کد خبر: 3552561
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴
آصفری عنوان کرد:

تفرقه‌افکنی و دشمن‌سازی؛ دو سیاست استعمار پیر برای بازگشت به غرب آسیا

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی سخنان ضد ایرانی نخست‌وزیر انگلیس در نشست شورای همکاری خلیج فارس را در راستای بازگشت به منطقه و ادامه استعمارگری آنها خواند و گفت: تفرقه‌افکنی و دشمن‌سازی دو سیاست استعمار پیر برای تحقق حضور در منطقه خاورمیانه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ترزا می، نخست وزیر انگلستان، در اختتامیه نشست شورای همکاری خلیج فارس در منامه بحرین در سخنانی، ایران را تهدیدی آشکار برای منطقه خلیج فارس خواند و گفت: «ما باید همچنان به مقابله با دولت‌هایی که نفوذ آنها بی‌ثباتی منطقه را مشتعل می‌کند، ادامه دهیم. بنابراین، می‌خواهم به شما اطمینان دهم که من به وضوح تهدیدی را که ایران متوجه منطقه خلیج فارس و در بعدی وسیع‌تر، متوجه خاورمیانه می‌کند، مشاهده می‌کنم».

با توجه به نزدیکی خانم می به صهیونیست‌ها و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، به نظر می‌رسد این سخنان به معنی اتخاذ سیاست‌هایی جدیدتر و مستقل از اتحادیه اروپا از سوی انگلیس برای نفوذ بیشتر در منطقه خاورمیانه است؛ به ویژه اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا نیز در سیاست‌های اعلامی خود، بر اولویت توجه به داخل به جای خارج تأکید کرده است و شاید انگلستان از این مسئله به مثابه فرصتی برای افزایش حضور خود در جهان اسلام و پیگیری سیاست‌های تفرقه‌افکنانه استعماری خود بهره بگیرد.

سخنان نخست‌وزیر انگلیس نشانگر تلاش استعمار پیر برای بازگشت به منطقه است

در این راستا محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره دلایل سخنان ضد ایرانی نخست‌وزیر انگلیس در نشست شورای همکاری خلیج فارس گفت: این سخنان نشان داد که انگلیسی‌ها همچنان در سودای سلطه و نفوذ و ادامه استعمار در منطقه خاورمیانه هستند.

وی ادامه داد: این منطقه به لحاظ برخورداری از منابع انرژی اهمیت بسیار بالایی دارد و لذا انگلیس از این منطقه پرسود و منفعت به راحتی دست برنخواهد داشت و سعی و تلاش می‌کند با این سخنان و ادعاها به اختلافات میان کشورها در منطقه دامن بزند و زمینه حضور خود را به اسم تأمین امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس فراهم کند.

آصفری اظهار کرد: این همان سیاستی است که انگلیسی‌ها در صد سال گذشته در منطقه پیاده کرده‌اند و معروف به «تفرقه بینداز و حکومت کن» است تا از این طریق بتوانند از برخی حکومت‌های پادشاهی منطقه بهره بگیرند.

دشمن‌سازی؛ سیاست انگلستان برای نفوذ در منطقه

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه دومین راهکار انگلیس برای ممکن ساختن حضور خود در منطقه دشمن‌سازی برای کشورهای منطقه است، گفت: مطرح کردن جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک تهدید برای کشورهای منطقه از این منظر قابل تحلیل و بررسی است.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی نشان داده است که هیچ‌ تهدیدی برای کشورهای منطقه نیست، گفت: ایران همواره به دنبال ایجاد آرامش و امنیت در منطقه بوده و در خط مقدم مبارزه با تروریسم در منطقه حضور دارد و برای آن از هیچ کمکی به کشورها دریغ نخواهد کرد.

هماهنگی برنامه‌‌های منطقه‌ای آمریکا و انگلیس

آصفری درباره این تحلیل که انگلیس به دنبال اعلام مواضع ترامپ در خصوص اولویت مسائل داخلی، به دنبال گرفتن جای آمریکا در منطقه است، گفت: برنامه آمریکا و انگلیس برای حضور در منطقه مشترک است و هر دو به دنبال ایجاد ناامنی، تفرقه‌افکنی و غارت منابع انرژی منطقه هستند و در این خصوص با همدیگر ائتلاف و وحدت دارند و هماهنگ با هم عمل می‌کنند.

این نماینده سابق مجلس ابراز کرد: براین اساس نمی‌توان پذیرفت که انگلیس به دنبال گرفتن جای آمریکا در منطقه باشد. چون این دو کشور به عنوان متحد نزدیک در سطح بین‌الملل در اینگونه مسائل کاملا با در نظرگرفتن نظرات یکدیگر عمل می‌کنند.
captcha