کد خبر: 3564419
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸

برگزاری همایش «نقش کارآفرینی زنان لرستان» با حضور وزیر کشور

گروه اقتصاد: همایش «نقش کارآفرینی زنان لرستان» امروز پنج‌شنبه، 30 دی‌ماه با حضور وزیر کشور در استانداری لرستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، هوشنگ بازوند، استاندار لرستان در این همایش با بیان این‌که این چهارمین سفر وزیر کشور به لرستان است و علی‎رغم مشغله‌هایی که داشتند به لرستان سفر کردند و من به‌خاطر حمایت‌های بی‌دریغی که از استان داشتند سپاسگذارم.
وی ادامه داد: در استان شش نفر از بانوان سمت دارند که یکی از آنها بخشدار و پنج نفر دیگر مدیرکل هستند، 45 خانم دهیار در سطح استان داریم و تعداد بانوان کارآفرین 632 نفر است که از این تعداد 180 نفر در حوزه بازرگانی، 27 نفر صنعتی، 126 نفر تولیدی روستایی، 182 نظام مهندسی، 53 نفر وکلای دادگستری و چند تن نیز به‌عنوان پیمانکار راهسازی و ساختمان فعالیت دارند.
بازوند ادامه داد: 610 تعاونی بانوان با 5651 نفر عضو در استان داریم که در این تعاونی‌ها 5432 نفر به اشتغال مشغول هستند.
وی یکی‌از  چالش‌های بزرگ استان را نرخ بیکاری بانوان عنوان کرد و با بیان اینکه در سال 94 علی‌رغم کاهش نرخ بیکاری در استان همچنان شاهد نرخ بیکاری 23 درصدی بانوان در استان هستیم، افزود: در بحث ازدواج ما جزء استان‌هایی هستیم که عملکرد خوبی در پرداخت وام ازدواج داریم.
وی گفت: پس از ابلاغ وام 10 میلیون تومانی به استان 222 میلیارد تومان تسهیلات وام ازدواج به  28 هزار نفر پرداخت شده است و هم اکنون 16 هزار نفر دیگر در نوبت داریم.
استاندار لرستان اضافه کرد: نیمی از اشتغال ایجاد شده در خوشه صنایع دستی توسط بانوان انجام شده و صندوق کارآفرینی امید در این راستا 54 میلیارد تومان با بهره 4 درصد به کارهای زودبازده و صنایع دستی پرداخت کرده است.
افتتاح نمایشگاه توانمندی‌های زنان لرستان با حضور وزیر کشور
همچنین، نمایشگاه توانمندی‌های زنان استان لرستان صبح امروز پنج‌شنبه، 30 دی‌ماه با حضور رحمانی‌فضلی، وزیر کشور و فرهمندپور، مشاور وزیر افتتاح شد.
در این نمایشگاه هشت غرفه برپاشده که توانمندی زنان استان لرستان در راستای اقتصاد مقاومتی به نمایش گذاشته‌شده است.
غرفه‌های مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاهی استان لرستان، صندوق کارآفرینی امید، پارک علم و فناوری، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، کانون زنان بازرگان و کارآفرین لرستان ازجمله غرفه‌هایی است که در این نمایشگاه برپاشده است.
باید سالی بیش از یک میلیون شغل در کشور ایجاد شود
عبدالرضا رحمانی‌فضلی در این همایش با بیان این‌که در شرایط کنونی فضا برای کار کردن مهیاست، اظهارکرد: با هدایت‌های رهبر فرزانه انقلاب و حمایت‌های دولت مسائل بزرگی را پشت سر گذاشتیم و محدودیت‌های زیاد اقتصادی را رفع کردیم.
وی اضافه کرد: تورم عظیمی که سایه شوم آن بر اقتصاد کشور افتاده بود را به زیر 10 درصد رساندیم و این علامت مثبتی است؛ همچنین رشد اقتصادی منفی 5.8 درصد را به مثبت 7.4 رساندیم و این گام بزرگی است.
