کد خبر: 3546022
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
پور فتح‌الله:

نذر، اهدای خون را از کار احساسی به امری عقلانی تبدیل می‌کند

گروه سلامت: مدیرعامل سازمان انتقال خون جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت ایام مذهبی برای جذب اهدا کنندگان خون بر تغییر فرهنگ اهدا، از امری احساسی به عقلانی در نتیجه نذر اهدای خون تأکید کرد.

علی اکبر پورفتح‌الله، مدیرعامل سازمان انتقال خون جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه ایام مذهبی در تمامی جهان بستر بسیاری مهمی برای امر اهدای خون است، اظهار کرد: ایران نیز با توجه به بافت مذهبی و تعدد مراسم‌های مذهبی بستر مناسبی برای جذب اهدا‌ کنندگان خون است.

وی افزود: ایران به ویژه در دوران دفاع مقدس صاحب تجربیات‌ بسیار خوبی در زمینه اهدای خون داوطلبانه شد و سابقه درخشانی در جذب داوطلبان اهدای خون دارد.

پورفتح‌الله ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما اهدای خون به اعتقادات مردم گره خورده و این مردم مناسبت‌هایی مانند لیالی قدر، تاسوعا، عاشورا و اربعین را برای امر اهدا و ادای زکات سلامتی خود در نظر می‌گیرند.

وی عنوان کرد: در استان‌های کشور نیز ادبیات ویژه‌ اهدای خون و این ایام شکل گرفته‌ است مانند عزیمت هیئت‌های اردبیل و دسته‌های عزاداری‌های این شهر به مراکز اهدای خون یا حضور زنجانی‌های مقیم تهران در روز عاشورا در مرکز انتقال خون استان تهران.

این مدیر ارشد وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در این ایام حضور پرشمار مراجعان است و به نوعی اهدای خون احساسی را به وجود می‌آورد همین امر منجر کنترل سلامت اهدا کننده و در نتجیه کنترل کیفیت سلامت خون اهدایی را پایین آورد.

پور فتح‌الله ادامه داد: از سوی دیگر ما نیاز به اهدای خون تدریجی داریم در حالیکه اهدای خون احساسی منجر به بالا رفتن ذخیره خون در یک‌ زمان و پایین آمدن آن در زمان دیگر می‌شود به همین دلیل نیاز به اهدای روزانه خون داریم از سوی دیگر گلبول قرمز خون هرچه تازه‌تر باشد اثرگذاری آن بیشتر است.

وی با بیان اینکه باید امر اهدای خون با خرد و عقل نیز پیوند بخورد عنوان کرد: این نگرانی وجود دارد که وقتی هجوم برای اهدای خون به وجود می‌آید استاندارد‌ها نیز کاهش یابد و پرسش گری در زمینه سلامت اهدا کننده‌ و در نتیجه کنترل سلامت گیرنده نیز پایین آید.

مدیرعامل سازمان انتقال خون یادآور شد: این نگرانی‌های موجب شد تا ادبیاتی در سازمان شکل گرفته و به جای هجوم یک روزه اهداکنندگان، آن‌ها همه روزهای هفته به این سازمان مراجعه کنند به همین دلیل نام نذر اهدای خون را بر آن نهاده تا چنانچه افراد سالم باشند با این کار زکات سلامتی خود را پرداخت کنند.

پور فتح‌الله با بیان اینکه نذر اهدای خون می‌تواند تدریحی باشد، اظهار کرد: این کار اهدای خون علاوه بر پیوند دادن به اعتقادات جامعه فرهنگ آن را نیز در کشور تغییر داده و امر اهدا از یک کار احساسی به امری عقلانی تبدیل می‌کند، همچنین موجب می‌شود تا همیشه از یک ذخیره خونی مطمئن برخوردار باشیم.

captcha