به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)،
مجتبی عبدالهی، معاون اجتماعی و امور فرهنگی شهرداری تهران، با اشاره به مهمترین اقدامات معاونت امور اجتماعی و فرهنگی در سال گذشته اظهار کرد: توجه به مدارس و دانشآموزان از جمله موضوعاتی بود که در سال 95 به طور جدی مورد توجه مدیرت شهری قرار گرفت. در این راستا، طرح شهردار مدرسه با توجه به جهتگیری ویژه مدیریت شهری نسبت به موضوع آموزشهای شهروندی و نهادینه کردن آن در 440 مدرسه شهر تهران اجرا شده و این روند امسال نیز ادامه پیدا میکند.
وی گفت: همچنین با توجه به سهم قابل توجه جمعیت دانشآموزان شهر تهران که 15 درصد شهروندان را تشکیل میدهند و اهمیت نقش مدارس در توسعه و تعمیق فرهنگ جامعه شهری، حمایت از مدارس شهر تهران در زمینههای مختلف یکی از سیاستهای کلان شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران به شمار میرود. بر این اساس اهداف و برنامههای شهرداری تهران در جهت کمک به مدارس در قالب دستورالعملی شامل فعالیتهای عمرانی، تجهیزی و برنامهای تدوین شده است که این روند در سال جاری نیز با شتاب بیشتری ادامه پیدا میکند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه با یادآوری مهمترین اقدامات اداره کل بانوان در راستای ترویج ازدواج آسان و تحکیم بنیان خانواده عنوان کرد: سال گذشته ویژهبرنامه طرح بهشت در راستای سیاستهای 16 گانه ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده و با پایلوت مناطق 2، 3 و 17 در دستور کار قرار گرفت. پیگیری و اجرای سیاستهای ابلاغی در سال 96 نیز در راس تمامی اقدامات در حوزه خانواده قرار خواهد گرفت.
عبدالهی توجه به دختران و بالندگی شخصیت این گروه را از دیگر دغدغههای معاونت امور اجتماعی و فرهنگی معرفی کرد و گفت: سال 95 طرح ترویجی-فرهنگی «ترمه و ترنج» ویژه مدارس دخترانه با هدف بالا بردن هوش هیجانی دانشآموزان، ایجاد فضای مفرح و شاد در مدرسه، فرهنگ سازی تدریجی برای دانش آموزان و ترکیب فضای تفریحی و آموزشی برگزار شد.
وی افزود: علاوه بر دورههای آموزشی برای دانشآموزان، کارگاههای آموزشی گوناگونی ویژه مادران دانشآموزان با موضوعات مهارت خودآگاهی، مهارتهای ارتباطی والدین و فرزندان، مدیریت اضطراب و استرس، کنترل خشم، خشونت خانگی و مهارتهای کنترلی در مدارس و سراهای محلات برگزار شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین بر اقدامات مهم این معاونت در راستای ارتقای سلامت شهروندی و افزایش آگاهی شهروندان در حوزه بهداشت تاکید و تصریح کرد: به منظور ارتقا سلامت و آموزش مهارتهای رفتاری به گروه سنی کودک و نوجوان (6 تا 12 سال) مراکزی به نام مرکز فراموز در هر یک از مناطق 22 گانه شهر تهران راهاندازی شد. یادگیری مهارتهای زندگی، آشنایی با مفاهیم سلامت اجتماعی، تقویت روابط اجتماعی، پرورش خلاقیتها و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و در نهایت، کاهش بروز رفتارهای پرخطر از اهداف فعالیت این مراکز است.
به گفته عبدالهی در حال حاضر به ازای هر محله از شهر تهران یک خانه سلامت وجود دارد و در این خانهها به منظور جلب همکاریهای بین بخشی شورایی تحت عنوان شورای سلامت محله و برای تحقق مشارکت مردم، کانونهای اجتماعی ده گانه سلامت محور تشکیل و راهاندازی شده است.