کد خبر: 3551367
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۸
حریرچی خبر داد:

زیر میزی در میان پزشکان کاهش یافت/ تصادفات رانندگی؛ سومین عامل مرگ و میر در کشور

گروه سلامت: سخنگوی وزارت بهداشت از کاهش پدید‌‌ه غیر اخلاقی زیرمیزی در میان پزشکان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری خود که امروز، 15 آبان‌ماه در محل این وزارت‌خانه برگزار شد، با اشاره به تلاش وزارت بهداشت برای ریشه‌کنی پدیده غیر اخلاقی زیر میزی پزشکان اظهار کرد: زمان وزارتخانه‌های قبل میزان پرداخت‌های غیرقانونی هفت تا 10 هزار میلیارد تومان بود که در این دوره از وزارت بهداشت با اصلاح تعرفه‌ها و هزینه ۱۰ تا ۱۵ درصدی یک روال غیرقانونی را کاهش داد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت حوادث در ایران و جهان عنوان کرد: طبق آمار جهانی مرگ ناشی از حوادث، بیش از دو برابر مرگ ناشی از سه بیماری عفونی ايدز، سل و مالاريا در جهان است.س

حریرچی با بیان اینکه سوانح و حوادث نهمين علت فوت در سال ٢٠١٢ در دنیاست افزود: علیرغم این که کشورهای توسعه یافته در صدد کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث هستند، پیش بینی می‌شود مرگ ناشی از حوادث همچنان افزایش یافته و به هفتمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل شود.

حریرچی تصریح کرد: برخلاف این که مرگ و مير ناشي از خودكشي در زنان بیشتر از مردان است در مورد حوادث این موضوع برعکس بوده و مردان بیشتر از زنان به دلیل حوادث فوت می‌کنند.

وی با بیان این که در ايران سالانه حدود ٣٣هزار و ٥٠٠ نفر به دلیل حوادث مختلف جان خود را از دست می‌دهند، گفت: در حال حاضر از نظر مرگ به دلیل حوادث ترافیکی هشتمین رتبه جهان را به نسبت جمعیت دارا هستیم.

قائم مقام وزارت بهداشت از کاهش آمار مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در کشور خبر داد و گفت: مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ از ۱۶ هزار و ۸۷۲ نفر به ۱۶ هزار و ۵۸۴ نفر کاهش یافته است.

حریرچی تصریح کرد: یکی از اهداف توسعه پایدار را کاهش ۵۰ درصدی مرگ و آسیب‌های ناشی از حوادث ترافیکی تا سال ۲۰۳۰ تعیین شده که از اهداف آن دستیابی به سیستم حمل و نقل ایمن، مقرون به صرفه و دسترسی پایدار برای کلیه کاربران است.

وی یادآور شد: در كشور ما علت اصلي سال‌های از دست رفته عمر ناشي از حوادث ترافيكي است و حوادث ترافیکی سومين علت مرگ پس از سكته‌های قلبي و مغزي است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: کاهش ميانگين سرعت ترافيك به ميزان يك كيلومتر ٤ تا ٥ درصد تصادفات را كاهش مي‌دهد و بستن کمربند ایمنی نیز باعث کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی صدمات می‌شود.

حریرچی بیان کرد: استفاده از صندلی کودک 71 درصد مرگ ناشی از تصادفات و کلاه ایمنی در موتورسواران آسیب ناشی از صدمات سر را تا 70 درصد کاهش می‌دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: به طور متوسط هر ٣١ دقيقه يك ايراني بر اثر حوادث ترافيكي از بين مي‌رود، تلفات حوادث ترافيكي در دراز مدت حدود ٥ درصد از درآمد ناخالص ملي را از بين مي‌برد.

همچنین استرس و نزاع‌های خیابانی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در کشور شیوع بالایی دارد که با پیشگیری می‌تواند این آمار را کاهش داد.

وی همچنین در ادامه به برخی واکنش‌ها و اظهارات مخالفان طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: تلاش های زیادی شده است که طرح تحول را به یک دوره از وزارت بهداشت تقلیل دهند. درحالی که این طرح آرمان وزرای سابق و کمیسیون های بهداشت و درمان نیز بوده است. کسانی که مخالف طرح تحول هستند، بگویند کدام قسمت آن را می‌خواهند حذف کنند؟ آیا می‌خواهند کاهش پرداختی مردم و خدمت رسانی به حاشیه شهر متوقف شود یا بیمه شدگان جدید حذف شوند؟

captcha