محمد قهرمانی، تهیهکننده سینما و تلویزیون در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره برنامههای نورزی سیما چنین اظهار نظر کرد: از نگاه من ویژگی اصلی تولیدات نوروز را باید در وجه سرگرمی آن جستجو کرد. خصیصهای که برای کارهای تلویزیونی یکی از الزامات است، اما تنها لازم شرط نیست. در همین رابطه باید به برنامههای سال تحویل نیز اشارهای داشته باشیم که به نظرم شکلی سطحی داشت.
وی افزود: در برنامههای سال تحویل یک معضل جدی از نگاه من وجود داشت، آنهم اینکه تنها یک سلیقه مد نظر قرار گرفته بود. برای درک بهتر باید بگویم میهمانانی که در شبکههای اصلی سیما حضور داشتند، عمدتاً یا بازیگر بودند یا ورزشکار، در صورتی که میشد با دعوت از اقشار دیگر هم، برای تماشاگران جذابیت ایجاد کرد، هرچند ممکن است عدهای بگویند که دعوت از هنرمند یا ورزشکار قدیمی در جهت جذب مخاطب عام است! توجیهی که برای من پذیرفتنی نیست، چون همانطور که گفتم دعوت از هنرپیشه یا ورزشکار دم دستترین راه برای جذب تماشاگر است.
پندآموزی در تحویل سالاین کارگردان ادامه داد: نکته دیگر اینکه در برنامههای سال تحویل میبایست بهنوعی پندآموزی نیز وجود داشته باشد. این اتفاق نیز حتماً لازم نیست با زبان و کلام بیان شود، بلکه با دعوت از اقشار که برای مردم دارای عزت هستند نیز میتوان به این خواسته دست یافت؛ برای مثال به خانواده شهدای مدافع حرم اشاره میکنم که حضورشان در هر برنامهای هم قادر است جذب مخاطب کند هم اینکه نکات ارزشمندی را در جامعه اشاعه دهد.
جای خالی سبک زندگی اسلامی - ایرانیوی درباره برنامههای نمایشی سیما و جایگاه سبک زندگی در این تولیدات نیز اظهار کرد: درباره سه سریال اصلی که از سیما پخش شد نمیتوانم اظهارنظر کاملی داشته باشم، چون تمامی قسمتهای آن را مشاهده نکردم، اما در همان حدی که دیدم باید بگویم که سیروس مقدم در «علی البدل» سعی کرده نقدهای اجتماعی و سیاسی به موضوعات روز جامعه داشته باشد، اما به نظرم این کار نتوانست موفقیت «پایتخت» را تکرار کند. درباره سبک زندگی ایرانی – اسلامی هم باید بگویم نکته چندان چشمگیری را در آثار نمایشی سیما با این محوریت (سبک زندگی) مشاهده نکردم.
این کارگردان در پاسخ به این سوال که چرا باید در برنامههای نوروزی سبک زندگی ایرانی – اسلامی یکی از فاکتورهای اصلی در تولید باشد؟ گفت: به نکته خوبی اشاره کردید، چون این تصور غلط در جامعه وجود دارد که برنامههای اخلاقی تنها در ایام و مناسبتهای مذهبی میبایست، پخش شود، در صورتی که معتقدم در ایامی چون نوروز نیز میتوان به این نوع موضوعات توجه کرد، حتی باور دارم تاثیرگذاری برنامههای مورد نظر در نوروز میتواند بیش از دیگر ایام باشد.
مبارزه با رسومات غلط در سیماوی به توضیح فوق اضافه کرد: برخی رسومات غلط است که متاسفانه در جامعه ما رواج پیدا کرده است؛ برای مثال تجملگرایی یکی از این آفات است، در همین راستا سیما میتواند به واسطه تولیدات نمایشی خود در رفع این معضلات نقشی مهم ایفا کند. این اتفاق نیز انتظار میرود با رواج سبک زندگی ایرانی – اسلامی رخ دهد. مطلب دیگری که میخواهم حتماً به آن اشاره کنم احترام به والدین است که این روزها شاید آن جایگاه گذشته را نداشته باشد برای همین نوروز فرصتی است تا به خانوادهها گوشزد شود در مناسبتهایی چون نوروز بیشتر به فکر والدین خود باشیم.
قهرمانی در انتها تصریح کرد: جنگ نرم این روزها به شدت از سوی بدخواهان این نظام پیگیری میشود؛ برای همین میبینیم برای مناسبتهایی چون نوروز این شبکههای ماهوارهای تدارکات ویژهای را لحاظ میکنند، پس همین ضروریست تا تلویزیون بهترین عملکرد را آثار تولیدی خود داشته باشد تا هیچ فرد یا خانوادهای جذب برنامههای مخرب ماهواره نشود.