کد خبر: 3562650
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
حمید بهمنی تصریح کرد:

فرار شاه مخلوع؛ موضوعی فراموش شده در هنر

گروه هنر: یک فیلمساز ارزشی سینما گفت: موضوعاتی چون فرار شاه مخلوع ایران از آن دست اتفاقاتی است که می‌تواند در عالم هنر به آن پرداخته شود، اما متاسفانه در بخش‌هایی چون؛ سینما، تئاتر و موسیقی این قبیل موضوعات فراموش شده‌اند.

حمید بهمنی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره جایگاه موضوعات انقلابی در سینمای کشور اظهار کرد: امروز 26 دی‌ماه برای ما ایرانیان یادآور خاطره‌ای بسیار خوشایند است که تا به امروز نمونه آن را کمتر در تاریخ این سرزمین مشاهده کرده‌ایم. در این روز شاه مخلوع ایران بعد از سال‌ها ظلم و ستم به همراه همسرش از ایران گریخت و زمینه برای پیروزی انقلاب اسلامی محقق‌تر شد.

وی افزود: سؤال اینجاست که این اتفاق را جدا از تقویم‌ها و برخی تصاویر مستند، در چه بخش‌های هنری شاهد بودیم؟ آیا فیلمی یا تئاتری در این حوزه ساخته شده یا اینکه سرودی با این محوریت اجرا شده است؟ جواب به این سوال کاملا روشن است، آنهم خیر است! البته در سریال «معمای شاه» که اخیر از سیما پخش آن شروع شد به داستان زندگی شاه مخلوع پرداخته می‌شود، اما به دلیل زیاد بودن اتفاقات از موضوعات مختلف به‌سرعت گذشته می‌شود.

این کارگردان به توضیح فوق اضافه کرد: کم‌کاری ما در حوزه رویدادهای انقلابی در شرایطی است که هر از گاهی هالیوود با تولیدات خود، اطلاعات غلط به جهانیان می‌رساند. برای مثال در قضیه تسخیر لانه جاسوسی با تولید فیلم «آرگو» به نوعی واقعیت را به شکل تحریف شده در معرض دید جهانیان قرار دادند، درصورتیکه واقعیت چیز دیگری بود. این اتفاق می‌تواند برای رویدادی چون 26 دی ما نیز روی دهد.

کارگردان فیلم «آن مرد آمد» گفت: اتفاقاتی چون فرار شاه از ایران تنها یک اتفاق یا رویدادی تاریخی و انقلابی نیست، بلکه به نظرم یک درام بسیار جذاب برای پردازش یک فیلم، تئاتر یا کتاب است؛ به شرطی‌که به‌درستی آن‌را درک کرده و به آن توجه کنیم، هرچند ممکن است به دلیل سخت‌افزار انجام چنین کاری در سینما بسیار سخت باشد، اما در تئاتر به راحتی می‌توان به آن پرداخت. برای همین باید در حوزه هنرهای صحنه‌ای هم به این قبیل موضوعات توجه کرد.

بهمنی گفت: در تئاتر هر اتفاق تاریخی را می‌توان روی صحنه برد، چون قوه خیال‌پردازی تماشاگر به کمک کارگردان تئاتر آمده و به نوعی طراحی صحنه و لباس را بر عهده می‌گیرد. منظورم این است که در تئاتر برای خلق یک اتفاق تاریخی حتما نیازی نیست که دکورهای آن رویداد زده شود، بلکه این ذهن تماشاگر است که آن را می‌سازد، پس من دست تئاتر را برای پرداختن به موضوعاتی چون فرار شاه بسیار بازتر از سینما می‌دانم.

این فیلمساز در پایان بیان کرد: امتیاز فوق را برای موسیقی نیز می‌توان متصور شد، چون در موسیقی نیز پرداخت به موضوعاتی چون 26 دی، هزینه متفاوت را طلب نمی‌کند، اما نمی‌دانم، چرا‌که در این حوزه همه نگاه‌ها معطوف به سینماست، البته قبول دارم که جذابیت سینما بیش از دیگر هنرهاست، اما این خصیصه دلیلی نمی‌شود تا دیگر بخش‌های هنر در سایه توجه رسانه‌ها به سینما، خود را به خواب زده و رسالتشان را فراموش کنند.
captcha