کد خبر: 3586875
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۰
تیموری خبر داد:

تألیف کتاب «شناخت‌نامه مفسران لرستان»

گروه فرهنگی: نویسنده کتب مذهبی لرستان دوری از فرهنگ پیشرو قرآنی را معضل امروز جامعه بشری دانست و اظهار کرد: با پژوهش میدانی اندیشمندان لرستانی که از قرن دوم هجری تاکنون در حوزه قرآن دست به نگارش زده‌اند و صاحب نظرات خاص پیرامون کتاب عظیم الهی بوده‌اند را شناسایی و با بررسی افکار آن‌ها سعی کرده‌ام کتابی به نام «شناخت‌نامه مفسران لرستان» به جامعه فرهیخته استان تقدیم کنم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، حجت‌الاسلام رمضان تیموری، از اساتید حوزه و دانشگاه، حدود 30 سال است در حوزه امام صادق(ع) شهرستان خرم‌آباد مشغول به تحصیل، تدریس و تبلیغ است.این کارشناس مذهبی 15 سال است که شروع به نگارش کتاب کرده است و در این مدت بیش‌از 60 عنوان کتاب در حوزه‌های مباحث دینی، ادبیات بومی و دفاع مقدس تألیف و تدوین کرده است که از این تعداد 32 عنوان مربوط به مباحث دینی است.
حجت‌الاسلام تیموری در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا لرستان، گفت: با شناخت اجمالی از سیره و سنت بشریت از آدم ابوالبشر تا قیام قیامت می‌توان گفت مخاطب‌های جامعه تربیتی ما از چهار حالت خارج نیستند، اول آدم‌هایی که خوب هستند؛ خوب را می‌شناسند و خوب عمل می‌کنند، دوم آدم‌هایی که خوب هستند ولی خوب عمل نمی‌کنند چون خوب را نمی‌شناسند، سوم آدم‌های بد معمولی و چهارم آدم‌هایی که بد را بد انجام می‌دهند.
وی افزود: ما در جامعه‌ امروز گرفتار قسم دوم از مخاطبان مسلمان هستیم، فرامین الهی را به فرموده آن که «هداً للناس» است با توجیهات و ترفندها از مسیر حقیقی خود دور کرده و دنبال راه‌کارهای غیر اصولی می‌گردند لذا ضروری است شاخصه الگو و اسوه که در آیات قرآن به‌عنوان سرمشق حرکت بشر برای تداوم راه انسانیت طراحی شده است را نصب‌العین قرار دهیم، راه‌کاری که در سایر مکاتب و عرفان‌های نوظهور به چشم نمی‌آید و آن آیه «لقد کان فی رسول‌الله اسوة حسنه».
این نویسنده لرستانی با یادآوری این‌که دوری از الگو و درک درست مقام انسانیت در یکی‌از چهار گروه قبل سبب جدی برای چالش موانع ارتباطات و اخلاق اجتماعی را فراهم آورده است، ادامه داد: ما برای این‌که از حجاب‌های اندیشه شیطانی و تفکرات غلط دور شویم و جامعه پویا و فرهنگ پیشرو به همگان عرضه کنیم باید انسان‌های قسم اول یعنی آن‌ها که خوبند، خوب را می‌شناسند و خوب عمل می‌کنند را تیتر همه تبلیغات‌های فرهنگی و راه‌کارهای اصولی قرار دهیم چراکه خدای متعال می‌فرماید: «انما یریدالله لیذهب انکم اهل البیت و یطهرکم تطهیرا».
وی در رابطه با انگیزه‌اش برای نوشتن کتاب‌های دینی، گفت: آن چیزی که معمولاً هر نویسنده و هر فعال را مشغول به تألیف، تدریس و تبلیغ می‌کند، باید انگیزه الهی باشد.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: ما در استانی زندگی می‌کنیم که علی‎رغم برخورداری از عالمان و فرهیختگان فرهنگی بسیار، اما متأسفانه نتوانسته آن‌طور که باید بار تألیف و تدوین را به دوش بکشد.
وی اظهار کرد: در لابه‌لای مطالعات و تحقیقاتی که انجام می‌دادم این خلاء را در استان حس کردم و باعث شد به این نتیجه برسم که برای شکوفایی اندیشه اندیشوران استان و پویایی فرهنگ دینی باید دست به قلم شد، کمااینکه باید منبر، تدریس و تحصیل را نیز فراموش نکنیم.
این مدرس حوزه و دانشگاه در رابطه با تاثیرپذیری مخاطبان به‌ویژه نسل جوان از کتاب‌هایش، گفت: بیشترین مخاطب من نسل جوان هستند که نبود برخی‌ از کتاب‌ها در کتابخانه‌ها و رسیدن برخی از آن‌ها به چاپ دهم و پانزدهم نشانه استقبال و اقبال مخاطب است.
