به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دوازدهمین گردهمایی سراسری معاونان پشتیبانی جهاد دانشگاهی، با محوریت سیاستهای حوزه معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع در برنامه ششم توسعه جهاد، صبح امروز چهارشنبه، ۱۳ بهمنماه ۹۵ و با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و محمد موحد، معاون دیوان عدالت اداری، بهروز بادکو، معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی، عطاءالله ربانی، رئیس مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد و علیرضا زجاجی، در محل مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی آغاز شد.
در این گردهمایی، عطاالله ربانی ضمن خیرمقدم به مدیران و معاونین پشتیبانی واحدهای جهاد گفت: این مجموعه با هدف تجمیع توانمندیهای دانشگاهیان و تولید صنعتی و نیمهصنعتی پروژههای دانشگاهی است. از سال ۶۷ که جهاد دانشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد، این مجموعه نیز با تفکری جهادی شکل گرفت.

وی افزود: اکنون پارکهای علم و فناوری در کشور به تاسی از این مجموعه، شروع به کار کردهاند. واحدهایی که در این مجموعه فعالیت دارند، شامل واحد دانشگاهی علم و صنعت، خواجه نصیر، شریف، تربیت مدرس و امیرکبیر است. مجموعه تحقیقاتی شهدای جهاد علاوه بر اینکه یک مجموعه علمی بزرگ در کشور است، دارای تراز بینالمللی نیز هست.
در ادامه بهروز بادکو، معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی با ارائه گزارشی از فرآیند تدوین سیاستهای حوزه پشتیبانی، اظهار کرد: در گردهمایی گذشته که در بابلسر برگزار شد، تدوین طرحهای حوزه تامین مسکن اعضاء و تقویت آموزشهای ضمن خدمت، محورهای اصلی آن گردهمایی بود. در گردهمایی پیشین، موضوع تدوین برنامههای جامع امور رفاهی (سلامت، مسکن، وام، گردشگری، ورزشی، فرهنگی و مصرف) جزء اولویتهای مطرحشده از سوی معاونین پشتیبانی واحدها بود.
وی ادامه داد: برنامههای جامع در این حوزه در بخش سلامت، شامل اعطای وام درمان به اعضای دارای بیماریهای خاص، بیمه پایه تکمیلی درمان، پرداخت یارانه سلامت برای ارزیابی سلامت (چکاپ)، بیمه ویژه تکمیلی درمان، بیمه پایه عمر و حوادث تکمیلی، اعطای وام به واحدها به منظور تجهیز مراکز درمانی، بیمه ویژه عمر و حوادث تکمیلی، پرداخت بخشی از هزینههای درمان بیماران صعبالعلاج و ارائه تخفیف درمانی به اعضا توسط مراکز جهاد از جمله برنامههای بخش سلامت است.
بادکو یادآور شد: در بخشمسکن نیز برنامهها شامل خرید مسکن از سوی جهاد و فروش اقساطی به اعضا، اعطای وام مسکن به اعضا، اعطای وام به تعاونیهای مسکن، تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری مسکن با مشارکت اعضا است و نیز فروش اقساط اوراق مسکن، فروش سهام مسکن و همکاری با تعاونیهای مسکن و اولویت دریافت وام برای اعضا، از دیگر برنامههای بخش مسکن است.
معاون پشتیبانی جهاد گفت: در گردهمایی گذشته، بحث بازنگری در مدل توزیع اعتبارات غیرمتمرکز واحدها مورد بررسی قرار گرفت و برنامههای این بخش شامل: کاهش سهم شاخص اول (نیروی انسانی) از ۴۵ به ۳۰ درصد، عدم تغییر شاخص دوم (ضریب اشتغال پستهای مصوب)، کاهش سهم شاخص سوم (میزان داراییها) از ۲۵ به ۲۰ درصد و افزایش سهم شاخص چهارم (سرانه درآمد اختصاصی) است.
وی افزود: در برنامه پنجم توسعه، برنامههای حوزه معاونت پشتیبانی در ۱۳ بند حوزه زیربنایی و امور عمومی خلاصه میشود که بنا بود طی سه سال این برنامه به سرانجام برسد، از جمله این بندها و اهداف میتوان به اصلاح ساختار سازمانی جهاد، اصلاح نظام حقوق دستمزد و پاداش، مستندسازی فرآیندهای کاری و انجام اصلاحات مورد نیاز به منظور افزایش بهرهوری، پایش و ارتقای شاخصهای سلامت و بهداشت جسمی و روانی اشاره کرد و همچنین پوشش بیمهای مطلوب اعضاء، افزایش نسبت سهم درآمدهای اختصاصی به درآمدهای دولتی، افزایش فضاهای ملکی، اصلاح نظام جذب و استخدام و توسعه و یکپارچهسازی نظام فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر برنامههای حوزه زیربنایی و عمومی معاونت پشتیبانی جهاد است.

بادکو در ادامه با نقد و بررسی نقاط قوت و ضعف سیاستهای معاونت پشتیبانی در برنامه پنجم، اظهار کرد: سه هدف در این خصوص در برنامه ششم در دستور کار قرار خواهد گرفت، از جمله عبور از هدفگذاری کیفی به هدفگذاری کمی و قابل سنجش، تاکید بر فرآیند مصوب نظام برنامهریزی و نیز تقسیم برنامههای معاونت پشتیبانی به برنامههای کلی و بخشی از سیاستهای برنامه ششم خواهد بود.
وی افزود: پس از تدوین ماموریت معاونت پشتیبانی و ایجاد زمینه مناسب جهت انجام بهینه وظایف حوزههای عملکردی، در گام بعد سیاستهای پیشنهادی تدوینشده به کمیته تدوین برنامه جهت بررسی و نیز به واحدهای سازمانی جهت اعلام نظر ارسال شد و در ۱۵ واحد سازمانی در اصلاح و تکمیل سیاستها مشارکت فعال داشتند.
بادکو خاطرنشان کرد: سیاستهای کلان حوزه پشتیبانی که قرار است پس از این در کارگروهها بررسی شود، اولویتهای آن ارتقای توان مدیریتی مدیران، چابکسازی و پرهیز از تشریفات زائد اداری، بهرهگیری از ابزارها و شیوههای روزآمد در انجام فعالیتها و تعامل سازنده با دستگاههای اجرایی و نهادهای سیاستگذار و برنامهریز، میباشد.