کد خبر: 3553013
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۵
کریمی‌فر مطرح کرد:

فرهنگ علوی؛ عامل پیشگیری از فساد

گروه اجتماعی: مدیرکل آموزش و پرورش لرستان گفت: فرهنگ علوی که تعهد اکثریت اعضای جوامع را به‌طور گسترده به باور‌ها و اعتقادات بیان می‌کند و باعث نزدیکی نیازهای فردی افراد با خواسته‌های نهاد‌ها و سازمان‌ها می‌شود، می‌تواند به‌عنوان عنصر پیشگیری کننده در مقابله با فساد به‌حساب آید.

گودرز کریمی‌فر، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در رابطه با برگزاری همایش ملی «سیره علوی»، گفت: این همایش فرصتی مناسب برای تبیین سیره و منش حضرت علی(ع) در ابعاد مختلف است.
وی با بیان این‌که تبیین دقیق سیره حضرت علی(ع) می‌تواند در شناخت مسیر درست حرکت توسط مدیران مؤثر باشد، اظهارکرد: با مطالعه در ابعاد مختلف سیره علوی می‌توان به مدلی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و معنوی دست یافت که مهم‌ترین مشخصه آن کار خالصانه و صادقانه با حفظ سلامت اداری و مصداقی مطمئن از مدیریت جهادی است.
کریمی‌فر با اشاره به این‌که از دیدگاه امام علی(ع) مدیران باید ویژگی‌هایی داشته باشند، عنوان کرد: این امام همام در فرمان‌ معروف‌ خود به‌ مالک‌‌اشتر حاکم‌ مصر، که‌ درواقع‌ زیر‌بنای‌ مدیریت‌ اسلامی ‌است، معیارهایی‌ برای‌ انتخاب‌ و انتصاب‌ مدیران‌ و کارگزاران‌ نظام‌ برمی‌شمارد که ازجمله این معیار‌ها می‌توان به تقوا‌، حُسن‌ سابقه‌، دانایی‌ و توانایی‌، صلاحیت‌ اخلاقی‌، داشتن‌ ظرفیت‌ روحی‌ و کاری، ضابطه‌گرایی‌ به‌‌جای‌ رابطه‌گرایی‌، پرهیزگاری‌ و صداقت‌، بزرگ‌منشی‌ و بزرگواری‌ در برابر مخالفان‌ و دوراندیشی‌ و... اشاره کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان در پاسخ به این سؤال که با توجه به فساد اداری در بین جوامع، همایش «سیره علوی» چگونه می‌تواند در جلوگیری از بروز این فساد مؤثر باشد، تصریح کرد: با توجه به این‌که وجود فساد در کشورهای جهان، اعم‌از توسعه یافته و در حال توسعه، با درجات متفاوت و شدت و ضعف مختلف وجود دارد و اثرات منفی آن نیز بر اتلاف منابع و اعتماد عمومی، مورد تأیید همگان است، مقابله با این پدیده جهت اصلاح و متعادل ساختن جوامع امری ضروری و انکارناپذیر است.
وی تأکید کرد: فرهنگ علوی که تعهد اکثریت اعضای جوامع را به‌طور گسترده به باور‌ها و اعتقادات بیان می‌کند و باعث نزدیکی نیازهای فردی افراد با خواسته‌های نهاد‌ها و سازمان‌ها می‌شود، می‌تواند به‌عنوان عنصر پیشگیری کننده در مقابله با فساد به‌حساب آید.
کریمی‌فر با بیان این‌که توجه به مقوله سیره علوی و مؤلفه‌های فرهنگ علوی و نبوی به‌عنوان عامل مؤثر و قدرتمند در پیشگیری از فساد مطرح است، بیان کرد:  استفاده از ابزار نظارت در برخورد قاطع با متخلفان در مقوله برخورد با فساد مورد تأیید و غیر قابل اجتناب، ارزیابی می‌شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان با اشاره به این‌که همایش سیره علوی با معرفی الگوی درستی از سیره مدیریتی و حکومتی حضرت علی(ع) به مردم و به‌ویژه مدیران، می‌تواند مرز بین خدمت و خیانت را به‌درستی بیان کند، بیان کرد: فسادی که امروزه در بعضی از لایه‌های مدیریتی وجود دارد شاید به‌دلیل عدم شفافیت و دور بودن از مؤلفه‌های مدیریت مبتنی بر مدل مدیریتی حضرت علی(ع) باشد و نزدیک شدن به این الگوی جامع و کامل می‌تواند ما را از آسیب‌های احتمالی مصون کند.
وی تأکید کرد: آموزش و پرورش به‌عنوان مهم‌ترین، گسترده‌ترین و حساس‌ترین دستگاه آموزشی و فرهنگی کشور و تأثیرگذار‌ترین نهاد تربیتی آمادگی دارد تا در کنار سایر دستگاه‌ها در نهادینه کردن فرهنگ ناب و متعالی اسلامی و معرفی الگوهای جامع و کامل به جامعه گام بردارد.
captcha