به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، به نقل از ستاد خبری یازدهمین دوره مسابقات قرآنی
مدهامتان، سعید سعادتی با بیان این مطلب گفت: از صدر اسلام تاکنون مسجد و قرآن پیوندی دیرینه داشتهاند و آیات عظیم الهی در این مكان مقدس برای مسلمانان قرائت میشد و لذا تداوم این سنت پسندیده باید مورد اهتمام باشد.
وی گفت: تشكیل جلسات قرآنی در مساجد و تشویق به حضور جوانان و نوجوانان در مساجد، حضور قاریان و حافظان در برنامههای انس با قرآن مساجد، برپایی کرسیهای قرآنی جهت حضور اساتید معروف قرآنی در مساجد و تلاوت قرآن، برگزاری جلسات تفسیر قرآن در مساجد و تدبر در آیات قرآن از جمله راهكارهای گسترش فعالیتهای قرآنی در مساجد است.
وی مسجد محوری را بهترین راهكار برای توسعه فعالیتهای قرآنی دانست و افزود: لازمه این کار ارتباط نیروهای قرآنی با مساجد و محور قرار گرفتن آنهاست لذا یكی از بهترین راههای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مسجد میتواند فعالیتهای متنوع قرآنی در قالب قرائت و حفظ و جمع خوانی و... باشد.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانونهای مساجد ادامه داد: مسجد ظرفیت بزرگی است که با استفاده از آن، میتوان تأثیرگذارترین فعالیت های قرآنی را در آن انجام داد، البته در مساجد باید متولی شایستهای حضور داشته باشد. تا وجود سلیقهها و تفكرات مختلف، این جایگاه و تأثیرگذاری آن را تحتالتأثیر خود قرار ندهد.
سعادتی با اشاره به اینكه کانون های فرهنگی، هنری مساجد با رویكردی جدید و براساس گستره فعالیتهای خود میتوانند از بهترین مكانهای گسترش فضای قرآنی باشند، گفت: همچنین این کانونها با خلاقیت و نوآوری باید جاذبه های فعالیت های قرآنی را در خانههای خدا افزایش دهند.
به گفته وی، برپایی هرچه باشكوه تر محافل انس با قرآن و کلاس های قرآنی میتواند راه را برای تشویق و ترویج آموزش های دینی و نكات قرآنی در بین نوجوانان و جوانان هموار کند.
وی با تاکید بر اینكه تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد زمینه ساز جلب و جذب بیشتر جوانان در کارهای مربوط به امور دینی است، اذعان کرد: موثرترین راهكار برای تقویت بنیه اعتقادات مذهبی و دینی به ویژه در بین جوانان تقویت و توجه کافی به مساجد است.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با بیان اینكه جشنواره مدهامّتان پیشران فعالیتهای قرآنی ستادعالی کانون های مساجد است، گفت: این جشنواره فرصتی است برای شكوفایی و معرفی استعدادهای نوجوانان و جوانان قرآنی که آیندهسازان جامعه قرآنی در آتیه میباشند.
سعادتی افزود: جشنواره مدهامّتان عرصه ای برای رقابت سالم فعالان قرآنی است و توجه به تلاوت قرآن، تدبر در قرآن، فهم و عمل به قرآن و ترویج سبک زندگی قرآنی از دستاوردهای این جشنواره وزین است.
وی خاطر نشان کرد: انتقال مفاهیم و معارف قرآنی به صورت سینه به سینه و نسل به نسل از مصادیق جهادکبیر و خیر کثیر است و این توفیقی است که روزی هرکسی نمی شود مگر بندگان صالح خدا، شرکت کنندگان در جشنواره مدهامتان دو مدال افتخار را کسب نمودهاند یک مدال افتخار خادمی مسجد و مدال دیگر افتخار خادمی قرآن که یكی بیتالله و دیگری کتابالله است، خدمت به هردو بندگی در راه خداست که انسان را به سعادت دنیوی و اخروی میرساند یعنی هم دنیا و هم آخرت را آباد می کند، امسال علیرغم کسری در بودجه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خوشبختانه، بودجه فعالیت های قرآنی تخصیص خوبی داشته است.
علیرضا برومند