غلامرضا نور محمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وجود بیش از 1000 آیه قرآن در رابطه با سلامت اظهار کرد: ما تفسیر خاصی برای پزشکی نداریم آن چیزی که وجود دارد تفسیر آیههای سلامت هستند که این تفسیر تدوین شده است.
وی افزود: ما برای نظام سلامت تفسیری از قرآن میخواهیم که نه تفسیر به رأی باشد و نه تفسیری بر اساس شیوه جاری، بلکه نیاز به یک تفسیر میان رشتهای بوده که در آن از روش استنباط نوین استفاده شده باشد. در روش استنباط نوین هم از روش اجتهادی حوزه استفاده میشود و هم روشهای رایج حوزه؛ از سوی دیگر برداشتهای ما از این آیهها نیز در تفسیر وجود دارد منتها باید این آیات در قالب یک نظام واره قرار گیرند.
این پژوهشگر قرآن و طب در ادامه به ویژگیهای تفسیر تدوین شده از 1000 آیه سلامت پرداخت و عنوان کرد: این تفسیر از آیههای سلامت که تدوین شده است دارای چند ویژگی است که نخستین ویژگی آن قابل فهم بودن برای جامعه پزشکی است. ویژگی دوم این تفسیر قابلیت ارائه در سطح جهان بوده و چرا که به دلیل ادبیات خاص پزشکی به گونهای است که هم مسلمانان و هم غیر مسلمانان میتوانند از آن استفاده کنند. سومین ویژگی آن نیز ارائه اطلاعات جدید از پزشکی است؛ در این تفسیر یکسری اطلاعات جدید پزشکی از قرآن ارائه شده است که برای پزشکی امروز این اطلاعات تازه بوده و میتواند فضای پژوهش را برای مطالب پزشکی بعدی آماده کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به خلائی که وجود دارد، یادآور شد: تفسیری با بیان علمی برای مخاطب خاص وجود ندارد، این تفسیر آیههای سلامت میتواند بخش بزرگی از نیازهای دانشگاههای علوم پزشکی را پوشش داده و بتواند همکاران ما را در این دانشگاه به انجام مطالعاتت مختلف در زمینه قرآن و سلامت تشویق کند.
وی افزود: این تفسیر، یک تفسیر نهایی نیست بلکه آغازی برای انجام این کار است و به نوعی فتح بابی برای تفسیرهای بعدی است.