کد خبر: 3546165
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
شریفی مقدم در پاسخ به ایکنا:

سازمان‌ نظام پرستاری از ابلاغ کدهای اخلاق پرستاری ناتوان است/ حضور پر شور پرستاران در خدمت رسانی به زوار اربعین

گروه سلامت: قائم مقام سازمان نظام پرستاری با اشاره وجود کدهای اخلاق پرستاری از ناتوانی این سازمان در ابلاغ این کدها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری در نشست خبری که صبح امروز 25 آبان‌ماه برگزار کرد ضمن تسلیت ایام اربعین به تجلیل از شهدای مدافع حرم پرداخت و اظهار کرد: طی این هفته دو شهید گرانقدر از جامعه پرستاری و خبرنگاری کشور به خاک سپرده شدند این دو شهید گرانقدر در دفاع از حریم اهل بیت به شهادت رسیدند نشان از پیوند دو قشر پرستاری و رسانه‌ای کشور در احقاق حق آرمان‌های انقلاب است.

وی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر خدمات سازمان پرستاری در ایام اربعین عنوان کرد: ما به تمامی پرستاران خود برای حضور در راهپیمایی و ارائه خدمات سلامت فراخوان دادیم که طی این فراخوان گروه‌های بسیار زیادی از پرستاران عضو سازمان نظام پرستاری ثبت نام کرده و در قالب تیم‌های اورژانس و هلال احمر به کربلای معلا و نجف اشرف اعزام شده‌اند.

شریفی مقدم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تدوین و ابلاغ کدهای اخلاق پرستاری در این سازمان تصریح کرد: ما به صورت مرتب کنگره‌های اخلاق پرستاری برگزار و در آخرین نشست با هیئت‌های انتظامی سازمان نظام پزشکی نیز در رابطه با گسترش اخلاق پرستاری مسائل بسیاری مطرح شد.

وی افزود: در حال حاضر کدهای اخلاق پرستاری در کشور وجود دارند اما از سوی سازمان پرستاری ابلاغ نشده‌اند چرا که سازمان قدرت اجرایی ندارد و باید نهادهای دیگری مانند وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی آن را ابلاغ کنند.

موافقت شورای عالی بیمه با اجرای قانون تعرفه‌های پرستاری

قائم مقام سازمان نظام پرستاری در ادامه از موافقت شورای عالی بیمه با اجرای تعرفه‌های خدمات پرستاری خبر داد و عنوان کرد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در تیرماه سال ۱۳۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و جامعه پرستاری در حدود ۱۰ سال است که انتظار اجرایی شدن این قانون را دارد.

وی با اشاره به پیگیری های سازمان نظام پرستاری دوره چهارم برای اجرایی شدن تعرفه های پرستاری، افزود: اخیرا با دستور معاون اول رئیس جمهوری بر روند پیگیری و رفع موانع اجرای قانون تعرفه های خدمات پرستاری، دوباره این قانون روی ریل حرکت قرار گرفت. بطوریکه توانستیم جلسات مشترکی با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشته باشیم.

شریفی مقدم ادامه داد: اخیرا جلسه‌ای با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، سازمان امور استخدامی، دبیرخانه شورای عالی بیمه و دبیر کمیسیون اجتماعی دولت به منظور بررسی اجرایی شدن تعرفه های خدمات پرستاری برگزار شد، و در این جلسه سازمان نظام پرستاری به تشریح موضوع و اهمیت اجرایی شدن تعرفه‌ها پرداخت و در عین حال تبعات زیانبار عدم اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.

وی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد تعرفه‌های پرستاری در قالب بسته های خدماتی در اسرع وقت از وزارت بهداشت به کمیسیون اجتماعی دولت ارسال و از این کمیسیون به شورای عالی بیمه ارجاع شود.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به نامه دبیر کمیسیون اجتماعی دولت به وزیر رفاه که رونوشت آن روز گذشته به سازمان نظام پرستاری رسیده است، افزود: در این نامه تاکید شده که دولت به دنبال اجرایی شدن تعرفه‌های پرستاری است.

به گفته شریفی مقدم، ارسال تعرفه‌های پرستاری از وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه پس از گذشت نزدیک به ۱۰ سال، گام مثبتی است که اتفاق افتاده و حالا پرستاران باید منتظر تصمیم وزارت رفاه و شورای عالی بیمه باشند که این تعرفه ها را تایید کند و برای تصویب، به هیئت دولت بفرستد.

وی با اعلام اینکه بودجه مورد نیاز برای اجرایی شدن تعرفه‌های خدمات پرستاری در هر سال ۱۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد این میزان اعتبار برای ۱۰۰ هزار پرستار چشم انتظار اجرای این قانون، رقم زیادی نباشد.

شریفی مقدم افزود: امیدواریم وزارت بهداشت نیز که با ارسال تعرفه های پرستاری به شورای عالی بیمه، با پرستاران همراهی کرده است، حالا با لحاظ کردن این مقدار اعتبار در بودجه سال ۹۶ وزارتخانه، پرستاران را تا قبل از روز پرستار(بهمن ۹۵)، خوشحال کند.

اجرای قانون تعرفه‌های پرستاری گامی در جهت کسب رضایت‌مندی پرستاران و مردم

وی با تاکید بر اینکه سازمان نظام پرستاری به عنوان نمایندگان صنف پرستاری به طور مستمر مشغول پایش موضوع است، تصریح کرد: 40 دلیل برای اجرایی شدن این قانون وجود دارد که مهمترین آن، افزایش انگیزه کار پرستاری و ارتقای سلامت مردم و بیماران است.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری با اعلام اینکه اجرایی شدن تعرفه‌های پرستاری به نفع بیمه‌هاست، افزود: با اجرای این قانون، پرداختی ها در نظام سلامت به عدالت نزدیک تر می شود.

وی با اشاره به همراهی وزارت بهداشت در ارسال تعرفه‌های پرستاری به شورای عالی بیمه، گفت: وزیر بهداشت با رای مثبت خود در شورای عالی بیمه، پرستاران را خوشحال می کند و آنطور که جلساتی با رئیس کل سازمان نظام پزشکی داشته ایم، دکتر زالی گفته است که رای نظام پزشکی در شورای عالی بیمه در سبد پرستاران خواهد بود. بنابراین، احساس ما این است که وزارت رفاه هم مشکلی با تایید این تعرفه ها نداشته باشد.

شریفی مقدم افزود: بیمه ها هم بدانند که با تعرفه های پرستاری، قیمت خدمات تعرفه هایی که در حال حاضر پرستاران انجام می دهند ولی به نام پزشکان است، به یک سوم کاهش پیدا می‌کند.

captcha