به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) روح الله بهادری جهرمی، دانشجوی دکترای مدرسی معارف اسلامی در سخنرانی به عنوان روش تفسیر پزشکی قرآن کریم اظهار کرد: منظور ما از تفسیر دو رویکرد است؛ نخست آیاتی که جنبه پزشکی دارند و دوم استفاده از یافتههای قرآن برای توضیح بهتر آیات قرآن.
وی افزود: مهمترین رویکردی که در تفاسیر وجود دارد کشف دانش تجربی از آیات قرآن برای کشف علم جدید است. ما یک ادبیات غنی تفسیری داریم که گاه وارد تفسییرهای پزشکی شدهاند، لذا سعی شد رویکردهای روش شناسی آنها استخراج کنیم.
بهادری جهرمی بیان کرد: نظریه پردازیهای پزشکی قرآن اثرات روحی و روانی افعال انسان است که فقط در متون قرآن قابل دریافت است؛ مثلا در رابطه با مرگ و عجز در مقابل آن قرآن نحوه مواجهه با آن را برای ما توضیح میدهد تا بیمار مرگ راحتتری داشته باشد.
وی به مسئله آسیب شناسی تفسیرهای پزشکی قرآن پرداخت و گفت:
تفاسیر بسیاری از متون وحیانی در غرب شروع شد که دارای تعرضهای بسیاری بودند وقتی
این تفسیرها وارد اسلام شد این تعارضها را با خود آورد.
این دانشجوی دکترای مدرسی معارف اسلامی تصریح کرد: آسیب دیگر تلاش برای استخراج تمامی مطالب علمی از قرآن است که گاه تفسیر به رأی است و این گناهی کبیره است، عدم دقت به مقام بیان آسیب دیگر این حوزه است؛ بحثی در اصول فقه مطرح است وقتی که میخواهیم چیزی از آیات و روایات برداریم باید به مقام بیان آن دقت کنیم که متأسفانه این عدم دقت را در این تفاسیر جدید زیاد داریم نمونه آن را امروزه در طب سنتی بسیار مشاهده میکنیم.