وی افزود: اعتقاد دارم که حوزه نشر باید در این مقوله بیشتر کار کند و سازمان‌ها و نهادهای وابسته باید همکاری جدی و بیشتری را برای شناخت مخاطب ارائه دهند.
حجت‌الاسلام تیموری در معرفی مهم‌ترین تألیفات قرآنی خود اظهارکرد: یکی‌از کارهای مهم و اساسی در حوزه تألیف، تدوین، بررسی و پژوهش به کمبود و خلأ موجود در فضای نگارش استان لرستان برمی‌گردد.
وی افزود: به‌خاطر کمبودها، عدم امکانات و نبود وسایل ارتباطات جمعی متأسفانه عالمانی که در قرن دوم هجری نقش اساسی برای ترویج فرهنگ علوی در استان ایفا کرده‌اند، همیشه در هاله‌ای از ابهام و گمنامی به سر برده‌اند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: من با یک تدبر و پژوهش میدانی اندیشمندان لرستانی که از قرن دوم هجری تاکنون در حوزه قرآن دست به نگارش زده‌اند و صاحب نظرات خاص پیرامون کتاب عظیم الهی بوده‌اند، شناسایی و با بررسی افکار آن‌ها سعی کرده‌ام کتابی به نام «شناخت‌نامه مفسران لرستان» به جامعه فرهیخته استان تقدیم کنم.
وی با بیان این که اثر بعدی من پژوهشی میدانی و تحقیق گسترده در پاسخ به نیازهای نسل جوان پیرامون سؤالات قرآنی است، گفت: می‌دانیم که کلید حل بسیاری از مشکلات جوامع پاسخ صحیح و مستدل به سؤالات مطرح شده است، در روایت نیز داریم که امت‌های گذشته به‌خاطر عدم پاسخ‌گویی به نیازها و سؤالات مطرح شده هلاک و دچار تزلزل شده‌اند.
وی اظهار کرد: ما برای این‌که نسل جوان و نوپای انقلاب با فرهنگ قرآنی بیشتر از پیش آشنا شوند با طرح کرسی‌های آزاد اندیشی به پاسخگویی سؤالات این نسل اقدام کردیم که توانستیم مجموعه‌ای به نام «پاسخ‌های قرآنی» تدوین کنیم.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: در این کتاب ملاک و معیار پاسخ‌های قرآنی از متن قرآن است، که اگر کسی تورقی از این کتاب داشته باشد می‌تواند درک کند که ساده‌ترین سؤال‌ها باید اساسی‌ترین جواب‌ها را در پی داشته باشد و این نکته را نیز مدیون آیات قرآن هستیم آن‌جا که می‌فرماید: «فسئلو اهل الذکر انکنتم لا تعلمون».
وی در پاسخ به این سؤال که چه راه‌کارهایی برای ارتقا فرهنگ قرآنی به‌عنوان مهم‌ترین عامل مقابله با نفوذ فرهنگی دشمن دارید، گفت: امروزه با گستردگی فضای مجازی و تهاجم همه‌جانبه ایادی کفر و اندیشه‌های باطل لازم است هرکس به تناسب توانایی خویش در این جهاد که جهاد کبیر است نقش ایفا کند. جهاد کبیر برخورد با جنگ نرم جناح مقابل دین و دیانت است که راه‌کار اساسی برای این قسم از نبردها ساخت و طراحی اندیشه‌های اساسی به زبان روز و عرضه آن به مخاطبین به شیوه‌های نوین است.
وی افزود: دوری از این قسم و نداشتن الگوی متناسب ذلت و زبونی در پی خواهد داشت لذا در هر استانی باید به تناسب نیازها و شبهات مطرح شده و اندیشه‌های التقاطی، گروه‌ها و لجنه‌هایی با محوریت عالمان دینی شکل بگیرد.از طرفی لازمه هر یک از این شبهات داشتن امکانات جنبی روزانه است که آنچه در درون دین و بن‌مایه اندیشه اندیشمندان است به‌صورت کلی و همه‌جانبه ارائه شود.
این نویسنده لرستانی اضافه کرد: ما در کلیت کشور و نظام دینی متصدیان امور با در نظر گرفتن معضلات مطرح شده فردی و اجتماعی باید کارگروه‌های تخصصی طراحی نموده و در عین حال اجرایی نمایند چراکه نداشتن این کارگروه‌ها سبب جدی برای رخنه اندیشه‌های انحرافی در هر جامعه‌ای است.
وی در رابطه با برنامه‌های خود گفت: ما وظیفه داریم که بنویسیم و در این حوزه و دایره وسیع تبلیغ، مباحث دینی را نشر دهیم که در این میان میزان موفقیت و کیفیت آثار بستگی به نوع نگاه مخاطب دارد، ما برای رسیدن به معارف دینی باید نهایت تلاش خودمان را انجام دهیم ولو این‌که در این راه با موانعی روبه‌رو شویم، بنابراین طراحی من برای سه حوزه‌ای که در آن‌ها کتاب می‌نویسم ادامه دارد.
captcha