وزیر کشور با اشاره به این‌که با رفع تحریم‌ها و حل مساله هسته‌ای در عرصه بین‌المللی بستر و زمینه فعالیت و سرمایه‌گذاری و امکان استفاده از تکنولوژی کشورهای خارجی فراهم شد همچنین مدیریت چه در عرصه فعالین تجاری و سرمایه‌گذاری اقتصادی فراهم شد.
وی اضافه کرد: پس از برجام دو میلیون و 200 هزار بشکه نفت صادر کردیم و این در حالیست که در قبل از دولت این میزان صادرات یک میلیون بشکه بوده است و چنانچه تحریم‌ها رفع نمی‌شد امروز 200 هزار بشکه نفت باید صادر می‌کردیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بستر در حوزه داخلی از لحاظ ثبات اقتصادی و طرح‌ریزی برنامه‌های روشن به ویژه با اجرای طرح اقتصاد مقاومتی و ایجاد قرارگاه مرکزی اقتصاد مقاومتی به وجود آمد، باید نهضتی در قالب اقتصاد مقاومتی ایجاد کنیم و در این نهضت عظیم بانوان نقش ویژه‌ای را داشته باشند.
رحمانی ادامه داد: منظور از اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری درونزا بودن، برون‌نگر، دانش‌بنیان و مردمی است و باید همه در حوزه سرمایه‌گذاری، کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری ورود پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه بانوان همت بالایی در فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینی دارند و توانسته‌اند فعالیت‌های اقتصادی و اشتغال مولد ایجاد کنند و ما باید وضعیت را برای آنان مهیا کنیم تا این الگو را به کشور ارائه دهیم.
وی با بیان این‌که در کل استان‌ها آماری از زنان کارآفرین یعنی کسانی که سرمایه‌گذاری و اشتغال مولد داشته‌اند را احصا کرده‌ایم که تعداد آنان 300 نفر بوده و 100 نفر آنان را از نزدیک دیده‌ام و امید می‌رود با مجموعه فعالیت‌هایی که این بانوان انجام می‌دهند بتوانیم از ظرفیت‌شان در حوزه اشتغال، تولید، تجارت و فرهنگسازی، آموزش و بهره‌وری استفاده کنیم.
وی بر گسترده‌تر کردن دامنه فعالیت بانوان در حوزه‌های مختلف تاکید کرد و گفت: بانوان باید سازمان‌های مردم‌نهاد مختلفی را تشکیل دهند و در ثبت و راه‌اندازی سمن‌ها مشارکت داشته باشند و قطعاً ما نیز در حوزه آموزش و سرمایه‌‌گذاری آنان را حمایت خواهیم کرد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در حوزه دانشگاه و آموزش عالی بانوان قدم‌های موثری برداشته‌اند اظهار کرد: آنان نیز در حوزه سیاسی و انتخابات‌ها نقش‌آفرینی کرده‌اند، با جلسه‌ای که در تهران تشکیل شد از زنان فعال سیاسی دعوت به عمل آمد و آنان در این جلسه حضور پررنگی داشتند و این نشان از زنان فعال در عرصه سیاسی دارد. در بحث مدیریت آسیب‌های اجتماعی حرکت جدیدی را شروع کردیم که نیاز است مباحث به صورت اجتماعی مدیریت شود و زنان و مردان به صحنه بیایند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در پرداخت تسهیلات به بانوان هیچ مشکلی نداریم و بخش خصوصی و فعالیت در این بخش جزو عرصه‌هایی است که زنان در آن هیچ محدودیتی ندارند، ادامه داد: در حوزه ارائه تسهیلات از صندوق توسعه ملی به فعالیت‌های اقتصادی در روستاها با رهبر انقلاب دیداری داشتیم و بنا شد که در این راستا طرحی دوفوریتی به مجلس داده شود تا براساس آن 5000 میلیارد تومان تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی را به حوزه فعالیت‌های اقتصادی روستایی اختصاص دهند و انتظار داریم مجلس این موضوع را در اولویت بگذارد تا این طرح تبدیل به قانون شده چراکه میزان بهره‌وری  در محیط‌های روستایی و مشاغل خرد بالاست.
