کد خبر: 3550821
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱

همكاری ایران و جمهوری آذربایجان برای مقابله با افراط‌گرایی

گروه بین‌الملل: رئیس کمیته امور دینی جمهوری آذربایجان در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در باکو گفت: آماده‌ایم در مسیر مقابله با خشونت و افراط‌گرایی دینی با جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های نزدیکی داشته باشیم.

همكاری ایران و جمهوری آذربایجان برای مقابله با افراط‌گرایی
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جواد جهانگیرزاده، سفیر و سیدابراهیم ابراهیمی‌نائید، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو با مبارز قربانلی، رئیس کمیته امور دینی جمهوری آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کردند.
در این دیدار که صیاد صلاح‌لی و گوندوز اسماعیل‌اف، معاونین کمیته امور دینی آذربایجان نیز حضور داشتند، مبارز قربانلی گزارشی اجمالی در خصوص فعالیت‌های کمیته امور دینی ارائه داد و گفت: کمیته امور دینی آذربایجان در شهرهای مختلف كشور پانزده شعبه فعال دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش رضایت خود را از همکاری با رایزن فرهنگی ایران در باكو ابراز كرد و گزارشی از سفرهای ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به آذربایجان و همچنین سفرهای خود به ایران و نتایج آن ارائه داد.
قربانلی همچنین از ترجمه و چاپ کتاب‌های آیت‌الله سبحانی، مرجع تقلید شیعیان، با همکاری رایزنی فرهنگی ایران اظهار خرسندی كرد.
مبارز قربانلی همچنین به وجود 2 هزار و 100 مسجد در آذربایجان اشاره کرد و گفت: با وجود دانشگاه اسلامی، در نظر داریم هشت مدرسه دینی در شهرهای مختلف آذربایجان برای تربیت عالم دینی تأسیس کنیم.
وی افزود: وضعیت دینداری در آذربایجان با کشورهای دیگر متفاوت است؛ زیرا مردم این کشور هفتاد سال از مبانی دینی دور نگه داشته شده بودند و حکومت شوروی سابق نگذاشته بود دین در جامعه رسوخ کند؛ ولی با این حال نتوانست دین را از بین ببرد چون دین و اعتقاد به خدا در دل و جان همه مردم آذربایجان وجود دارد.
رئیس کمیته امور دینی آذربایجان همچنین با اشاره به روابط دیرینه دوستی و برادری میان ایران و آذربایجان در طول تاریخ، نقش حیدر علی‌اف، رئیس‌جمهور فقید و سابق آذربایجان در توسعه این روابط را مهم خواند و گفت: این سیاست توسط الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور فعلی آذربایجان با موفقیت ادامه یافته است.
مبارز قربانلی به روابط خوب دو کشور در زمینه دین نیز اشاره و اظهار کرد: مناسبات دین و دولت در آذربایجان در حد مطلوب است و هیچ فرقی میان مذاهب گذاشته نمی‌شود. روابط دین و دولت نیز توسط قوانین تنظیم می‌شود و دولت از تشکل‌های دینی حمایت می‌کند. همچنین در آذربایجان با گروه‌های تندرو مذهبی مانند وهابیت به شدت مبارزه می‌شود و آنها در آذربایجان هیچ جایگاهی ندارند.
رییس کمیته امور دینی آذربایجان افزود: قصد داریم با خشونت و افراط‌گرایی دینی در کشورمان مبارزه کنیم و آماده‌ایم در این مسیر با جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای منطقه همکاری‌های نزدیکی داشته باشیم.
در ادامه این دیدار، جواد جهانگیرزاده، سفیر ایران در جمهوری آذربایجان نیز گفت: پیروزی ما در هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی، حاصل تدین مردم و دیانت و اعتقادات دینی رزمندگان بود.
سفیر كشورمان افزود: در طول تاریخ، تشیع هیچ‌وقت برای جنگ پیش‌قدم نبوده و همواره در مقابل متجاوزان دفاع کرده است. انسان‌های متدین همواره از تمامیت ارضی خود با استناد به آموزه‌های دینی دفاع می‌کنند.
جهانگیرزاده در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بهبود روابط بین دو کشور دوست و برادر ایران و آذربایجان در سال‌های اخیر گفت: امیدوارم روابط دوستانه بین ایران و آذربایجان بعد از این نیز ادامه یابد.
وی اظهار امیدواری كرد كه برنامه‌های مشترک در مبارزه با گروه‌های خشونت‌طلب و افراط‌گرا که منطقه را به آشوب کشیده‌اند، صورت بگیرد.
سید‌ابراهیم ابراهیمی‌نایید، رایزن فرهنگی کشورمان در باکو نیز در این دیدار ضمن تبیین دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در خصوص تهاجم فرهنگی، استعمار فرانو و ناتوی فرهنگی، تنها راه مقابله با جریانات افراط‌گرا و خشونت‌طلب را که ترفند و مصداق سیاست‌های جدید سلطه‌جویان هستند، آشناسازی مردم با آموزه‌های دینی و مبانی اصیل اسلام دانست.
captcha