کد خبر: 3587229
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۹
ترقی تشریح کرد:

چرایی تأکید همیشگی رهبر معظم انقلاب بر حضور حداکثری مردم در انتخابات

گروه سیاسی: عضو حزب مؤتلفه اسلامی تأکید همیشگی رهبر معظم انقلاب بر حضور حداکثری مردم در انتخابات را در جهت تقویت بعد مردمسالاری نظام مردمسالاری دینی از یک‌سو و پشتوانه‌سازی در جهت تهدیدزدایی از نظام و افزایش اقتدار جمهوری اسلامی در عرصه‌های بین‌المللی دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ابتدای سال در حرم مطهر رضوی در تبیین اهمیت مسئله انتخابات در سال 96 شرکت عمومی و حضور همه‌ واجدان شرایط را در روز رأی‌گیری، خواسته اصلی و مهم خود اعلام و تأکید کردند: همه وارد شوند و انتخابات پرشوری را رقم بزنند.

ایشان تلاش دشمنان برای نادیده گرفتن یا اتهام زدن به انتخابات ایران را نشانه اهمیت این موضوع دانستند و افزودند: انتخابات پدیده‌ای اقتدارآفرین و مایه عزت و آبروی بیشتر ملت ایران است.   

نسبت مشارکت حداکثری در انتخابات و استحکام ساخت درونی نظام


حمید رضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و آثار داخلی و بین‌المللی آن برای نظام گفت: دنیای غرب مقبولیت مردمی نظام جمهوری اسلامی را بیشتر با میزان مشارکت مردم در انتخابات مربوط می‌کند و این در حالی است که میزان مشارکت مردم در انتخابات در اکثر کشورهای غربی بین 30 تا 40 درصد است و این احزاب هستند که نقش اصلی را در انتخابات ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: براین مبنا تأکید رهبر معظم انقلاب بر حضور حداکثری مردم در انتخابات، صرف نظر از اینکه به چه کسی رأی می‌دهند، در جهت تقویت بعد مردمسالاری نظام مردمسالاری دینی از یک‌سو و پشتوانه‌سازی در جهت تهدیدزدایی از نظام و افزایش اقتدار جمهوری اسلامی در عرصه‌های بین‌المللی است.

ترقی اظهار کرد: دشمنان هر چقدر ببینند که میزان مشارکت سیاسی مردم در صحنه انتخابات بیشتر است، کمتر به فکر طمع و توطئه علیه کشور و ملت می‌افتند و تهدید علیه نظام مردم را کم‌اثر می‌بینند.

حمید رضا ترقی، عضو حزب مؤتلفه اسلامی
عضو حزب مؤتلفه عنوان کرد: لذا می‌توان گفت مشارکت گسترده مردم در درجه اول تهدیدزدایی می‌کند، در درجه دوم مقوم نظام در عرصه بین‌المللی است و در نهایت اینکه پشتوانه قدرتمندی برای نظام در موضع‌گیری‌ها و تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی است. این عوامل به تثبیت نظام جمهوری اسلامی در مقابل توطئه‌های داخلی و خارجی کمک می‌کند و امید دشمن را به براندازی نظام از بین می‌برد.

وی تأکید کرد: این سه دستاورد در نهایت به دستاورد اصلی و کلان که همان استحکام ساخت درونی نظام است انجامیده که مورد تأکید همیشگی مقام معظم رهبری بوده است.

نقش احزاب در تحقق مشارکت حداکثری آگاهانه مردم در انتخابات

ترقی درباره اهمیت انتخاب آگاهانه مردم در کنار حضور حداکثری در انتخابات و نقش احزاب و جریان‌های سیاسی در بصیرت‌افزایی و آگاهی‌بخشی به مردم و تحقق مشارکت حداکثری آگاهانه گفت: برای اینکه مشارکت سیاسی مردم از یک عمق عقلانی و فکری برخوردار باشد احزاب می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند. جریان‌های تأثیرگذار بر افکار عمومی جامعه که می‌توانند بینش و قدرت تحلیل سیاسی را تعمیق ببخشند عمدتا جریان‌های سیاسی هستند که در راستای اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی حرکت می‌کنند.

وی یادآور شد: جریان‌های مخالف آرمان‌های انقلاب و ناهمسو با ارزش‌های انقلابی نقش تخریبی در دوره رقابت‌های انتخاباتی ایفا می‌کنند و نمی‌گذارند انتخابات به فرصتی برای استحکام ساخت درونی نظام تبدیل شود و لذا سعی می‌کنند مانع افزایش آگاهی مردم در انتخاب صحیح شوند و اتفاقا به دنبال حاکم کردن احساسات و هیجانات کاذب سیاسی بر انتخابات خواهند بود.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: در صورت عدم ایفای نقش مؤثر احزاب، این خلأ می‌تواند به بینش سیاسی و موضع‌گیری مردم آسیب جدی وارد می‌کند و لازم است در اصلاح قانون احزاب زمینه بیشتری برای فعالیت احزاب در عرصه رشد و آگاهی سیاسی مردم فراهم شود و کمک دولت به احزاب در این راستا می‌تواند به گسترش مشارکت سیاسی مردم و آگاهانه‌تر شدن این حضور و دور شدن نامزدها از رفتارهای پوپولیستی و احساسی به امید کسب رأی بینجامد.

اخلاقی‌تر شدن رقابت سیاسی در بستر حزب‌محوری
 
ترقی درباره نقش رعایت اصول اخلاقی از سوی نامزدها و جریان‌های سیاسی در رقابت‌های انتخاباتی در فراهم شدن بستر انتخاب آگاهانه و به دور از هیجانات و احساسات از سوی مردم گفت: وقتی احزاب با یک شناسنامه مشخص وارد عرصه رقابت سیاسی می‌شوند باید پاسخگوی اعمال و رفتار خود باشند. نوعا مشکلاتی که در عرصه سیاسی کشور در دوران انتخابات پیش می‌آید ناشی از این است که نخبگان سیاسی که وارد رقابت انتخاباتی می‌شوند یا پشتوانه حزبی ندارند و یا اینکه برمبنای خرد جمعی عمل نمی‌کنند بلکه بر مبنای رفتار و ویژگی‌های شخصی و فردی عمل کرده و بعد هم پاسخگوی سخنان و رفتارهای خود نیستند.

وی تصریح کرد: براساس همین تفاوت میان احزاب و افراد، می‌توان گفت احزاب تلاش می‌کنند که در طی فرآیند انتخابات روز به روز بر اعتبار و پایگاه اجتماعی آنها  افزوده شود و آینده سیاسی آنها نیز حفظ شود نه اینکه صرفا بخواهند به هر روش و با هر ابزاری پیروز انتخابات شوند.

ترقی در پایان ابراز کرد: براین اساس احزاب پایبند به آرمان‌های اسلام و انقلاب، قطعا رعایت اخلاق سیاسی را در اولویت خود قرار می‌دهند و از رفتارهای پوپولیستی، فریبکارانه و دادن وعده‌ها و شعارهای دروغ پرهیز می‌کنند تا مردم در فرآیند انتخاب فرد اصلح دچار سردرگمی و حیرانی نشوند.
captcha