کد خبر: 3547339
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱
سروش عنوان کرد:

کنترل زوار در پایگاه‌های مراقبت/ قرنطینه نداریم

گروه سلامت: رئیس اداره مراقبت بیماری‌های وزارت بهداشت با تأکید بر کنترل سلامت زوار اربعین در پایگاه‌های مرزی وجود هرگونه قرنطینه را برای بیمارانی که از مرز عبور می‌کنند، رد کرد.

محمود سروش، رئیس اداره مراقبت‌ بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به بازگشت زوار اربعین به ارئه توصیه‌های بهداشتی و درمانی به این زوار پرداخت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مشکل خاصی به صورت عمومی در بین زوار وجود ندارد اما زوار لازم است که با خودمراقبتی از سلامت خود را حفظ کنند.

سروش افزود: زوار به طور کل دو دسته هستند؛ نخست افرادی که از سلامت جسمی برخوردار بوده و یک‌سری وظایف را بر عهده دارند. دسته دوم زاواری هستند که دچار نقص ایمنی بوده و بر حسب مورد دچار بیماری‌های مانند بیماری‌های قلبی ـ عروقی، دیابت، کلیوی یا دیگر بیماری‌ها هستند این افراد آسیب پذیر بوده و نیازمند مراقبت هستند.

وی بیان کرد: توصیه ما برای زواری که در کشور عراق هستند این است اگر موردی برای آنها پیش آمد حتما به تیم‌های بهداشتی و درمانی ایران در آنجا مراجعه کرده و به دقت توصیه‌های آنها را اجرا کنند همچنین به شدت به بعد بهداشت فردی خود توجه کنند.

رئیس اداره بیماری‌های وزارت بهداشت عنوان کرد: هرزمان که جمعیت انسانی از مرزی عبور می‌کند؛ در پایگاه‌های مراقبت مرزی کنترل شده و تحت مراقبت قرار می‌گیرند، زوار اربعین نیز ممکن است دارای علائم بیماری تنفسی باشند، بیشترین توصیه ما به این افراد این است در هنگام بازگشت به خانواده خود توجه کنند، افرادی که با این‌ها مصافحه می‌کنند، ممکن است دچار آلودگی شوند.

وی افزود: ما از این زورا درخواست می‌کنیم تا از مصافحه، دست دادن و عدم رعایت حد فاصله اجتناب کنند و مهمتر از هرچیزی اگر با افرادی مانند زنان باردار و گروه بالای 65 سال روبه‌رو شدند رعایت حال آنان را بکنند.

سروش اظهار کرد: افرادی که دارای بیماری تنفسی هستند، ممکن است زمانی که به این سوی مرز می‌رسند علائم سختشان ظاهر شده بنابراین در پایگاه مراقبت مرزی باید به توصیه‌های بهداشتی و درمانی توجه کنند، که متأسفانه در این شرایط افراد به این توصیه‌ها بسیار کم توجه می‌کنند.

وی هر گونه قرنطینه بیماران را بی‌مورد دانست و یادآور شد: ما یک با روش استاندارد جهانی مبتنی بر مراقبت سندرومیک با این نوع بیماران برخورد می‌کنیم کسانی یک نوع بیماری خاصی دارند از این‌ها مراقبت و چنانچه حال عمومی آنها رضایت بخش نبود به بیمارستان‌ها منتقل و در آنجا از این افراد مراقبت و به آنها رسیدگی می‌شود چرا که قرنطینه وضعیت بیماری را تشدید می‌کند.

captcha