به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مراسم تودیع و معارفه معاون آموزشی جهاد دانشگاهی که صبح امروز 4 دیماه در محل ساختمان معاونت آموزشی برگزار شد، محسن قرنفلی، معاون سابق تودیع و سیدسعید هاشمی، به عنوان معاون جدید آموزشی معرفی شد.
در این مراسم سیدحمیدرضا طیبی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی کشور ضمن ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده در دوره معاون سابق آموزشی، گفت: در حوزه آموزش، کیفیت آموزش مهم است، اما درآمدزایی در مرتبه اهمیت بالاتری قرار دارد. جهاد دانشگاهی یک مجموعه غیرانتفاعی است و باید در حوزه آموزش درآمدزایی داشته باشد. در این زمینه باید تبلیغات به صورت جدی دنبال شود. در دوره آقای قرنفلی این امر دنبال میشد و جا دارد از خدمات ایشان تقدیر و تشکر به عمل آورم. همچنین باید راهی باز شود که وی از تجربههایی که در این سمت اندوخته در مسیر جدید و محل خدمتی دیگر استفاده کند. خود ایشان واقف به این امر بودند و لذا از این به بعد به عنوان مشاور ریاست جهاد دانشگاهی مشغول خدمت خواهند بود.

وی افزود: همچنین برای آقای هاشمی به عنوان معاون جدید حوزه آموزشی سازمان آرزوی موفقیت و توفیق روزافزون دارم و امیدوارم بتوانند اهداف این حوزه را دنبال کنند.
در ادامه جلسه، محسن قرنفلی معاون سابق آموزشی جهاد دانشگاهی کشور، با اشاره به دوره سه ساله حضور خود در این سمت گفت: سه سال پیش برنامهای شبیه به این وجود داشت و آقای ایمانی کنار رفتند و این سمت به من سپرده شد. این سه سال به سرعت سپری شد و اکنون به دکتر هاشمی واگذار میشود. این روند مصداق این عبارت است: «کل من علیها فانی». تمام اینها فرصتی است که از آنها استفاده کنیم و به مردم خدمت کنیم. درباره فعالیت این سه سال صحبتی ندارم اما یک سنت خوبی داشتیم و هر شش ماه یکبار، چنین نشستی با حضور معاونین ادارات کل آموزشی برگزار و گزارشی از کموکیف فعالیتهای شش ماهه ارائه میشد.
وی ادامه داد: آخرین اتفاقی که به همت مجموعه معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی رقم خورده، نهایی شدن مصوبه تشکیل دانشکده علوم پایه و فناوریهای نوین پزشکی است که در شورای گسترش وزارت بهداشت به تصویب رسید. برای تحقق این امر تلاش بسیاری صورت گرفت چرا که گرفتن مجوز از وزارت بهداشت به مراتب سختتر از وزارت علوم است. از حدود پنج یا شش سال پیش این مصوبه و اجرایی شدن آن پیگیری شد و میتوانم بگویم علت اصلی حضور من در این سمت به ثمر رساندن این مصوبه و تشکیل این دانشکده بود.
قرنفلی افزود: این اتفاق و شکلگیری این دانشکده را به عموم جهادگران و همکاران مجموعه جهاد دانشگاهی تبریک میگویم. از این طریق در واقع میتوانیم در یک فضای ملی و بینالمللی قرار بگیریم.
وی درباره عملکرد معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: اگر بخواهیم عملکرد حوزه آموزش جهاد را بسنجیم، چه در مراکز و چه در معاونتها، باید بر مبنای چارچوب برنامه پنجم توسعه سنجیده شود و اینکه به چه میزان در چارچوب برنامه پنجم عمل کردیم. به جرات میتوانم بگویم که در بعضی موارد حتی جلوتر از برنامه پنجم حرکت کردیم.
