به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نعمت الله موسی پور، دبیر علمی همایش خیر ماندگار در نشست خبری این همایش که عصر امروز سه شنبه 26 بهمن ماه برگزار شد، گفت: کار خیر و نیکوکاری سالهاست در جهان و ایران استمرار داشته و در برخی کشورها سامان بهتری یافته است؛ ایرانیان نیز با سابقه طولانی پیش از اسلام و بعد از اسلام همواره به این امر مبادرت داشتهاند.
وی افزود: همه جوامع بشری نیازمند نیکوکاری هستند و بر اساس تحلیل های جامعه شناختی نیکوکاری از جمله مولفههای حفظ انسجام جامعه است؛ لذا برای حفظ انسجام و وحدت جامعه نیازمند نیکوکاری هستیم. عمل خیر و نیکوکاری یک عمل اجتماعی است که دارای الزامات و اقتضائاتی است که کسب دانش و تولید تجربه از جمله این الزامات است.
مطالعه و آموزش در امر خیر ضروری است معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه کار خیر از وضعیت فردی و شخصی به وضعیت اجتماعی تبدیل شده است، گفت: امر خیر و نیکوکاری یکی از مهمترین ضرورتهای حفظ جامعه اسلامی است، بنابراین مطالعه و آموزش در امر خیر ضروری است، اما متاسفانه در زمینه مطالعه و پژوهش در این حوزه نقصانهایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه نهادی که به طور مشخص به مطالعه امر خیر اقدام کند، وجود ندارد، ادامه داد: نبود چنین دستاوردهایی سبب میشود امر خیر و نیکوکاری با کاستیهایی مواجه شود. جامعه باید آثار عمل خیر را از نظر سیاسی و اجتماعی دنبال کند؛ لذا آنچه به عنوان عمل خیر انجام میشود هم دارای جوانب اجتماعی و هم سیاسی است.
دبیر علمی همایش ملی خیر ماندگار با اشاره به اینکه با برگزاری همایش تلاش میکنیم امر خیر را به عنوان یک اقدام اجتماعی مورد مطالعه قرار گیرد، تصریح کرد: برای تحقق این موضوع باید به آموزش خیران به عنوان یک عمل اجتماعی توجه شود؛ این اقدام زمانی محقق میشود که شرایط برای آموزش فراهم شود.
وی با اشاره به ضرورت شکل گیری انجمن های علمی و ایجاد رشته های تحصیلی مرتبط با امر خیر در کشور تصریح کرد: 15 هزار موسسه خیریه در سطح کشور به ثبت رسیده است، با توجه به این موضوع نیاز داشتیم به طور سازمان یافته و علمی توجه دولت، سیاستگذاران، خیران و رسانه ها را به این موضوع جلب کنیم.
خیریه میتواند به عنوان رکن چهارم اقتصاد ایران وارد عمل شوددبیر علمی همایش ملی خیر ماندگار با بیان اینکه خیریه میتواند به عنوان رکن چهارم اقتصاد ایران در کنار مراکز دولتی، خصوصی و تعاونیها وارد عمل شود، تصریح کرد: خیریه میتواند به عنوان یک رشته تحصیلی در دانشگاهها مطرح شود.
موسی پور در ادامه با اشاره به دریافت 180 چکیده مقاله توسط دبیرخانه همایش ملی خیر ماندگار اظهار داشت: 165 چکیده مقاله پس از بررسی به تایید رسید و 145 چکیده به مقاله تبدیل شد. همچنین 31 مقاله برای ارایه شفاهی و 33 مقاله برای ارایه به صورت پوستر انتخاب شد، که در مجموع 64 مقاله و 24 چکیده مقاله برای چاپ مجموعه مقالهها پذیرفته شد.