کد خبر: 3549052
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۴
افشون:

مرکزی، شاغل‌ترین استان کشور است

گروه اقتصادی: معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی گفت: استان مرکزی با نرخ 6.7 درصدی، آذربایجان غربی با نرخ 7.5 درصدی و همدان با نرخ 8 درصدی بیکاری، به ترتیب کمترین نرخ افراد بیکار را دارند و استان مرکزی به عنوان اولین استان در زمینه کاهش نرخ بیکاری در کشور معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، کامران جوادی، شهردار ساوه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان که امروز، ششم آذرماه در استانداری برگزار شد با اشاره به دغدغه رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از تأکیدات ایشان توسعه اقتصادی پایدار است، یعنی منابع انرژی به گونه‌ای صرف شوند که آیندگان دچار مشکل نشوند.
جوادی ادامه داد: در همین راستا شهرستان ساوه در زمینه روشنایی مناطق دست به بهینه‌سازی زده است، ما لامپ‌های حرارتی را از چرخه توزیع برق حذف و لامپ‌های ال ای دی و اس ام دی را جایگزین کرده‌ایم به طوری که در بحث انرژی برق ساختار شهری حداقل 50 درصد کاهش مصرف داشته‌ایم همچنین در راستای بهینه‌سازی موتورهای برق،  340 هزار لیتر کاهش مصرف سوخت داشتیم که همین عامل باعث کاهش 1.18 درصدی آلایندگی در سطح ساوه شده است.
به گزارش ایکنا؛ ظفر افشون، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی نیز در این جلسه گفت: نسبت به سال 94 طبق اعلام معاون اول رئیس جمهور، شاهد کاهش نرخ بیکاری در استان بوده‌ایم، بعد از برجام و اجرای آن، اتفاقات مثبتی در حوزه اقتصادی استان شاهد هستیم.
وی ادامه داد: طبق نامه رسمی و با استناد به مرکز آمار ایران که به معاون اول رئیس جمهور ارسال شده است در مقایسه وضعیت تابستان سال 94 تا تابستان سال 95 به لحاظ اشتغال، نرخ بیکاری در کشور نسبت به تابستان سال گذشته 1.8 افزایش داشته است و در 15 استان کشور از جمله اردبیل، اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، فارس، کردستان، کرمانشاه و ... شاهد افزایش نرخ بیکاری در بازه زمانی تابستان 94 تا 95 بوده‌ایم.
افشون افزود: براساس همین نامه در 14 استان کشور طبق بررسی مرکز آمار در بازه زمانی تابستان 94 تا تابستان 95، نرخ بیکاری کاهش یافته است که از جمله استان‌های آذربایجان غربی، ایلام، خراسان رضوی، قم، لرستان و مرکزی و ... جزء این آمار هستند. همچنین در 2 استان همدان و یزد نیز با نرخ 11.8 درصدی بیکاری، هیچ تغییری را شاهد نبوده‌ایم و استان‌های کرمانشاه و اصفهان بالاترین نرخ بیکاری را در این بازه زمانی داشته‌اند.
وی تصریح کرد: استان مرکزی با نرخ 6.7 درصدی، آذربایجان غربی با نرخ 7.5 درصدی و همدان با نرخ 8 درصدی بیکاری، به ترتیب کمترین نرخ افراد بیکار را دارند و استان مرکزی به عنوان اولین استان در زمینه کاهش نرخ بیکاری در کشور معرفی شده است.
به گزارش ایکنا؛ مدیرکل گمرکات استان مرکزی نیز در ادامه این جلسه گفت: در 9 ماهه سال جاری صادرات استان 411 میلیون دلار بوده است که 36 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و این رشد مستمر است، در بحث واردات نیز بیشترین واردات در زمینه ماشین آلات و لوازم صنعتی بوده که بالاترین درصد واردات در استان را با مبلغ 172 میلیون دلار به خود اختصاص داده است. 
captcha