عوامل موفقیت معاونت آموزشیمعاون سابق آموزشی جهاد دانشگاهی افزود: اگر فعالیتها را با روند گذشته بسنجیم تفاوتهای مشهودی دیده میشود و همکاران به چند دلیل در این حوزه عملکرد مطلوبی داشتند. اول بحث رهبری این حوزه است، که سعی شد مدیریت آموزشی توسط مدیران کل دنبال شود و تلاش شد تعاملات با مدیران آموزشی بیشتر شود و در کنار توجه به مشکلات امید و انرژی بدهیم.
وی ادامه داد: دلیل دوم موفقیت؛ نگاه ستادی است. در روزهای اولی که در این مسئولیت قرار گرفتم، مشاهده کردم نگاه ستاد، نگاه سازندهای نیست و از بالا به پایین بود. یعنی حوزه ریاست را بالاتر میبینیم و ستادها و معاونتها را پایینتر، این نوع نگاه توسعه پایدار را شکل نمیدهد. ما باید خود را در خدمت ستادها و معاونتها ببینیم. ستادها ابزار قدرت و منابع مالی دارند و اگر بخواهد در موضع قدرت و ایجاد تحکم استفاده شود، نتیجه منفی دارد.

قرنفلی افزود: مورد سوم؛ تعامل صمیمانه و احترام به مجموعه معاونتها است. سعی شد با معاونتها یک ارتباط همهجانبه وجود داشته باشد. همه کارها در واحدها انجام میشود و باید ارتباط خوبی با آنها برقرار کرد. دلیل چهارم نیز؛ پاسخگو بودن حوزه آموزشی است. سعی شد احساس مسئولیت در مجموعه معاونت آموزشی توسعه داده شود و آن مشکلاتی که اعضای هیئت علمی داشتند و گلایههای عدم پاسخگویی به مسائل و مشکلاتشات تا حدود زیادی رفع شد و این نتیجه پاسخگو بودن است.
وی گفت: علت پنجم موفقیت این مجموعه؛ مشارکت جمعی و خرد جمعی است. اغلب تصمیمات با مشارکت و نظر جمع در این حوزه گرفته میشد. این رویکرد مهمی در جهاد دانشگاهی و کلید موفقیت است. آن هم نه به شکل صوری بلکه حقیقی باید باشد. عامل دیگر؛ منابع مالی و بودجه اندک معاونت آموزشی است که با صحبتها و تلاشهای صورتگرفته تا حدودی افزایش یافت. اما برای مجموعهای که میخواهد پیگیر اقدامات بزرگ علمی و پایلوتی باشد کافی نیست.
وی در پایان سخنانش با اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری در جمع مسئولین جهاد دانشگاهی در سال 1386 و تاکید ایشان به توسعه کار و حرف گزین در جهاد دانشگاهی، گفت: زمانی که خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم و ایشان توصیه به انجام کار گزین در جهاد کردند، سه رویکرد و فعالیت در این راستا پیگیری شد و به ثمر نشست؛ بحث علمی، کتب آموزشی و دیگری توسعه قطبهای آموزشی که در سه قطب IT، سلامت خانواده و صنعت نفت و گاز تاکنون دنبال شده است.
توسعه فعالیتهای آموزشی دانشگاهی با فکر و خلاقیتدر انتهای جلسه، سید سعید هاشمی، معاون جدید آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: بار مسئولیت سنگینی به دوش من گذاشته شده است. در سه سال گذشته، فعالیتهای بسیار ارزندهای انجام شده و من امیدوارم بتوانیم با پشتیبانی همکاران این مجموعه ادامهدهنده این مسیر باشیم و با فکر و خلاقیت، توسعهبخش فعالیتهای آموزشی در مجموعه جهاد دانشگاهی باشیم.
وی افزود: در این راستا از اعتماد و حمایتهای آقای دکتر طیبی کمال تشکر را دارم و امیدوارم با یاری خداوند بتوانیم سیاستهای مدنظر وی در حوزه آموزش را دنبال کنیم.
