کد خبر: 3548438
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰
حجت‌الاسلام فعال آذر تأکید کرد:

تلاش در راه مبارزه با مشروبات الکلی طبق دستور آیات و روایات

گروه مؤسسات قرآنی مردم نهاد: رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت استان آذربایجان غربی در همایش مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی بر ضرورت تلاش در راه مبارزه با مشروبات الکلی طبق دستور آیات و روایات تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همایش مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی از منظر آیات و روایت با هدف کاهش قاچاق و مصرف مشروبات الکلی و بررسی حرمت شرعی و مضرات پزشکی و اجتماعی و اقتصادی مشروبات الکلی روز سه‌شنبه، دوم آذرماه در محل تالار وحدت شهرستان مهاباد برگزار شد.

این همایش با حضور علیرضا رادفر، معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار آذربایجان غربی، حجت‌الاسلام والسملمین فعال آذر، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت استان، هوشنگ عطاپور، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی، سرهنگ ابراهیمی، جانشین فرماندهی انتظامی استان و فرمانداران شهرستان‌های جنوب استان، مدیران کل، علمای اهل سنت و اهل تشیع، مسئولان کانون‌های مساجد، ورزشکاران و اعضای شورای اداری شهرستان مهاباد و سایر اقشار مردم برگزار شد.

علیرضا رادفر، معاون سیاسی ـ‌ امنیتی اجتماعی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به مرز مشترک ما بین استان آذربایجان غربی و سه کشور به طول 967 کیلومتر گفت: با توجه به این مرز مشترک و تفاوت‌های قیمتی و همچنین، مسائل اقتصادی همواره قاچاق یکی از معضلات امنیتی، اجتماعی و اقتصادی استان ما است.

رادفر با تأکید بر این نکته که یکی از مطالبات همیشگی مردم از کارگزاران نظام بحث اشتغال است، افزود: پدیده قاچاق فرصت‌های اشتغال را از بین می‌برد. طبق یک تحقیق علمی هر یک هزار میلیارد دلار قاچاق باعث از بین رفتن یک صد هزار فرصت شغلی می‌شود و در کشور ما متأسفانه سالانه بیش از 20 هزار میلیارد قاچاق صورت می‌گیرد و این باعث از بین رفتن بیش از دو میلیون شغل می‌شود.

معاون سیاسی‌ ـ امنیتی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در مورد مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی در بحث سخت افزاری بر عهده حاکمیت است و هر روز این برخورد نیز بیشتر و قوی‌تر می‌شود و لی در بحث نرم‌افزاری آن ما بیشتر از این از علما، اساتید، خانواده و سایر گروه‌های مرجع کمک می‌خواهیم تا با کاهش باورهای غلط مصرف مشروبات الکلی از منظرهای مختلف این پدیده را کاهش دهیم.

وی افزود: در قاچاق الکل علاوه بر منفعت‌های اقتصادی که نصیب دستگاه‌های دشمن شده که خود این باعث افزایش توانمندی آن‌ها در ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران می‌شود، تأثیر فرهنگی آن اثر سوء بیشتری دارد. آن‌ها با هدف کاهش بالندگی و پویایی جوان ایرانی که باید برای بالندگی کشور تلاش کند این مست کننده را وارد کشور می‌کنند و در نتیجه متأسفانه برخی از جوانان ما با مصرف مشروبات الکلی به یک عنصر بی اراده و مضرر برای امنیت اجتماعی جامعه تبدیل می‌شوند.

رادفر خطاب به گروه‌های مرجع اجتماعی گفت: ما از شما می‌خواهیم تا با مبارزه به صورت نرم افزاری با این پدیده شوم و با استفاده از فرصت‌های متنوع تبلیغی از جمله فضای مجازی در آگاه‌سازی جامعه به حرمت و مضرات مشروبات الکلی تلاش کنید و جامعه را نسبت به این قضیه حساس کنید.