رحمانی فضلی بیان کرد: بانوان لرستانی در حوزه فعالیت‌های اقتصادی به خصوص در بحث اشتغال مولد هر طرحی را که ارائه دهند با اولویت آن را پذیرفته و حمایت می‌کنیم.
وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه امسال بیش از 700 هزار شغل در کشور ایجاد شده است و هنوز شاهد بیکاری هستیم، افزود: متأسفانه بیکاری انباشت شده‌ای در کشور داریم و جوانانی که وارد بازار کار می‌شوند در سال های گذشته 300 هزار نفر بودند که امروز نیاز است یک میلیون و 300 هزار نفر جوان وارد بازارکار شوند.
وی اضافه کرد: چنانچه بخواهیم معضل بیکاری را رفع کنیم باید سالانه بیش از یک میلیون شغل ایجاد شود که البته این مشاغل در سازمان‌های دولتی امکان‌پذیر نیست چون این سازمان‌ها انباشته از نیروست و باید شغل‌های موردنظر در بخش خصوصی ایجاد شود.
وی گفت: افتخار می‌کنیم که بانوانی در عرصه‌های سیاسی با اعتماد به نفس و خودباوری حضور دارند و توصیه رئیس جمهور این بود که ما از حضور بانوان در همه عرصه‌ها با قدرت حمایت می‌کنیم.
فرهمندپور، مشاور وزیر کشور نیز در این همایش گفت: یک کار پژوهشی خیلی جدی در ستاد وزارت کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی برای زنان انجام شده تا از ظرفیت زنان کارشناس اقتصادی در مرکز استفاده شود؛ همچنین تبادل اطلاعات و تجربیات را نیز با حوزه بانوان استان لرستان داشته‌ایم.
وی با بیان اینکه بخشی از دغدغه مقام معظم رهبری و دولت موضوع آسیب‌های اجتماعی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه 50 درصد جامعه را زنان تشکیل می‌دهند فعال کردن آنان در حوزه اقتصادی برای آنان ضرورت فردی و توسعه ای است، قطعا این مهم تاثیر پیشگیرانه در آسیب‌های اجتماعی دارد.
فرهمندپور بیان کرد: قبل از اینکه از نرخ بیکاری زنان بگوییم اعلام می‌کنم که نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان را در جامعه شاهدیم که این نرخ در لرستان در سال 75، 6.3 درصد، در سال 85، 14.4 درصد و در سال 93، 8.6 درصد بوده است و این کاهش نرخ مشارکت اقتصادی زنان نگران کننده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن نرخ مشارکت اقتصادی زنان روستایی نیز پایین بوده و به 9.4 دهم درصد رسیده است.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان بر استفاده از کالای ایرانی تاکید کرد و گفت: در بخش ترویج الگوی کار و فرهنگ استفاده از کالای ایرانی نقش زنان بی‌بدیل است.
فرهمندپور بیان کرد: زنان در نقش‌های سنتی سرانگشتان هنرمندی دارند و به مانند مردان می‌توانند در هر حوزه‌ای فعالیت داشته باشند.
وی بر مزیت نسبی ظرفیت بانوان تاکید کرد و گفت: خوشبختانه بخش قابل توجهی از فعالین صنایع دستی را زنان تشکیل می‌دهند و آنان می‌توانند کارهای هنری را به تولید انبوه برسانند. زنان ما هنرمندند تا صنعت‌گر و در لرستان ظرفیت گردشگری، کشاورزی و دامداری برای فعالیت آنان وجود دارد.
وی گفت: همچنین بخش قابل توجهی از کارگران حوزه کشاورزی را زنان تشکیل می دهند اما سهم آنان در مبادلات اقتصادی بسیار پایین است.
فرهمندپور با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان ظزفیت بسیار خوبی برای فعالیت زنان تحصیل کرده است افزود: باید در این شرکت ها اموزش های لازم برای اینکه ایده به سرمایه تبدیل شود داده شود.
وی بر اجرایی شدن قانون مشاغل خانگی تاکید کرد و گفت: بخش عمده فعالین این حوزه را زنان تشکیل می‌دهند و نیاز است در این راستا به آنان اهتمام ویژه شود.
