کد خبر: 3572253
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸

ضرورت گسترش فرهنگ دگرخواهی در جامعه

گروه هنر: در آستانه برگزاری نخستین جایزه «ایثار و رسانه» که 26 بهمن در تالار وحدت برگزار خواهد شد، اکبر زنجانپور و علی دهکردی، دو تن از بازیگران نام آشنای سینما، تئاتر و تلویزیون پیرامون موضوع فرهنگ ایثار و فداکاری به اظهار نظر پرداختند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی نخستین جایزه «ایثار و رسانه»، در آستانه برگزاری نخستین جایزه«ایثار و رسانه» دو تن از هنرمندان نام‌آشنای عرصه بازیگری به تبیین دیدگاه‌های خود در زمینه فرهنگ ایثار و فداکاری پرداختند.

اکبر زنجانپور؛ هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون پیرامون  مفهوم فداکاری و از خودگذشتگی گفت: پیدایش خلقت اساساً بر این مبنا بوده است و خداوند انسان را با نیکوکاری به  زمین هبوط داد و اگر نظر کارشناسان و مردم بر این است که فداکاری و ایثار در جامعه کاهش پیدا کرده است پس باید اذعان کرد که فاجعه بزرگی رخ داده است.

اين بازيگر سينما و تلويزيون، ارتباط عاطفی ميان مادر و فرزند را يكی از مهمترين فداكاری‌ها و ايثارگری‌ها در پيدايش خلق برشمرد و ادامه داد: وقتی فرزندی متولد می‌شود در حقيقت فداكاری هم همراه فرزند زائيده می‌شود و به همين دليل ما نمی‌توانيم به مادری بگوييم اين كودك، فرزند شماست و بايد از او نگهداری كنيد.

زنجانپور راست‌گفتاری را مهمترين راه‌كار در جهت ترويج فرهنگ نوع‌دوستی و دگرخواهی دانست و گفت: بزرگترين مشكل انسان‌ها دروغ‌گويی است كه ما را در بسياری از كارها با مشكل مواجه کرده است؛ بدون اينكه بدانيم ريشه اين مشكلات از عدم روراستی با مسايل مختلف است.

این هنرمند پیشکسوت در پایان سخنان خود گفت: برگزاری جایزه «ایثار و رسانه» قدمی مثبت برای ترویج دیگرخواهی در جامعه است و باید از برگزاری آن حمایت کرد.

علی دهكردی، بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این زمینه با تأكيد بر اينكه شرايط اجتماعی كشور دچار تناقضاتی شده، توضيح داد: اين تناقضات ریشه‌های فرهنگی و اعتقادی مردم را مورد هدف قرار داده است. در فرهنگ دينی و ملی كشورمان هميشه انسان‌دوستی و مهرورزی برايمان آنقدر مهم بود كه گاهی به اين نتيجه می‌رسيديم كه نگه‌داشتن حرمت همسايه و اطرافيان، جزء جدايی‌ناپذير از وجودمان است اما متأسفانه در چند سال اخير اين موضوع به فراموشی سپرده شده است.

وی فرهنگ غلط رانندگی را یکی از مسائل مهم در ناديده گرفتن حقوق ديگران برشمرد و تصريح كرد: در تمام دنيا برای اينكه بتوانند حقوق شهروندان را در امر رانندگی لحاظ كنند از قانونی به نام حق تقدم بهره می‌گيرند همانند اين قانون هم در فرهنگ ما وجود دارد به طور مثال احترام به بزرگترها همان حق تقدم يا انسان‌دوستی است كه در فرهنگ ما هم وجود دارد.

اين بازيگر تلويزيون با انتقاد از اينكه ما نمی‌خواهيم حق تقدم را در قالب مدنی و در شكل انسانی انجام دهيم، اذعان كرد: با اينكه همه ما از تفكرات مذهبی و عقيدتی بهره‌منديم و برای انسان‌دوستی و نيكوكاری شعار می‌دهيم اما در مباحث مختلف، خصوصاً رانندگی حقوق ديگران را زير سؤال می‌بريم و فراموش می‌كنيم كه در توصيه‌های دينی و حتی فرهنگی ما احترام به حقوق ديگران تأكيد شده است.

وی افزود: اين نوع تناقضات موجب می‌شود كه برای آينده نگرانی‌های بسياری نسبت به شرايط اجتماعی پيدا كنيم البته در اين بين وجهه‌های خوب و مفيدی هم هست كه نبايد آن‌ها را ناديده گرفت مثل اينكه وقتی يكی از مخاطرات طبيعی جامعه را تهديد می‌كند مردم با جان و دل پشت يكديگر می‌ايستند و به هم كمك می‌كنند اما اين جای تأسف دارد كه در برخی از موارد اراده‌ای برای كمك به ديگران در ما ديده نمی‌شود.

بازيگر سريال «معمای شاه» در پاسخ به اين سؤال كه چگونه می‌توانيم فرهنگ دگرخواهی را در جامعه گسترش دهيم، گفت: يكی از راه‌هايی كه سبب می‌شود فرهنگ نوعدوستی رشد پيدا كند اين است كه پايبند واقعی به اعتقادات دينی و اجتماعی خود باشيم. ما بايد بتوانيم روابط خود را با اطرافيانمان تحكيم بخشيم.

دهكردی در پایان درباره اينكه مسئولان بايد چه اقداماتی در اين زمينه انجام دهند افزود: اگر قرار است ما تغييری در فرهنگ نوع‌دوستی داشته باشيم بايد كاری يكپارچه و زيربنايی انجام دهيم. اين كاری نيست كه فقط يك گروه خاص آن را انجام دهد؛ بلكه بايد همه و همه دست به دست هم بدهند تا به نتيجه برسيم. در اين ميان رسانه‌ها، صدا و سيما، نيروی انتظامی، دولت، مجلس، نهادهای فرهنگی، شهرداری‌ها و... همه بايد در اين فرهنگ‌سازی مشاركت داشته باشند.

یادآور می‌شود، نخستین مراسم اعطای جایزه «ایثار و رسانه» 26 بهمن در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

امیرسجاد دبیریان  

 

captcha