فاطمه نانیزاد، شاعر و مدیر اجرایی دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عنوان کرد: تقریباً از دوران کودکی، از بین کتابهایی که پدر و مادرم برایم تهیه میکردند به کتابهای منظوم علاقه بیشتری داشتم. بیشتر دوست داشتم که آن کتابها را برایم بخوانند تا اینکه به دوران دبستان رسیدم و در کلاس سوم و چهارم توانستم اولین کارهای منظوم خودم را بسرایم.
وی ادامه داد: در دوره متوسطه مطالعه من در حوزه شعر بیشتر شد و کار شعر را در ساعت ادبیات و غیر از ساعت ادبیات دنبال کردم تا اینکه دوره متوسطه را به پایان رساندم. بعد از گذراندن دوره متوسطه بود که پای من به محافل ادبی باز شد. با قبول شدن در دانشگاه در سن 19 - 18 سالگی با دفتر شعر دانشگاه تهران و استاد مرتضی امیری اسفندقه و سعید دادیان آشنا شدم.
این شاعر با اشاره به اینکه اشعار بازخوانی شده در این جلسه آئینی بود، اظهار کرد: من غزلی درباره اربعین خواندم. وقتی شعرم را ارائه کردم، رهبر معظم انقلاب به برخی از مصرعها و بیتها آفرین گفتند و بعد از پایان ارائه من، از شعرم تمجید کردند و فرمودند که «شاعر خوبی هستید».
وی با بیان این مطلب افزود: این سخن معظمله برای من افتخار است. من پیش از این نیز در محضر ایشان شعرخوانی کرده بودم و مجموعه اشعارم را که منتشر شده بود به ایشان دادم. رهبر معظم انقلاب احوال شاعران را رصد کرده و این روند در ذهنشان باقی میماند.
نانیزاد بیان این مطلب از سوی معظمله را لطف خدا دانست و گفت: من فکر میکنم که هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به جایگاهی که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند دارم و باید تلاش بیشتری در این راستا کنم تا به آن جایگاه دست پیدا کنم تا به فرموده ایشان جامه عمل بپوشانم. فرموده معظمله مسئولیت من را در این باره مضاعف میکند.
این شاعر اظهار کرد: بیان این نکته درباره شعر من و در نظر گرفتن آن از سوی رهبر معظم انقلاب که خود شاعر و شعرشناس هستند بسیار شیرین و ارزشمند بود. معظمله همچنین به شاعرانی که میخواهند درباره مسائل اهل بیت(ع) شعر بگویند تاکید کردند که باید وقایع زمان هر کدام از ائمه معصومین(ع) را در اشعارشان به صورت صادقانه و با حفظ امانت و به دور از اوهام بیاورند.
پرهیز از اوهام در اشعار آئینی
وی ادامه داد: به دور از اوهام بودن اشعار و اینکه امانت را در بیان وقایع در اشعار حفظ کنیم به این معنی است که شاعر از گمان خود در این باره سخن نگوید تا مبادا واقعهای که در تاریخ روی داده است مورد تحریف قرار گیرد.
نانیزاد به نکته دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: معظمله مسئولیت شاعرانی را که به سرایش اشعار مذهبی میپردازند سنگین و بزرگ برشمردند و فرمودند که اکنون دیگر برای مبارزه با ظلم، فقط از زور شمشیر استفاده نمیشود. امروزه تبلیغات در جهان حرف نخست را میزند و ابزار آن نیز بیان است.
استفاده از ابزار شعر در مبارزه با دشمن
وی از فرموده معظمله مبنی بر اینکه در سالهای اخیر با اشعار سروده شده خوبی روبرو بودیم، یاد کرد و افزود: معظمله فرمودند که در راستای مبارزه با دشمن از ابزار شعر بهره گرفته شده است و اینکه در سرودن اشعار مذهبی باید از ادعیه و مناجاتها بهره گرفته شود.
این شاعر به تاکید رهبر معظم انقلاب به موضوع سبک زندگی اشاره و عنوان کرد: ایشان فرمودند که وظیفه شاعران دینی است که با شعرهای خوب خود سبک زندگی اسلامی را نشان دهند و به تبلیغ آن بپردازند. همچنین از این موضوع که شعر دینی و شاعرانی که در این حوزه فعالیت میکنند نسبت به گذشته پیشرفت داشته و افزایش یافتهاند، اظهار خرسندی کردند.
وی همچنین به بخش دیگری از بیانات معظمله اشاره و اظهار کرد: ما به اشعار خوب که تاثیرگذار باشد و شاعرانی که تراز شعری آنها مثل حافظ و سعدی باشد و بتوانند الفاظ خوب و مناسب را در اشعار بیان کنند نیاز داریم و باید چنین رشدی را شاهد باشیم و این اتفاق بیفتد.
شعر بازخوانی شده نانیزاد در محضر رهبر معظم انقلاب؛
«پاییز من بگذار تا آبان بماند
این برگهای آخر گلدان بماند
پاییز من! بار سفر بسته پرستو
ای کاش یک روز دگر مهمان بماند
از یار من پای درختان ردپایی ست
بگذار زیر برگها پنهان بماند
این نامههای رنگارنگ عاشقانه
حیف است دست باد سرگردان بماند
از کوچه باغ آرزوهامان گذر کن
نقشی بزن تا آسمان حیران بماند
چون برگ میریزد گناهان مسافر
پای پیاده ... اربعین... باران ... بماند!»