وی با اشاره به اینکه سرمایه های غیرمولد در دست زنان است و چون آنان فاقد ایده و آموزش‌های لازم برای استفاده از این سرمایه هستند، افزود: حتی بین بانوان به خاطر اینکه ایده و فرهنگ کارآفرینی وجود ندارد، آنان قرض‌الحسنه‌های خانوادگی، محله‌ای و فامیلی خود را به سمت مصرف‌گرایی می‌برند و صرف تغییر دکوراسیون منازل می‌کنند در حالی که این مبلغ می‌تواند هسته اولیه یک فعالیت اقتصادی باشد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان با اشاره به اینکه چالش اصلی ما فرهنگی است و متاسفانه برای فعالیت بانوان حریم و ورود ممنوع درست کرده‌اند، افزود: هنگامی که می‌گوییم مشارکت آحاد جامعه منظور از آحاد زنان و مردان است و نیاز است تغییر فرهنگی صورت گیرد و این تغییر در عمل ایجاد شود.
وی اضافه کرد: زنان در مشاغل اقتصادی بسیار موثر هستند و نیاز است در پرداخت تسهیلات برای زنان تسهیل شود تا آنان بتوانند در عرصه‌های اقتصادی حضور موثر داشته باشند
وی بازاریابی بازار فروش را از دیگر مشکلات حوزه اقتصادی زنان عنوان کرد و افزود: در کل کشور برای مهارت‌آموزی و بهبود کیفیت محصولات ظرفیت زنان مشکلی نداریم اما مشکل بسیار بزرگ ما بازار فروش و بازاریابی حوزه اقتصادی آنان است و این دلیلی مهم برای پایین بودن نرخ مشارکت بانوان است.
فرهمندپور با اشاره اینکه برای رفع مشکلات بازاریابی زنان نیاز است بازارچه های فروش ویژه فعالیت اقتصادی آنان ایجاد شود، اضافه کرد: در این راستا شهرداری‌ها بر اساس قانون موظف به تامین زمین مورد نیاز این بازارچه‌ها هستند.
وی گفت: در بسیاری از نقاط کشور ازجمله لرستان بازارچه صنایع دستی وجود ندارد و باید این مهم در استان‌ها ایجاد شود.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان نگرانی بانوان از مشکلاتی نظیر جرائم اقتصادی را دلیل مشارکت پایین آنان در فعالیت‌های اقتصادی بیان کرد و با بیان اینکه اجرای قانون مشاغل خانگی و راه‌اندازی مرکزی برای ارائه مشاوره و انتقال دانش فنی و کارهای اقتصادی ضروری است، یادآور شد: سهم ویژه‌ای از تسهیلات کارآفرینی باید به زنان اختصاص داده شود تا این قشر بتوانند مشارکت بیشتری داشته باشند.
۵۵ صندوق خرد تولیدی و سرمایه‌گذاری بانوان در لرستان وجود دارد
در ادامه لیلا سلاحورزی، مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان نیز اظهارکرد: وزیر کشور در سفرهای قبلی خود توسعه مشاغل خانگی توسط زنان در لرستان را مورد تاکید قرار دادند و طبق فرمایش ایشان در بحث مشاغل خانگی و با حمایت صندوق کارآفرینی امید ورود کردیم و کارهای خوبی انجام شد.
وی افزود: در ابتدای سال با شعار رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومتی و پایلوت شدن لرستان اقدامات مفیدی در حوزه کارآفرینی زنان و نقش آنها در اقتصاد مقاومتی انجام شد.
مدیرکل امور بانوان استاندار لرستان تصریح کرد: ایجاد کارگاه تولید و بسته‌بندی سبزیجات خشک، مراکز بسته بندی تخم مرغ، زعفران، کارگاه های صنایع دستی، صنایع بسته بندی ترشی جات و...از جمله این اقدامات بوده است.
سلاحورزی گفت: در دولت تدبیر و امید ۳۵ صندوق خرد تولیدی در حوزه بانوان در لرستان ایجاد شده است و در حال حاضر ۵۵ صندوق خرد تولیدی و سرمایه‌گذاری بانوان در لرستان وجود دارد.

captcha