به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) خرداد سال 1323 روز چهارم را پشت سر میگذاشت که مردی از جنس عقابهای مقتدر در «درگز» چشم به جهان گشود. روزها از پی هم گذشت و «علی صیاد شیرازی» در مقطع متوسطه در رشته ریاضی دیپلم خود را گفت و پس از مدتی در آزمون ورودی دانشگاه افسری قبول شد و با ورود به این دانشگاه به جمع نظامیان کشور اضافه شد. سه سال بعد یعنی در تاریخ مهر 1346 با درجه ستوان دومی در رشته توپخانه فارغالتحصیل شد.
ورود به دنیای نظامیوی پس از اتمام تحصیل در شیراز، دوره رنجر و چتربازی را با رتبه عالی پشت سر گذاشت، در اصفهان دوره تخصصی توپخانه را طی کرد و از سال 1348 به لشکر زرهی تبریز پیوست و خدمت رسمی خود را در نیروی زمینی آغاز کرد.
پس از انحلال لشکر تبریز در اسفند ماه سال 1349 به لشکر 81 زرهی کرمانشاه منتقل و در گردان 317 توپخانه به عنوان «فرمانده آتشبار» مشغول به خدمت شد.

در سال 1350 بود که تصمیم گرفت دین خود را کامل کند و با دخترعموی خود سر سفره عقد نشست، یک سال بعد در آزمون اعزام به خارج دانشآموختگان دانشگاه افسری برای تکمیل تخصص توپخانه به امریکا رفت و دوره سه ماهه تخصص «هواسنجی بالستیک» را در شهر «فورت سیل» ایالت «اوکلاهما» با نمره عالی و احراز رتبه نخست از میان 20 افسر آمریکایی و ایرانی به پایان رساند.
تعهد در اخلاصوی در روزهای انقلاب تا مهرماه سال 58 در اصفهان تیمی 30 نفره را تشکیل داده بود. به حفظ و حراست از پادگان میپرداختند، بعدها او و یارانش همگی از پاسداران انقلاب اسلامی شدند و با تمام توان برای حفظ این گوهر سرخ رنگ تلاش کردند. این تلاشها در راستای نظم بخشی و ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح انجام گرفت.
از مهمترین اقدامات او میتوان به طراحی عملیاتی که منجر به شکستن حصر شهرهای سنندج و پادگانهای مریوان، بانه و سقز شد، اشاره کرد.
شاهکارهای شهید صیاد شیرازییکی از طرحهای شهید صیاد شیرازی طرح شکستن حصر شهر سنندج بود، این شهر با تشکیل ستاد عملیات مشترک بین ارتش و سپاه پاسداران تنها پس از 21 روز، کاملاً از تصرف و تسلط نیروهای ضد انقلاب و منافق خارج شد. شهید صیاد که قابلیت و لیاقت خود را با اجرای این طرح ثابت کرده بود با دو درجه ارتقاء، با درجه سرهنگ تمامی به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد. شاید این عملیات باعث شد تا منافقان و تروریستهای ضد انقلاب اولین عقدهها را بر علیه شهید صیاد به دل بگیرند.
خیانت بنیصدربنیصدر که روی کار آمد سریعاً افراد قوی و خدمتگذار انقلاب اسلامی را از مقاماتشان عزل کرد که شهید صیاد شیرازی نیز از این قافله جا نماند و از فرماندهی عملیات غرب کشور عزل شد. پس از فرار بنیصدر، به دعوت شهید کلاهدوز در ستاد مرکزی سپاه پاسداران به خدمت پرداخت.

