کد خبر: 3574060
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶
محسنی بند‌پی عنوان کرد:

2 درصد جامعه ایران دچار معلولیت شدید و خیلی شدید/ قوانین اجرا نمی‌شوند

گروه جامعه: رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه 2 درصد افراد در جامعه دچار معلولیت‌های شدید و خیلی شدید بوده و نیازمند مراقبت و حمایت هستند، گفت: معلولان باید بتوانند زندگی مستقل داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) انوشیروان محسنی بند‌پی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در همایش ملی مناسب‌سازی اماکن و معابر در جمع خبرنگاران به تشریح تعداد معلولان کشور که نیازمند استفاده از معابر مناسب‌سازی شده هستند، پرداخت و گفت: سازمان جهانی بهداشت عنوان کرده است که معمولاً بین 10 تا 12 درصد آحاد جامعه به نوعی محدودیت جسمی و فیزیکی دچار هستند.

وی عنوان کرد: البته این دلیل بر این نیست که همه این افراد به مراقبت‌ها و حمایت‌های دولتی وابسته باشند، بر اساس بررسی‌ها و سامانه‌ای که سازمان بهزیستی در اختیار معلولان قرار داده و بر اساس شاخص‌های بین‌المللی، پیش‌بینی ما این است که 2 درصد افراد در جامعه دچار معلولیت‌های شدید و خیلی شدید بوده و نیازمند مراقبت و حمایت هستند.

محسنی ‌بند‌پی تصریح کرد: نباید محدودیت فیزیکی و جسمی مانع از این باشد که از توانمندی افراد غفلت شود و شرایط برای حضور این افراد در محیط‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... فراهم نشود. بر همین اساس بحث دسترسی مناسب، مناسب‌سازی، تردد‌پذیری آسان و فعالیت‌های اجتماعی این افراد موضوع مهمی است و تمام تلاش ما باید برای این دو تا دو نیم درصد به کار گرفته شود.

معلولان باید بتوانند زندگی مستقل داشته باشند

وی ادامه داد: بر اساس کنوانسیون رعایت حقوق معلولان همه کشورهای عضو برای توانا ساختن افراد معلول برای زندگی مستقل باید تلاش کنند تا در تمامی فعالیت‌ها این افراد احتیاج به کسی نداشته باشند. شرایط معلولان باید به لحاظ علم آموزی، حرفه آموزشی، حضور در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی فراهم شود. ما مناسب‌سازی را فقط به معابر تعریف کرده‌ایم در حالی که مناسب سازی فقط یک قسمت از کار است که البته خیلی مهم است اما نباید از سایر مباحث غفلت کرد همانطور که در تعریف افرادی که باید از مناسب سازی بهره‌مند شوند فقط نباید به معلولان توجه کرد. قطع به یقین افرادی که دارای محدودیت جسمی در یک دوره موقت می‌شوند نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ مناسب‌سازی تعمیم داده شود، عنوان کرد: یکی از فاکتورهای توسعه‌یافتگی کشورها بحث مناسب‌سازی با تعریف جامع است و سازمان بهزیستی هم به لحاظ قانونی و هم درک عمیقی که نسبت به این مسائل پیدا کرده مطالبه‌‌گری را در دستور کار خود قرار داد.

وی افزود: ما باید عملکردها را ارزیابی، اطلاع رسانی و حساس سازی کنیم که برای این منظور سامانه معبر ایجاد شد تا هر کسی دچار محدودیتی است و نمی‌تواند از یک معبری عبور کند اطلاع دهد.

قوانین متعددی که اجرا نشدند

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به قوانین متعددی که در خصوص وجوب مناسب‌سازی در کشور مصوب شده اما اجرا نشده است، گفت: در بند «ج» ماده 196 برنامه سوم توسعه مطرح شده بود که ظرف دو سال فرودگاه‌ها، رستوران‌ها، دانشگاه‌ها، سالن‌های اجتماع و ... باید برای حضور افرادی که دچار معلولیت هستند مناسب‌سازی شوند اما محقق نشد. در برنامه قانون پنجم هم تأکید کردیم حتماً باید این قانون محقق شود، قانون حمایت از افراد دچار معلولیت که سال 83 مصوب شد هم بر این مسئله تأکید دارد، تصویب نامه هیئت وزیران که در سال 94 مطرح شد هم این را تأکید دارد. از سوی دیگر ایران عضو کنوانسیون رعایت حقوق معلولان نیز هست و ما خود را مکلف کرده‌ایم که تمام تلاشمان را برای انجام امور همه جانبه به کار ببریم.

وی تصریح کرد: برگزاری همایش‌هایی همچون همایش ملی مناسب‌سازی در جهت آگاه سازی، حساس سازی و مطالبه‌گری و از سوی دیگر حمایت طلبی صورت گرفته است و امیدواریم بتوانیم نتایج خوبی از این همایش به دست آوریم.

captcha