همچنین، حجت‌الاسلام والمسلمین فعال آذر، رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت استان آذربایجان غربی نیز در ادامه این همایش با اشاره به آیات و احادیث ائمه اطهار(ع) گفت: وقتی انسانی شراب می‌نوشد بزگترین نعمت الهی که وجه تمایز آن با سایر موجودات است، یعنی عقل و اراده خود را از بین می‌برد. حضرت پیامبر اسلام(ص) 10 کس را درباره شراب لعنت نمود. کسی که درختش را به این نیت کاشته، آن که نگهبانش بوده، آن کس که انگورش را فشرده، آنکه جعبه آن را حمل کرده، آنکس که پول آن را دریافت کرده، آنکه از باربر تحویل گرفته، آنکه فروخته، آنکه خریده، آن کس که آن را در جام ریخته و آن که نوشیده .

فعال آذر در ادامه افزود: قاچاق مشروبات الکلی از سه وجه حرام است. ابتدا اینکه در اسلام نجاسات مالیت ندارند. لذا خرید و فروش مشروبات الکلی چون نجس است و مالیت ندارد؛ حرام است. دومین مسئله اینکه که چون قاچاق مشروبات الکلی باعث مصرف این مشروبات می‌شود درواقع کمک می‌کند به مصرف آن حرام است و سوم اینکه مقدمه حرام هم حرام است چراکه خرید و فروش مشروبات الکلی مقدمه‌ای است بر مصرف آن در نتیجه آن هم حرام است.

وی ادامه داد: همانطور که اسلام با آمدن خود شراب‌خواری که از ویژگی‌های بت‌پرستان بود را باطل و حرام اعلام کرد، ما هم باید تلاش کنیم تا این پدیده از جامعه ما رخت برکند. ان‌شاءلله در این راه مبارزه و تلاش کنیم و پیرو آیات و روایات در کاهش این آسیب اجتماعی که برخی کشورهای اروپایی در افزایش مصرف آن در کشور ما اهتمام دارند، موفق شویم.

همچنین، در ادامه، هوشنگ عطاپور، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی نیز طی سخنانی در این همایش گفت: یکی از مهمترین اولویت‌های دولت پرداختن به امور اجتماعی است به طوریکه شورای اجتماعی کشور به ریاست رئیس جمهور بوده و تا کنون 4 جلسه نیز در خدمت مقام معظم رهبری تشکیل شده است.

وی افزود: استان‌ها با توجه به موقعیت جغرافیایی و ویژگی‌های اجتماعی و ساختار بومی و قومیتی خود باید به مسائل اجتماعی بپردازند و یکی از وظایف استانداری‌ها رصد آسیب‌های اجتماعی است و استان ما با توجه به مرزی بودن هم دارای فرصت‌هاست و هم تهدیدات اجتماعی ـ امنیتی و اقتصادی و یکی از همین تهدیدات پدیده قاجاق به ویژه قاچاق مشروبات الکلی است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی گفت: لازم است یک تلاش جمعی و اجتماعی در استان به جهت مبارزه با این پدیده شوم شکل گیرد. همانطور که وزیر کشور اجتماعی کردند مبارزه با مواد مخدر را به‌عنوان یک استراتژیک ملی مطرح کرد در مورد مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی نیز باید از ظرفیت روحانیت، اساتید، خانواده ، دانشجویان و سایر گروه‌های اجتماعی بهره برد.

عطاپور اظهار کرد: بر اساس مطالعاتی که در کشور شده است کاملا به این موضوع پی برده شده که حضور باورهای دینی و تأکید بر آن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک بسزایی می‌تواند بکند و با توجه به اینکه حرمت خرید و فروش و مصرف مشروبات الکلی از تأکیدات آیات و روایات دین اسلام است، می‌توان از این ظرفیت در جهت کاهش این آسیب اجتماعی بهره برد.

همچنین، سرهنگ علی ابراهیمی، جانشین فرماندهی انتظامی استان نیز در این همایش گفت: مبارزه با قاچاق مشروبات الکلی از اولویت‌های کاری نیروی انتظامی است که در این راستا در مرکز استان و شهرستان‌های به ویژه جنوب استان با توجه به هدف برنامه‌ریزی و اقدام کرده است تا تأمین هزینه اقدام به جرم افزایش یابد.

