کد خبر: 3546318
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی رشد:

نقطه قوت شهید صدر؛ مهمترین نقص بسیاری از تفاسیر

گروه حوزه‌های علمیه: قرآن‌پژوه و رئیس مرکز تحقیقات راهبردی رشد با بیان این‌که یکی از نقاط قوت صدر این است که تاکید کرده با مسئله سراغ قرآن بروید، گفت: مشکل عمده در تفاسیر ما مرحله پیشاتفسیری است که اساسا نمی‌دانند مسئله آنان چیست و به مسئله محوری کم توجهی شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین احمد آکوچکیان، قرآن‌پژوه و رئیس مرکز تحقیقات راهبردی رشد شب گذشته 25 آبان ماه در دوره تخصصی علمی «نظریه‌های تفسیری قرآن کریم» که در مرکز راهبردی توسعه(رشد) برگزار شد، با اشاره به برگزاری همایش قرآن‌پژوهی پیشرفت گفت: تدوین نظریه جامع قرآن‌پژوهی پیشرفت و روش‌شناسی تفسیری و کارکرد آن در نظریه مدیریت تحول، مهمترین اهداف ما در برپایی همایش قرآن‌پژوهی پیشرفت است و سلسله نشست‌های تخصصی نیز در این زمینه برگزار می‌شود.
وی افزود: این نشست‌ها در مقولاتی مانند روش‌شناسی پژوهش پیشرفت و شناخت پیشرفت در حال برگزاری است و مباحثی نیز چون علوم انسانی قرآن شناخت، نظام مدیریت دین‌شناخت پیشرفت نیز در جلسات آینده مورد بحث قرار خواهد گرفت.
این استاد حوزه بیان کرد: دین الگویی است که به کمک آن می‌خواهیم جهان را متحول و خود و دیگران را به سمت سعادت مدیریت کنیم.
وی اظهار کرد: شهید صدر نظریه‌پردازی است که قصد تغییر جهان را داشته است، به همین دلیل در حد بسنده کردن به کلیات و فرایند نظریه‌پردازی که در تمامی کتب روش تحقیق وجود دارد، نباید متوقف شویم؛ صدر فرموده برای نظریه‌پردازی ابتدا باید فلسفه آن را طراحی و بعد سیستم اقتصادی ارایه دهیم تا بتوانیم به تحول برسیم.
آکوچکیان بیان کرد: با منطق شهید صدر می‌توانیم به نسبت هست‌ها با بایدها نیز برسیم و از توصیف به سمت حکم برویم و مدل اجرایی از قرآن به کسانی بدهیم که دوست دارند جامعه و خودشان را بر اساس آیات قرآن اداره کنند، زیرا فقه ما تاکنون معطوف به اداره فرد بوده، ولی قادر است با ارایه مدل، جامعه را اداره کند.
وی با تاکید بر کارآمدی نظریه صدر در اداره جامعه تاکید کرد: باید نقشه راه نظام علمی کشور بر مبنای قرآن تولید شود، زیرا ما عشق به انقلاب و امام داریم و معتقدیم باید قرآن را مبنای تحولات اجتماعی برای تحول قرار دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی رشد با بیان اینکه تفاسیری نوشته شده که موضوعی است ولی مسئله‌محور نیستند و منتج به نظریه نمی‌شوند، تاکید کرد: یکی از مشکلات عمده در تفاسیر ما مرحله پیشاتفسیری است که اساسا نمی‌دانند مسئله آنان چیست یعنی به مسئله محوری توجهی نشده است در حالی که یکی از نقاط قوت صدر این است که تاکید کرده با مسئله سراغ قرآن بروید.
captcha