به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با سالروز میلاد فرخنده پیامبر اكرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و گرامیداشت هفته وحدت، مرحله نهایی دومین دوره مسابقات سراسری حفظ و قرآئت قرآن كریم پاکستان، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد و با همكاری مؤسسه قرآنی «صوت القراء العالمی پاكستان» در مسجد جامع سیدنا حسن(ع) از مساجد مرکزی اهل سنت اسلامآباد برگزار شد.
این دوره از مسابقات با داوری چهار تن از داوران برجسته پاكستانی سیدعلی عابد نقوی (از وزارت امور مذهبی پاكستان)، نجم مصطفی الازهری، محمد آصف سروری و اكرام الله محسن و با حضور قراء و حفاظ برتر از ایالتهای بلوچستان، سند، پنجاب و خیبر پختونخواه (سرحد) پاكستان آغاز به كار كرد.
مرحله مقدماتی مسابقات در ایالتهای چهار گانه پاکستان بهطور جداگانه برگزار و نفرات برتر راهی مرحله نهایی این دوره از مسابقات قرآنی در اسلامآباد شده و در دو رشته حفظ كل و قرائت قرآن كریم به رقابت پرداختند.
آیین افتتاحیه این دوره از مسابقات با تلاوت آیاتی چند از كلامالله مجید توسط عبدالوهاب، قاری برجسته آغاز شد، سپس شهابالدین دارایی، رایزن فرهنگی كشورمان در پاكستان طی سخنانی، با استناد به آیات و احادیث به اهمیت و فضیلت قرآن كریم اشاره کرد و گفت: امید است برگزاری این گونه مسابقات، آغازی برای ترویج و نشر فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی به ویژه در بین قشر جوان و نوجوان باشد.
وی در ادامه افزود: همانطوری كه برای تمسك به قرآن كریم طهارت ظاهری لازم است برای دستیابی به باطن و معانی قرآن و جان كلام قرآن، باید باطن آن مؤمن نیز پاك باشد.
دارایی اظهار كرد: خداوند قرآن را كتاب هدایت برای متقین و شفاء و رحمت برای مؤمنین قرار داده است. قرآن كریم، كتاب آخرین پیامبر الهی و معجزه بزرگ خداوند متعال است كه برای درک معانی و معارف آن، هر كسی به اندازه لیاقت و قابلیتی درونی كه برخوردار است از آن بهرهمند میشود.
علامه مفتی ضمیر احمد ساجد، امام جمعه و خطیب مسجد جامع سیدنا حسن(ع) طی سخنانی در این مراسم، گفت: ما افتخار میكنیم كه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مسجد ما را برای برگزاری مسابقات نهایی قرآن كریم انتخاب كرده است.
وی ضمن اشاره به برگزاری مسابقات قرآن كریم در پاكستان افزود: قرآن كریم دو بخش دارد، یكی تجوید قرآن كریم است كه حروف با مخارج و صفات آن خوانده میشود و دوم قرائت قرآن كریم است.
در ادامه، قاریان برتر شركتكننده مرحله نهایی به رقابت با یكدیگر پرداختند و تعدادی از حافظان كل قرآن كریم با پاسخگویی به سؤالات هیئت داوران در این مسابقه شركت كردند.
در بخش پایانی این برنامه، برگزیدگان مسابقات قرآن در رشته قرائت قرآن كریم به ترتیب عبدالرشید عبدالرزاق، از ایالت خیبر پختونخواه (سرحد)، عبدالله جان و عبدالوهاب، هر دو از ایالت بلوچستان و در بخش حفظ كل قرآن كریم، محمد طاهر، از ایالت بلوچستان و محمد شكیل، از ایالت پنجاب اعلام شدند.