کد خبر: 3545258
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۰
عمیق عنوان کرد:

جامعه مأنوس با فرهنگ و ادبیات دچار آسیب نمی‌شود

یک نویسنده و مترجم گفت: در راستای اجرای طرح «جهاد مهربانی» باید انس با کتاب و ادبیات در اولویت قرار گیرد؛ چرا که چنین جامعه‌ای دچار آسیب‌های اجتماعی نخواهد شد.

مجید عمیق، مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کودکان کار و بازمانده از تحصیل از گفت: یکی از آسیب‌هایی که جامعه را تهدید می‌کند، تنگناهای اقتصادی، نبود عدالت اجتماعی و شکاف طبقاتی است که هر سال افزون‌تر می‌شود و سبب می‌شود کانون خانواده‌ها متلاشی و اصطکاک میان والدین بیشتر شده و به تبع آن خانواده‌ها از هم پاشیده و کودکان طلاق افزایش پیدا کنند که این اتفاق منجر به، به وجود آمدن کودکانی می‌شود که به دلیل نبود بهداشت روانی، افسرودگی و ... تحصیل را کنار گذاشته و به اجبار به سراغ کار رفته‌اند. وی افزود: البته بخشی از این موضوع مربوط کودکان طلاق است؛ چرا که برخی از استان‌های کشور در محرومیت به سر می‌برند  همین محرومیت‌ها عاملی برای ازدیاد کودکان کار و بازمانده از تحصیل می‌شود. وقتی اعتبارات کافی به این مناطق کشور، اختصاص نیابد، بیکاری در جامعه افزایش خواهد یافت، در حالی که والدین تلاش می‌کنند تا فرزندان را در حرفه خود به کار بگمارند و یا آنها را به دنبال کار دیگری بفرستند تا بتوانند چرخ زندگی را بچرخانند.
عمیق ادامه داد: بسیاری از این مناطق محروم از نعمت مدرسه بی‌بهره هستند و یا مدرسه در جایی دورتر از محل زندگی‌شان است و این نشان می‌دهد که توجهی به زیرساخت‌ها نمی‌شود. در جایی می‌بینیم میلیاردها تومان هزینه برای پروژه‌ای که در اولویت نیست اختصاص می‌یابد و مراکز خرید و تجاری که همانند قارچ در حال زیاد شدن هستند، ساخته می‌شود، اما به ساخت مدرسه و یا زیرساخت‌های آموزشی و علمی و ... توجهی نمی‌شود و سیاست درستی حاکم نیست.
این نویسنده تصریح کرد: این سیاست نادرست، سبب شده درآمدهای ناهمگونی را در جامعه شاهد باشیم و پرخاشگری، نبود بهداشت روانی و طلاق و ... نیز سبب شده روز به روز بر تعداد کودکان کار افزوده شود، از این رو باید با توجه به معلول‌ها، علت را بیابیم تا بتوانیم به صورت ریشه‌ای این مشکل را حل کنیم.
مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان در ادامه بیان کرد: متأسفانه در این زمینه همانند ماهواره‌ای که از مدار خارج شده به دور خود می‌چرخیم و نمی‌دانیم چه باید بکنیم، در حالی که باید راهکارهای لازم اندیشیده شده و به صورت کارشناسی شده و بنیادین در راستای حل این مشکلات برآییم و اولویت‌ها را در نظر بگیریم.
وی در ادامه درباره طرح جهاد مهربانی و ضرورت اجرای آن عنوان کرد: آنچه باید در اولویت قرار گیرد این است که دلایل وجود کودکان بازمانده از تحصیل را ریشه‌درمانی کنیم و به نظر می‌رسد ریشه حل این معضل در نبود عدالت اجتماعی در جامعه است؛ از این رو طرح «جهاد مهربانی» طرح خوبی است و می‌تواند در کوتاه‌مدت پاسخگو باشد.
عمیق ادامه داد: جامعه‌ای که زندانی، خلافکار و مجرم کمی دارد، نشان‌دهنده این است که با کتاب، فرهنگ و ادبیات مأنوس بوده است، از این رو اهالی فرهنگ و ادبیات می‌توانند با ترویج کتابخوانی و هنر در جامعه به ویژه در میان کودکان کار و بازمانده از تحصیل در عملیاتی شدن اهداف طرح جهاد مهربانی موفق شوند و یا در این حوزه به کودکان علاقه‌مند مهارت‌هایی را بیاموزند که همین مهارت‌ها می‌تواند پس از فراغت از تحصیل، مسیر زندگی آنها را تعیین کند. 
وی در ادامه یادآور شد: بازگشت کودکان به تحصیل نیازمند حمایت و مشارکت‌ها نهادها و سازمان‌هاست و از سوی عزم و اراده عمومی و مشارکت اهالی فرهنگ و ادبیات نیز می‌تواند مؤثر باشد.


ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۸/۲۲ - ۱۳:۵۰
0
0
انتشار این کتاب تاثیرات خوبی در زمینه وحدت امت اسلامی به دنبال دارد
captcha