به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدمحمدجواد شرافت از جمله شعرایی است که در مجالس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) دوران جوانی و نوجوانی خود را سپری کرده و به قول خودش، توفیق حضور در عرصه شعر و شاعری آئینی را از این خاندان دارد تا بتواند عاشقیاش را بیان کند.
وی که معتقد است افراد مذهبی که به هیئات رفتوآمد دارند، اشعار بسیاری را میشنوند، میخوانند و زمزمه میکنند، اظهار کرد: حضور در هیئات عاملی است که سبب میشود چشمه جوشان شعر آئینی در وجود شاعران تجلی بهتری پیدا کند.
شرافت در ادامه این مطلب با بیان اینکه از سال 79 وارد حوزه شعر شده است، گفت: به شعرهای کلاسیک در قالبهای مختلف اعم از غزل، مثنوی، دوبیتی و ترکیببند با موضوعات اهل بیتی(ع) علاقه دارم و تاکنون یک مجموعه به نام «خاک باران خورده» را به صورت مستقل به چاپ رساندهام و دو اثر نیز درباره شاعران بزرگ مذهبی در نشر امیرکبیر با عنوان «هفت حسینیه دل» و «دیار روشنی» منتشر کردهام. همچنین یک کتاب از شعرای عاشورایی معاصر در قالب رباعی با عنوان «همواره حسین(ع)» که اشعارش را انتخاب کردهام به چاپ رسیده است.
وی که در دیدار با رهبر معظم انقلاب در روز پنجشنبه، 5 اسفندماه حضور داشته است، عنوان کرد: این دیدار دومین جلسه شاعران آئینی با معظمله بود که اولین جلسه آن در سال 89 برگزار شد که شاعران در آن به شعرخوانی میپرداختند.
این شاعر که برگزیده کنگره وحدت نیز شده است، ادامه داد: شعری که در این جلسه خواندم درباره وحدت بود. معمولاً بنابر این است که شاعرانی در دیدار شعر بخوانند که تاکنون شعر نخواندهاند و برای بار اول شعرخوانی میکنند. پیش از این توفیق شعرخوانی قبلی را داشتم، ولی با توجه به اینکه موضوع وحدت مهم بود، صلاح دیده شد که این شعر را بخوانم که رهبر معظم انقلاب نیز از آن استقبال کردند و آن را ارزشمند دانستند.
وی درباره نکات و توصیههایی که رهبر معظم انقلاب پس از شعرخوانی وی بیان کرده بودند، اظهار کرد: سخنان ایشان با یک شوخی آغاز شد؛ بند پایانی شعر من «تاریخ را بخوان اخوی این چنین نبود» بود؛ معظمله فرمودند که «اخوی شما را خدا هدایت کند»؛ با توجه به اینکه یکی از برادرانم نیز شاعر است، تصور کردم که وی را میگویند که معظمله فرمودند منظورم اخوی داخل شعر بود!
شرافت با اشاره به بیانات معظمله ادامه داد: برخی از افراد ناخواسته کاری میکنند که خون مسلمانان ریخته میشود مثل سازمانهای انگلستان و اتباع آنان؛ از اینرو سرایش چنین اشعاری امری لازم است.
وی با بیان اینکه معمولاً مطالبی را که رهبر معظم انقلاب روی آنها تاکید دارند، از پیش نیز توصیه شده است، افزود: معظمله همچنان بر ضرورت پرداختن به اشعار نیایشی و توحیدی و توجه به ادعیه را در شعرسرایی مورد تاکید قرار دادند.
شرافت از شعرخوانی یوسف رحیمی در قالب رباعی یاد کرد و گفت: اشعار وی درباره فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی بود که مورد استقبال قرار گرفت و مقام معظم رهبری فرمودند که اشعار خوبی است. صحیفه سجادیه را حتماً بخوانید. همچنین یکی از دوستان شعری را درباره کتاب «الغدیر» خواند. معظمله نیز در ادامه نکته جالبی را بیان کردند با این مضمون که یکی از اصلیترین افرادی که از تشیع به صورت جانانه دفاع میکند، علامه امینی است که 11 جلد کتاب در این حوزه نوشته است، بدون اینکه به کسی توهین کند و همه مطالب را به صورت علمی پیش برده است.
این شاعر به شعرخوانی بیاناتی در این دیدار اشاره و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب توصیه کردند که باید تاریخ اسلام را با حوادث امروز بشر باید زد. همچنین در حوزه سبک زندگی نیز تاکیداتی داشتند که امیدوارم شاعران از این توصیهها استفاده صحیحی بکنند نه اینکه به صورت بخشنامه اداری درآید که نه ذوقی در آن نهفته است و نه استفاده درستی از آن به عمل میآید.
وی همچنین از شعرسرایی در حوزه طنز، اجتماعی و عاشقانه یاد کرد و گفت: در این زمینهها نیز کارهای خوبی تولید میشود که میتواند در حوزه سبک زندگی در هر قالب و سبک و موضوعی به فعالیت پرداخت و خلق اثر کرد. اگر من ادعای این را دارم که شاعر آئینی و ولایی هستم و در خط اهل بیت(ع) قلم میزنم، باید از این ابزار در راستای اهداف اسلامی بهره بگیرم. میتوانیم رفتارهای اجتماعی و شخصی اهل بیت عصمت و طهارت(ره) را با هنرمندی در قالبهای مختلف بیان کنیم که اگر این اتفاق بیفتد قطعاً اثرگذاری بسیاری را در حوزه مختلف از جمله شعر شاهد خواهیم بود.
اشعار شرافت در این دیدار به شرح زیر بوده است؛