ضرروت تلاش در راه مبارزه با مشروبات الکلی طبق دستور آیات و روایات

ابراهیمی با اشاره به این نکته که اصلی‌ترین مبنای ورودی مشروبات الکلی اقلیم کردستان است، گفت: این مشروبات از مناطق مرزی جنوب استان و با کمک گروه‌های مسلح و با استفاده از دواب و ماشین‌های شاسی بلند به کشور منتقل می‌شود.

جانشین فرماندهی انتظامی استان گفت: با توجه به اشراف اطلاعاتی و اقدامات انتظامی استان در سال 1394 بیش از 230 عملیات انجام دادیم که در نتیجه آن 212 وسیله انواع خودرو حمل کننده مواد قاجاق مشروبات الکلی توقیف و 135 نفر نیر درهمین راستا دستگیر شدند و تعدادی زیادی بطری‌های مشروبات الکلی به ارزش 112 میلیارد و 587 میلیون ریال کشف و تمامی آن‌ها امحا شدند.

وی افزود: مبارزه با قاجاق مشروبات الکلی کماکان در اولویت‌های اقدامی انتظامی استان است به طوریکه در 7 ماهه ابتدایی سال 1395 با توجه به اقدامات پیشگیرانه که باعث انسداد مرزها شده است، 31 درصد کاهش کشفیات مشروبات الکلی داشته‌ایم که نشان از همت بالای مأمورین انتظامی استان دارد.

همچنین، جعفر کتانی، فرماندار مهاباد نیز در این همایش گفت: توطئه استکبار جهانی ضربه زدن به ایران است و بر این اساس قاچاق را وسیله ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران انتخاب کرده است.

کتانی در ادامه سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: بر این اساس گذرگاه‌هایی برای قاچاق مشروبات الکلی و مواد مخدر وجود دارد که البته توسط نیروهای انتظامی برای قاچاقچیان ناامن شده است.

همچنین، بهزاد بوشهری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و متخصص پزشکی قانونی نیز طی سخنانی در ادامه این همایش گفت: در سال‌های گذشته عموم مسمویت‌ها ناشی از سموم کشاورزی، در سال‌های بعد آن ناشی از مواد مخدر سنتی و بعد نوین بود ولی در یکی دو سال گذشته مسمویت‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی افزایش یافته است.

این متخصی پزشکی قانون افزود: مصرف مشروبات الکلی قدرت تفکر و اراده را در ابتدا می‌گیرد، سپس، در زبان و دهان تأثیر می‌گذارد و بعد در مخچه که باعث از بین رفتن تعادل می‌شود و بعد بر قلب، ریه، معده و دستگاه‌های جنسی تأثیر می‌گذارد.

بوشهری گفت: باید باورهای دینی و باروهای پزشکی نسبت به مضرات مصرف مشروبات الکلی بیشتر از این آموزش داده شود. متأسفانه بسیاری از باورهای غلط در جامعه در مورد مصرف مشروبات الکلی وجود دارد. در کشورهای غربی امروزه بیشتر خطر را حس کرده و تبعات مصرف مشروبات الکلی بیتشر در جامعه گفته می‌شود و مطمئن باشید اگر این تبعات به صورت آگاهنه در جامعه مطرح شود مسلما مصرف مشروبات الکلی کاهش یافته و پیرو آن قاچاق و خرید فروش این مشروبات نیز کاهش می‌یابد.

همچنین، رونمایی از نرم‌افزار اندرویدی مشروبات الکلی و مضرات آن به عنوان مرجع کاملی از حرمت‌ها و مضرات مشروبات الکلی که در دفتر پژوهش‌های اجتماعی مؤسسه دارالحافظین قرآن کریم تولید شده است، دیگر برنامه‌های این همایش بود. همچنین، در حاشیه همایش دو هزار و 634 قوطی و بطری مشروبات الکلی کشف شده شهرستان مهاباد در کمتر از یک ماهه گذشته به ارزش نزدیک 10 میلیارد ریال با حضور مسئولان استانی و شهرستانی امحا شد.

یادآور می‌شود، این همایش توسط مؤسسه دارالحافظین قرآن کریم استان و دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی و با مشارکت سایر نهادهای فرهنگی، اجتماعی استان و شهرستان مهاباد برگزار شد.

captcha