به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روزنامه کویتی «الأنباء»، این نمایشگاه با نظارت «هند الصبیح»، وزیر امور اجتماعی کویت برپا شده و آیین این افتتاح نمایشگاه شاهد حضور شخصیتهای هنری و فرهنگی از کشورهای مختلف عربی بود.
این نمایشگاه روز یکشنبه، 23 آبانماه، در مقر اصلی انجمن هنرهای تجسمی کویت و همزمان با فعاليتهای طرح «کویت؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2016 میلادی» افتتاح شد.
«حسن کاظم»، معاون توسعه اجتماعی وزارت امور اجتماعی کویت و «بدر الدویش»، معاون بخش هنری دبیرکل شورای ملی فرهنگ، هنر و ادبیات کویت از دیگر شخصیتهای حاضر در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تزئینات قرآن در این کشور بودند.
تصاویر عرضهشده در این نمایشگاه، متعلق به تزئین نسخههای قرآن کریم در طول دورههای مختلف است.
«عبدالرسول سلمان»، رئیس انجمن هنرهای تجسمی کویت، در این باره گفت: این نمایشگاه اهداف متنوعی را دنبال میکند که از جمله آنها میتوان به تقویت ارتباط میان هنرمندان عرب، تشویق به پژوهش و نقد هنری و تألیف، و مشارکت در گفتوگوی فرهنگی هدفمند و گشودن افقهای جدید برای طرحهای هنری و فرهنگی مشترک اشاره کرد.
وی افزود: مسلمانان از دیرباز اهتمام ویژهای به نسخههای خطی قرآن داشتهاند که همین مسئله باعث شده که این مصاحف به شاهکارهای هنری ارزشمندی تبدیل شوند.
عبدالرسول سلمان گفت: این شاهکارهای هنری در طلاکاری مصاحف و ابتکار در بهرهگیری از رنگهای زیبا برای تزئین صفحات نمود پیدا کرده است.
وی در ادامه گفت: اهتمام به تزئین و زیباسازی نسخههای قرآن در دوران عباسیان به شدت رواج یافت بهگونهای که تذهیب و تزئین صفحات اول و پایانی مصاحف، عنوان سورهها و فاصله میان آیات از اهتمام بیشتری برخوردار بود.
«بدر الدویش»، معاون بخش هنری دبیرکل شورای ملی فرهنگ، هنر و ادبیات کویت نیز ضمن سخنانی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه تصریح کرد: تزئینات اسلامی یکی از مظاهر و تجلیات فرهنگ و تمدن اسلامی است؛ بهگونهای که تزئین نسخههای قرآن در دوره عباسی آغاز شد و در دورههای مختلف پیشرفت کرد.