کد خبر: 3570993
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۲
حافظی:

قوه قضاییه درخصوص پلاسکو تصمیم بگیرد

گروه جامعه: رئیس کمیته سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: بگذاریم قوه قضاییه تصمیم بگیرد، قوه قضاییه در مورد املاک، ثابت کرد که بسیار جدی است و ما هم تشکر می‌کنیم؛ اجازه بدهید این موضوع که ‌«مقصر چه کسی است» توسط قوه قضاییه رسیدگی شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، رحمت الله حافظی، رئیس کمیته سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در سیصد و بیست و ششمین جلسه شورای شهر تهران که درخصوص تشریح حادثه پلاسکو توسط شهردار تهران، برگزار شد، خطاب به شهردار گفت: شواهد حاکی از تعلل شهردار در مدیریت بحران تهران است و شهردار تهران در این خصوص باید از مردم عذرخواهی کند.

وی افزود: برخی از دوستان شورا می‌گویند 1700واحد غیر استاندارد را مگر می‌شود در تهران مدیریت کرد؟ در پاسخ باید گفت چطور وقتی می‌خواهید از 2 میلیون واحد تجاری و اداری عوارض بگیرید، به خوبی قابل شناسایی هستند اما کنترل 1700واحد کار سختی است؟

‌حافظی با بیان اینکه قضاوت در حادثه پلاسکو را باید به عهده دستگاه قضا بگذاریم، گفت: بگذاریم قوه قضاییه تصمیم بگیرد، قوه قضاییه در مورد املاک، ثابت کرد که بسیار جدی است و ما هم تشکر می‌کنیم. اجازه بدهید این موضوع که ‌«مقصر چه کسی است» توسط قوه قضاییه رسیدگی شود.

رئیس کمیته سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به موضوع بحران در شهر تهران گفت: بحران به سه قسمت تقسیم می‌شود؛ قبل از بحران، حین بحران و بعد از بحران؛ صاحب نظران معتقدند کار اصلی قبل از بحران است؛ لذا به استناد قانون، شهردار تهران به‌عنوان مدیر بحران شهر تهران باید اعلام کند که چه اقداماتی در این خصوص انجام داده‌اند؟

وی با بیان اینکه انتظار داریم مدیر بحران یک شهر پروتکل، چک لیست و برنامه داشته باشد و آن را به شورا ارائه کند، گفت: متاسفانه اتاق مدیریت بحران شهرداری در ساختمان مدیریت بحران در حال خاک خوردن است.

حافظی در خصوص تخصیص‌ بودجه به آتش‌نشانی هم گفت: شهرداری اعلام کرده طی چند سال گذشته، 1851میلیارد تومان مصوبه و 2158 میلیارد تومان عملکرد داشتیم؛ اما شهرداری املاکی که برای ایستگاه‌ها خریده‌ است را هم محاسبه کرده‌اید در حالی که منابع املاک محل دیگری داشته و ردیف جدایی دارد، بحث ما منابعی است که در شورای شهر برای آتش‌نشانی تصویب کرده‌ایم و شما پرداخت نکرده‌اید.

‌‌وی ادامه داد: از سال 92 تاکنون وصولی‌های شهرداری از محل 2 درصد عوارض ایمنی ساختمان‌های تهران، 396میلیارد تومان بوده اما پولی که به آتش نشانی اختصاص یافته فقط 197 میلیارد تومان بوده است. بقیه این پول کجاست؟ شما 198 میلیارد تومان پولی که متعلق به آتش‌نشانی بوده و کسب هم کردید، به این سازمان تخصیص ندادید.

حافظی با تاکید بر اینکه باید اعلام شود که چرا تجهیزات مصوب شورای شهر برای سازمان آتش نشانی خریداری نشده است، خاطرنشان کرد: در حادثه پلاسکو شهرداری تهران تجهیزاتی را از سایر نهادها گرفت که شورای شهر برای خرید آنها بودجه مصوب کرده و باید مشخص شود چرا شهرداری نسبت به خرید آنها اقدام نکرده است.

بعد از این سخنان محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: شهرداری‌ها در خصوص رفع خطر از بناها مسئول هستند. یکی از مسئولان قوه قضائیه نیز در جلسه مشترکی که با آنها داشتیم اعلام کرد که شهرداری 360 درخواست برای اعمال قانون پلمب ارائه کرده است و در بین آنها مدارس نیز دیده می‌شوند چه طور می‌شود که شهرداری در رابطه با پلاسکو اقدامی نکرده است.

وی در خصوص مهار آتش به‌صورت یک مرحله‌ای در حادثه پلاسکو گفت: اکثر مغازه‌ها از سقف کاذب برای احداث یک انبار در سقف مغازه خود استفاده می‌کرده‌اند و شهرداری باید این تخلفات را مشخص و آنها را به کمیسیون ماده 100 ارسال می‌کرد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: ‌اینکه افزایش اعتبارات حوزه ایمنی مورد توجه قرار گیرد در شرایطی که این افزایش چندان زیاد نیست به هیچ وجه اقدام مناسبی نیست.

وی با انتقاد از مشخص نبودن متولی بحران در صحنه حادثه پلاسکو گفت: متاسفانه در دقایق ابتدایی حادثه، بسیاری از اصحاب رسانه حامی شهرداری تهران هم لباس مدیریت بحران بر تن کرده بودند و مشخص نبود مسئول مدیریت بحران در حادثه چه فردی است.

سالاری در خصوص تجهیزات سازمان آتش‌نشانی در صحنه حادثه هم گفت: گفته می‌شود سازمان آتش‌نشانی پس از 15 دقیقه بعد از حضور در صحنه حادثه تجهیزات ‌کافی را به صحنه رساند و در کنار آن مباحثی نظیر چرایی در اختیار نداشتن بیسیم آتش نشان‌ها مطرح است.

captcha