کد خبر: 3549511
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲

امکان‌سنجی موقوفات در راستای ایجاد اشتغال پایدار

گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام فائزی با بیان اینکه در حال حاضر امکان‌سنجی ایجاد اشتغال از طریق درآمدهای بقاع در دست طراحی و مطالعه است، گفت: سعی بر آن است که موقوفاتی که اوقاف متولی آنها است نسبت به احیا،‌ توسعه و درآمدزایی آنها اهتمام داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، حجت‌الاسلام فائز فائزی، معاون بهره‌بری اقتصادی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان در نشست خبری هفته وقف که امروز 7 آذرماه در این اداره کل برگزار شد با بیان اینکه این معاونت فعالیت‌های خود را در دو حوزه عمران و آبادانی بقاع موقوفات و احیای موقوفات و توسعه و سرمایه‌گذاری انجام می‌‌دهد، گفت: بر این اساس در همه شهرهای استان که دارای موقوفه هستند و همچنین فعالیت ساخت و ساز بقاع تا مرحله نهایی تکمیل آن‌ها ادامه دارد.

وی گفت: در کنار احیای بقاع و نیات موقوفات سیاستی از سوی اوقاف پیگیری می‌شود که در راستای آن می‌توان به برطرف کردن مشکلات استان در زمینه اشتغال دست یافت. بر این اساس در حال حاضر امکان‌سنجی ایجاد اشتغال از طریق درآمدهای بقاع در دست طراحی و مطالعه است تا آنانی که در مجاورت بقاع سکونت دارند علاوه بر آنکه از اثر معنوی و مذهبی بهره‌مند می‌شوند از اشتغال پایدار نیز برخوردار شوند. با توجه به اینکه بسیاری از بقاع ما در مناطق روستایی قرار دارند با این اقدام می‌توان مهاجرت از روستا به شهر را کاهش داد.

فائزی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از بقاع و امامزادگان دارای زائرانی بسیاری هستند و در مناطق روستایی قرار دارند قابلیت تبدیل به قطب گردشگری مذهبی در آنها وجود دارد. از جمله این بقاع سلطان ابراهیم در ایذه، سید قطب‌الدین مسجدسلیمان، شاهزاده احمد اندیمشک، امامزاده عبدالله باغملک، سید محمد ماهرو شوشتر هستند.

معاون بهره‌بری اقتصادی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان عنوان کرد: استان خوزستان دارای 8 هزار و 239 رقبه موقوفه و 5 هزار و 140 موقوفه است. سعی بر آن است که موقوفاتی که اوقاف متولی آنها است نسبت به احیا،‌ توسعه و درآمدزایی آنها اهتمام داشته باشیم. به همین منظور کمیته سرمایه‌‌گذاری در این معاونت تشکیل شده است. به طور مثال موقوفه توکل در رامهرمز با 9 هزار هکتار مساحت می‌تواند محل خوبی برای دریافت انرژی پاک باشد. از آنجا که این موضوع نیز مورد حمایت دولت است جلساتی با نیروگاه خورشیدی و سازمان آب و برق منطقه‌ای برگزار شد تا بتوان از آن بهره‌برداری کرد. همچنین برخی از زمین‌های وقف شده بایر هستند و باید برای آنها کاربری جدید تعریف شود.

وی عنوان کرد: اگر موقوفه نظام‌السلطنه رامشیر احیا شود همه دانش‌آموزان ایتام خوزستان را می‌تواند تأمین کند اما متأسفانه حدود یک صدم از این موقوفه احیا شده است.

captcha