به گزارش خبرگزاری بینالمللی قران(ایکنا)، نشست خبری دومین جایزه کالاهای فرهنگی با الگوی ایرانی-اسلامی با رویکرد خلاقیت و نوآوری در طراحی و تولید امروز دوشنبه ۲۰ دی ماه با حضور علی فریدونی، دبیر و مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سعید حسینی، مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی و دو تن از داوران جشنواره به منظور تشریح روند اجرایی این جشنواره با حضور خبرنگاران و نمایندگان رسانهها در محل سالن کنفرانس شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در ابتدای این نشست فریدونی با اعلام تسلیت سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه(س) و رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، اظهار کرد: در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب و رسیدن به اقتصاد مقاومتی در معنای عام و تکیه بر منابع بومی مقوله اقتصاد فرهنگی و ارتقای آن به معنای عام جزو رویکردهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.
وی ادامه داد: توجه به کالاهای فرهنگی با ویژگی ایرانی-اسلامی از وظایف معاونت فرهنگی است و امسال دبیرخانه جایزه کالای فرهنگی در دومین سال این جشنواره و در ادامه دوره اول آن به کار خود ادامه میدهد. امسال در سه حوزه کتاب، نوشتافزار و اسباب بازی در شورای سیاستگذاری برنامهریزی شد. همچنین بخش پژوهش و مقاله نیز به آن اضافه شد تا مدیران وابسته به حوزه فرهنگی در آن شرکت داشته باشند.
دبیر فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: طی فراخوان داده شده در 945 اثر شامل کتاب، مقاله، پایانامه به دبیرخانه ارسال شد که در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرد. همچنین هزار اثر در حوزه نوشتافزار به دبیرخانه ارسال شد.
فریدونی تصریح کرد: تمامی آثار با رویکرد ایرانی-اسلامی دارد و تلاش شده که از ایدهها و خلاقیتهای نوآوانه با این رویکرد حمایت شود تا در نهایت شاهد تحول اقتصادی در این عرصه هم باشیم. با توجه به نوع آثار جمعآوری شده این محصولات و آثار در قالب نمایشگاه تخصصی سه روزه طی روزهای 20 و 21 دی ماه همراه با یک اختتامیه در روز چهارشنبه برگزار میشود.
در ادامه این نشست حسینی که به عنوان نماینده اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه حضور داشت، گفت: با وجود نهادها و بخشهای مختلف، از حوزه فرهنگی غفلت جدی صورت گرفته است. در حوزه محصولات فرهنگی اقدامات لازم را نداشتیم در حالیکه اهمیت آن بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه نوشت افزارها از محصولات کاربردی زندگی هستند که در حوزه انتقال مفهوم اهمیت زیادی دارند، افزود: امروز بازار فرهنگی ما جولانگاه کارکترهای خارجی است با توجه به اینکه چنین فرهنگی در جهان بینیکودکان بسیار تاثیرگذار است. اما خوشبختانه در این زمینه فعالیتهای خودجوش آغاز شد تولیدکنندههای مختلف با انگیزههای ملی ورود کردند که به لحاظ اقتصادی و فرهنگی تولیدات ملی باشد.
نماینده اعضای شورای سیاستگذاری تصریح کرد: نوشت افزار در حوزه اقتصادی 4 هزار میلیارد گردش مالی دارد که به لحاظ اقتصادی نیز بسیار اهمیت دارد. لذا باید علم، هنر و تولید در کنار هم شکل بگیرد، تا در این حوزه موفق شویم.
حسینی با اشاره به اینکه در حوزه قانونگذاری، نظارت و حمایت از تولید در بخش واردات باید اقدامات لازم انجام گیرد، گفت: متاسفانه در این حوزه دچار نقص هستیم. شروع این کار برای اثرگذاری است و نه مانور دادن، لذا بر همین اساس وزارت ارشاد تلاش دارد که آن را به بخش خصوصی واگذار کند که بتواند به لحاظ فرهنگی و اقتصادی موثر باشد.
نماینده اعضای شورای سیاست گذاری با بیان اینکه باید در حوزه فرهنگی با نگاه اسلامی ایرانی برای تولید محصولات فاخر سه اصل اساسی را رعایت، کنیم، گفت: گفتمانسازی، ایجاد دانش و دانشبنیان بودن محصولات در کشور و ارتقای دانش بومی با استفاده از مبانی اسلامی و درنهایت فرایندسازی در این حوزه ضرورت دارد. در این حوزه 10 نهاد میتوانند ورود پیدا کنند که ظرفیت بسیار ارزشندی در این زمینه است.
در بخش دیگری از این نشست طلایی از داوران جشنواره گفت: امروز ما در تولید کتاب یا نوشتافزار مشکلات و کمبود امکانات سالهای گذشته را نداریم، فعالیت های خوبی انجام شده اما باید بیشتر از این شود. کتاب اسباببازی زمینه ورود کودکان به دنیای کتاب پیش از شروع مدرسه است که متاسفانه این نوع کتابها از ناحیه ارشاد حمایت نمیشود.
وی افزود: نوشت افزار امروز عموما از نظر آموزشی نیاز به تصویر ندارد به این علت که تصاویر آن سوی مرز وارد میشود ما برای رقابت مجبور هستیم که بر روی دفتر آنان تصاویر قرار دهیم. نباید برخی کارها به ایران بیاید که ما مجبور شویم با آنها رقابت داشته باشیم.
به گزارش ایکنا پس از نشست خبری این جشنواره مراسم افتتاحیه نمایشگاه محصولات و کالاهای فرهنگی ساعت ۱۱ با حضور مقامات، مدعوین و هنرمندان در سالن نمایشگاهی شماره یک برگزار شد.
دومین جایزه کالای فرهنگی با الگوی ایرانی-اسلامی با هدف شناسایی و تقدیر از خلاقان و نوآوران حوزه طراحی و تولید اسباب بازی، کتاب –اسباب بازی و نوشت افزار ۲۰ تا ۲۲ دی ماه سال جاری با همکاری موسسه فرهنگی پارپیرار در مرکز آفرینشهای هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب با حمایت اداره کل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.