حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اهمیت حماسه 9 دی و دلیل تأکید همیشگی امام(ره) و مقام معظم رهبری بر مؤلفه حضور مردم در صحنه گفت: انقلاب اسلامی دو بال برای بقا دارد؛ از یک طرف به خدا متصل است و از طرف دیگر به مردم و از این لحاظ یک انقلاب الهی ـ مردمی است و همین عامل پیروزی آن شد و توانست یک نظام خشن و مستبد را سرنگون کند.
بقا و استمرار انقلاب اسلامی در گرو حفظ جهتگیری الهی ـ مردمی است
وی افزود: چنین انقلابی اگر بخواهد استمرار پیدا کند باید این ارتباط الهی و مردمی را حفظ کند، به همین دلیل مقام معظم رهبری به عنوان پرچمدار اسلام ناب محمدی در زمان حاضر همیشه براین دو جهتگیری تأکید دارند.
تویسرکانی اظهار کرد: خیلی افراد تلاش میکنند که این دو جهت را در مقابل و در تضاد با هم قرار دهند و بگویند پارادوکسی میان این دو رویکرد و جهتگیری وجود دارد، در حالی که در نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره)، هیچ تناقضی میان وجه مردمی و وجه الهی انقلاب اسلامی وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج عنوان کرد: قرآن دستور «ربانی» بودن را به انسانها صادر کرده است؛ یعنی از یک طرف انسان باید به مبدأ هستی متصل باشد و از طرف دیگر خادم مردم، مظلومان و مستضعفان باشد و با مستکبران ستیز کند.
9 دی؛ تبلور جنبه الهی و مردمی انقلاب اسلامیوی تأکید کرد: به نظر میرسد 9 دی، حماسهای بود که همه جنبه الهی بودن انقلاب را متجلی کرد و هم جنبه مردمی بودن آن را، لذا یک روز ماندنی شد و هم یومالناس بود و هم یومالله.
تویسرکانی یادآور شد: در این روز مردم از همه گروهها، اقشار، جریانها و اصناف و حتی کسانی که به کاندیداهای معترض رأی داده بودند در این حماسه حضور داشتند. براین اساس میتوان گفت 9 دی، حماسهای توحیدی و آسمانی بود و به تعبیر مقام معظم رهبری، انسان، روح حسین بن علی(ع) را در این حماسه میبیند.
وی تصریح کرد: براین اساس بزرگداشت 9 دی، که اصرار نیروهای ارزشی و انقلابی است، حاوی درسها و عبرتهایی برای نسلهای آینده و هشدار برای کسانی است که در صدد فتنه جدید هستند و یک دلگرمی برای نیروهای انقلابی است که نشان دهند همواره آماده دفاع از انقلاب اسلامی میباشند، لذا بزرگداشت 9 دی در راستای همان حرکت الهی و مردمی انقلاب اسلامی است.
حضور مردمی در 9 دی اثبات شایستگی آنها در داشتن نعمت انقلاب اسلامی است حجتالاسلام تویسرکانی با اشاره به اینکه حماسه 9 دی از منظر قرآن تبلور آیه شریفه «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَومٍ حَتّىٰ يُغَيِّروا ما بِأَنفُسِهِم» است که به تغییر سرنوشت کشور پس از 8 ماه و بازگشت انقلاب به مسیر اصلی منجر شد، گفت: از نگاه قرآنی خاستگاه پدیدههای اجتماعی، چه مثبت چه منفی، در درون انسانهاست؛ اینکه نعمتی تبدیل به نقمت شود یا برعکس و حق و باطل جایگزین هم شوند خاستگاهش باطن مردم است.
وی افزود: در سوره انفال هم داریم که «ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّرًا نِعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَى قَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ» (اين كيفر بدان سبب است كه خداوند نعمتى را كه بر قومى ارزانى داشته تغيير نمىدهد مگر آنكه آنان آنچه را در دل دارند تغيير دهند). 9 دی و حضور مردم در صحنه ثابت کرد که آنها شایستگی داشتن نعمت بیبدیل انقلاب اسلامی را دارند و پاسدار این نعمت هستند و این حضور مردمی باعث استمرار این نعمت خواهد شد.