در آن روزها که بنیصدر فرماندهی کل قوا را برعهده داشت و گریخته بود، نیروهای مسلح متزلزل شده بودند و این شهید صیاد بود که با تشکیل قرارگاه مشترک عملیاتی سپاه و ارتش به ناهماهنگیهای ایجاد شده پایان داد و خودش بهعنوان فرمانده ارشد در این قرارگاه به فعالیت پرداخت.
فرماندهی نيروی زمینی ارتشسال 1360 به مهر رسیده بود که رئیس شورای عالی دفاع از سوی امام خمینی(ره) به شهید صیاد شیرازی پیشنهاد داد تا فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی را قبول کند، به این ترتیب به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و در عملیاتهای ثامنالائمه(ع)، طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس راهبری نیروهای رزمنده را برعهده داشت؛ عملیاتیهایی که سرنوشت جبهههای اسلام علیه کفر را به پیروزی رقم زد و روند جنگ تحمیلی را در مسیر پیروزی ارتش اسلام قرار داد.
گوش بهفرمانی به امر ولیشهید صیاد شیرازی پس از حدود پنج سال انجام وظیفه در مسئولیت خطیر فرماندهی نیروی زمینی، در 23 تیر 1365 از سمت خود استعفا داد و سپس با پیشنهاد حضرت آیت الله خامنهای، رئیس جمهور وقت، و تصویب امام راحل(ره) به سمت نمایندگی حضرت امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد.
این شهید صیاد شیرازی در شهریور 1372 با حکم فرماندهی معظم کل قوا به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و سپس در 16 فروردین 1378 همزمان با عید غدیر با حکم مقام معظم فرماندهی کل قوا به درجه سرلشکری ارتقاء یافت.
شهادت هنر مردان خدا استاما منافقان و تروریستها که از شهید صیاد عقده داشتند نتوانستند حضور این مرد بزرگ را تحمل کنند و از آنجا که میدانستند حضور چنین مردانی اقتدار ایران اسلامی را چندین برابر میکند و خطر جدی برای آنان محسوب میشود، دست به فتنه زدند و شهید در روز شنبه 21 فروردین سال 78 در حالی که قصد عزیمت به محل کارش را داشت و از منزل خارج شده بود مورد سوء قصد یکی از اعضای گروهک تروریستی منافقین قرار گرفت و بهشدت مجروح شد و بر اثر شدت جراحات وارده، علیرغم تلاش پزشکان امیر سرافراز ارتش اسلام پس از عمری مجاهدت در راه خدا به فیض عظیم شهادت نایل آمد و ایران اسلامی از داشتن مردی به بزرگی تاریخ ایران محروم شد.
بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت امیر سپهبد صیاد شیرازی«...امیر سرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداکار دین و قرآن، نظامی مؤمن و پارسا و پرهیزکار، سپهبد علی صیاد شیرازی امروز به دست منافقین مجرم و خونخوار و روسیاه به شهادت رسید.
این نه اولین و نه آخرین باری است که دلی نورانی و سرشار از عشق و ایمان و وفاداری به آرمانهای بلند الهی، هدف تیر خشم و عناد و عصبیت از سوی زمره جنایتکار و فاسدی که ادامه حیات خود را در خدمتگزاری به دشمنان اسلام دانسته است، قرار میگیرد و دست خائن خودفروختهای، نهال ثمربخش انسان والایی را قطع میکند. او مانند دیگر مردان حق از روزی که قدم در راه انقلاب نهادند، همواره سر و جان خود را برای نثار در راه خدا روی دست داشتند.

سرزمینهای داغ خوزستان و گردنههای برافراشته کردستان، سالها شاهد آمادگی و فداکاری این انسان پاک نهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهه های دفاع مقدس صدها خاطره از رشادت و از خودگذشتگی او حفظ کرده است.
خطر مرگ کوچکتر از آن است که بندگان صالح خدا را از راه او بازگرداند و عشق به منال دنیوی حقیرتر از آن است که در دل نورانی شایستگان جایی بیابد، کوردلان منافق بدانند که با این جنایتها روز به روز نفرت ملت ایران از آنان بیشتر خواهد شد و خون مردان پاکدامن و پارسا هم چون صیاد شیرازی و شهید لاجوردی، بدنامی و سیاهرویی آنان را در تاریخ و در دل این ملت همیشگی خواهد کرد...».