کد خبر: 3554271
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۲
حجت‌الاسلام حامد قرائتی بیان کرد:

فاصله باورهای دینی از مبانی دینی اصلی‌ترین علت اختلاف مسلمانان

گروه معارف: مسئول بخش مکتوبات مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی کشور نزدیکی باورهای دینی به مبانی دینی را کلید کلیه مشکلات و درگیری‌های جهان اسلام خواند و تصریح کرد: رفتار و باورهای دینی ما از مبانی دین فاصله گرفته است که این اصلی‌ترین علت اختلاف بین مسلمانان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام و المسلمین حامد قرائتی، مسئول بخش مکتوبات مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی کشور، صبح امروز 25 آذر همزمان با روز پژوهش در دوره آموزشی رسالت پژوهش در تحقق مسجد طراز اسلامی که با حضور مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان در سالن ابن‌سینای دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد، پیامبر(ص)، اهل‌بیت و مساجد را مشترکات مسلمانان دانست و گفت: همه مسلمانان رسالت پیامبر را پذیرفته‌اند، اهل‌بیت را به اهل تقوا حجت خود می‌دانند و مسجد به عنوان جایگاه طراز اسلامی بین مسلمانان است.
وی با تأکید بر اینکه محورهای اتحاد مسلمانان مانند اربعین نباید مصادره مذهبی شوند، افزود: مساجد به عنوان یکی از محورهای اتحاد مسلمانان مربوط به همه مسلمانان است.
حجت‌الاسلام قرائتی با تقسیم فرق اسلامی به شریعت مدار و شریعت گریز، عنوان کرد: فرقه‌های شریعت گریز با فاصله گرفتن از اصول و مبانی دینی گاهی حتی از دایره دین اسلام خارج می‌شوند که مهم‌ترین علت آن تغییر بافت خواستگاه دینی آنان است.
مسئول بخش مکتوبات مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی کشور مسجد را یک عامل تربیتی و معرفتی عنوان کرد و گفت: اماکن مقدس زیادی در جهان وجود دارد ولی هیچ‌کدام نمی‌تواند جایگزین مسجد شود.
وی با تأکید بر اینکه مسجد و نقش آن در جامعه ما به خوبی تبیین نشده است، اظهار کرد: در کشور ما تنها در روزهای ماه رمضان و یا در ایام محرم مساجد مورد توجه قرار می‌گیرند در حالی که مسجد به تمام روزها تعلق دارد.
حجت‌الاسلام قرائتی با تبیین جایگاه اعتقادی مساجد، تصریح کرد: پیشینه تاریخی مساجد، نگاه ویژه اهل‌بیت به مسجد، پاسخگویی فردی و تخصصی به سؤالات توسط ائمه جماعات در مساجد و نظارت عالمانه به جای عابدانه به اعمال دینی از لازمه‌های شناخت صحیح جایگاه اعتقادی مسجد است.
مسئول بخش مکتوبات مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی کشور با اشاره به اینکه اطلاعات دینی اکثر مردم به صورت تجربه‌ای است نه علمی، افزود: مساجد به سبب حضور ائمه جماعات در آن‌ها این اطلاعات را آگاهانه و علمی گسترش می‌دهد.
وی علم دین را همان قرآن و حدیث برشمرد و ابراز کرد: برخی‌ها تنها به باورهای دینی تکیه می‌کنند و برخی نیز دین را بر اساس سیاست‌های روز تعریف می‌کنند که هر دو از جنبه علمی دین دور هستند.
مسئول بخش مکتوبات مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی کشور نزدیکی باورهای دینی به مبانی دینی را کلید کلیه مشکلات و درگیری‌های جهان اسلام خواند و تصریح کرد: رفتار و باورهای دینی ما از مبانی دین فاصله گرفته است که این اصلی‌ترین علت اختلاف بین مسلمانان است.
حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به جایگاه تمدنی مساجد در جهان، گفت: تمدن‌های مهم جهانی مربوط به ادیان بزرگ هستند و مسجد می‌تواند یک نقطه اشتراک ادیان باشد.

captcha