کد خبر: 3570822
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
بحرالعلوم عنوان کرد:

تحرک در پژوهش‌های قرآن و سلامت/ عدم محدودیت‌های بودجه‌ای

گروه سلامت: رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، با اشاره به ضرورت تدوین روش‌های تحقیق متناسب با حوزه «قرآن و سلامت»، از تحرک‌بخشی به پژوهش‌های میان رشته‌ای قرآن و سلامت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کارگاه آموزشی و پژوهشی «قرآن و سلامت» به همت مرکز قرآن و عترت(ع) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز یکشنبه ۱۷بهمن ماه با حضور دانشجویانی از ۶ دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران آغاز به کار کرد.

محمدمهدی بحرالعلوم، رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، در آغاز به کار این کارگاه با بیان اینکه در حوزه فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با قرآن کریم از سایر حوزه‌ها عقب هستیم، از تحرک بخشیدن به پژوهش‌های حوزه «قرآن و سلامت» خبر داد و اظهار کرد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی فاصله محسوسی میان پژوهش‌های علوم آزمایشگاهی و پزشکی با علوم قرآنی وجود دارد و طراحی و تدوین روش‌های تحقیقاتی متناسب با این حوزه‌ها و علاقمند کردن افراد به پژوهش‌های میان‌رشته‌ای «قرآن و سلامت» بسیار ضروری است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری کارگاه‌های روش تحقیق پژوهش‌های«قرآن و سلامت» در سال ۹۶ عنوان کرد: این کارگاه‌ها با همکاری مرکز قرآن و عترت و دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد و به منظور بهره بردن از تجربه مناسب دفتر طب سنتی در این زمینه جلساتی برگزار شده است.  ضمن  اینکه سال آینده مدل تعریف شده‌ای از این کارگاه‌ها را با توجه به جنبه اثرگذاری آن‌ها در دانشگاه‌ها برگزار می‌کنیم.

بحرالعلوم ادامه داد: همانگونه که در این کارگاه آزمایشی نیز شاهد حضور دانشجویانی از رشته‌های مختلف علوم پزشکی هستیم، توجه به تنوع مخاطبان این کارگاه‌ها و ایجاد زمینه علاقه به پژوهش‌های میان رشته‌ای«قرآن و سلامت» را در دستو کار قرار داده‌ایم و لازم است حرکت در این مسیر تدریجی و برنامه‌ریزی شده صورت گیرد.

رییس مرکز قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت، در بخش دیگری از سخنانش به بودجه پژوهش‌های قرآنی در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این زمینه محدودیتی نداریم و بودجه حمایتی مناسبی برای پژوهش‌های میان رشته‌ای «قرآن و سلامت» در نظر گرفته شده است و در صورتی که پژوهشگران طرح‌های مدونی در این حوزه داشته باشند، پس از تایید در کارگروه مورد نظر، از حمایت‌های مالی وزارت بهداشت برخوردار می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حوزه‌های پژوهشی میان‌رشته‌ای«قرآن و سلامت»، حمایت‌های بسیار خوبی از دانشجویان و سایر پژوهشگران  صورت می‌گیرد، عنوان کرد: حمایت از پایان‌نامه‌های میان‌رشته‌ای و مرتبط دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی و کنگره‌ها و همایش‌های پژوهشی از دیگر اقداماتی است که همواره در اولویت‌های مرکز قران و عترت وزارت بهداشت قرار داشته است؛ البته فعالیت‌های پژوهشی این حوزه در ابتدای راه و نیازمند سرمایه گذاری مالی و انسانی است.

در این مراسم همچنین محمد بیستونی، مدرس این کارگاه یک روزه آموزشی و پژوهشی قرآن و سلامت نیز در ابتدای سخنان خود، بر ضرورت عمق بخشیدن به دانش و آموزه‌های قرآنی در میان دانشجویان تاکید کرد و گفت: باید اهتمام ویژه‌ای به راه‌اندازی نهضت قرآن‌پژوهی داشته باشیم.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در باب ضرورت پژوهش و نگاه قرآن کریم به این حوزه از کمبود بودجه پژوهش‌های میان‌رشته‌ای مرتبط با قرآن کریم گلایه کرد.

بیستونی سپس به معرفی «قرآن بشیر» پرداخت و گفت: در تدوین این اثر که بیش از پنج سال زمان صرف آن شده است، از تفسیر نمونه بهره گرفته شده است و با حذف موارد غیرمرتبط برای دانشجویان و ارائه تفسیر یک صفحه‌ای در روبروی هر صفحه از آیات قرآن، سعی کرده‌ام که موارد مورد نیاز دانشجویان را به آنان عرضه کنم.

به گزارش ایکنا بررسی آیات مرتبط با حوزه سلامت، ارائه مناسب‌ترین رویکردهای تحقیقی و تبیین روش‌شناسی پژوهش‌های میان‌رشته‌ای حوزه«قرآن و سلامت» از مباحثی است که در این کارگاه مطرح می‌شود.

  این کارگاه با حضور دانشجویانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، شاهد، بقیه‌الله(عج) و بهزیستی در سالن لاله مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تهران در حال برگزاری است.

captcha