کد خبر: 3589623
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷

یادآوری اعتکاف دانشجویی به مثابه جانی دوباره برای پیاده‌روی به سوی حرم عشق

کانون خبرنگاران نبأ: شهرام از دانشجویان معتکف دانشگاه علوم و تحقیقات با بیان اینکه انگیزه اصلی از معتکف شدن دوری گزینی از دنیا و احوالات آن و صاف کردن حساب خود با خداست، عنوان کرد: دوستی می‌گفت در مراسم پیاده‌روی اربعین خستگی مفرطی بر او مستولی گشته به قدری که از ادامه مسیر ناامید شده بود تا اینکه با دیدن دوست معتکفش و یادآوری ایام معنوی اعتکاف، اين اتفاق را به فال نیک گرفته و جانی دوباره یافته و با انگیزه‌ای قوی‌تر مسیر را تا حرم عشق طی کرده بود.

کرم‌اله دانش‌فر، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ با بیان اینکه امسال مراسم معنوی اعتکاف با حضور 450 نفر از اعضای هیئت علمی، دانشجويان و کارکنان این دانشگاه در مسجد امام علی(ع) برگزار شد، گفت: این چهارمین سال است که مراسم معنوی اعتکاف در مسجد امام علی(ع) برگزار ‌شد که خوشبختانه هر سال با استقبال بیشتری از سوی دانشگاهیان مواجه می‌شود به طوری که در اولین سال آغاز مراسم اعتکاف واحد علوم تحقیقات تهران، تعداد معتکفان 300 نفر بود در حالی که امسال مسجد امام علی(ع) پذیرای 450 نفر از اعضای هیئت علمی، دانشجويان و کارکنان دانشگاه بود که از این تعداد 300 نفر از بانوان دانشگاهی و 150 نفر آقایان بودند.
این عضو هیئت علمی بیان کرد: طبق سنت هر ساله در روز دوم اعتکاف پیکر پاک دو شهید گمنام دفاع مقدس بر دستان دانشگاهیان معتکف تشییع می‌شود که این مهم به معنویت، لطافت و زیبایی هرچه بیشتر مراسم اعتکاف می‌افزاید و فضایی روحانی را بر کل واحد علوم و تحقیقات حاکم می‌کند.
وی اظهار کرد: در مراسم اعتکاف مسجد امام علی(ع) برنامه‌های مختلفی همچون ختم قرآن کریم، بیان احکام، نشست‌های علمی و معرفتی و اعمال و ادعیه ویژه ایام البیض ماه رجب برگزار شد.
در ادامه اين گزارش با چند نفر از دانشجويان معتكف در مسجد امام علی(ع) دانشگاه علوم و تحقیقات به گفت‌وگو نشستيم.

یادآوری اعتکاف دانشجویی به مثابه جانی دوباره برای پیاده‌روی به سوی حرم عشق
شهرام، دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر به خبرنگار کانون ایکنا، نبأ گفت: انگیزه اصلی از معتکف شدن دوری گزینی از دنیا و احوالات آن و صاف کردن حساب خود با خداست و اگر با اعتکاف در حوزه اخلاق تغییر مثبت و سازنده داشته باشیم برد کرده‌ایم.
وی افزود: بزرگ‌ترین حسن مراسم اعتکاف دانشجویی این است که شما با هم سن و سالان خود معتکف هستید که این منجر به درک متقابل می‌شود و سخنرانان نیز به خوبی می‌دانند که مخاطبان آنها چه کسانی هستند و به فراخور آن به ایراد سخنرانی می‌پردازند.
شهرام در پاسخ به اینکه اعتکاف دانشجویی چه تأثیری در حوزه میزان معنویت قشر فرهیخته کشور دارد، اظهار کرد: از دوستانم که در دوره‌های قبلی اعتکاف دانشجویی شرکت کرده بود در مسیر پیاده‌روی عظیم اربعین حسینی یکی از دانشجویانی که با هم در یک مسجد معتکف بودند را به شکل اتفاقی می‌بیند و بعد از خوش و بش، یاد ایام البیض و شور و حالی که داشتند تازه کرده  و از یکدیگر خداحافظی می‌کنند؛ همان سال آنها دو مرتبه یکدیگر را می‌بینند و آن شخص به دوستم گفته بود در مراسم پیاده‌روی اربعین خستگی مفرطی بر او مستولی گشته به قدری که از ادامه مسیر ناامید شده بود تا اینکه با دیدن دوست معتکفش و یادآوری ایام معنوی اعتکاف، اين اتفاق را به فال نیک گرفته و جانی دوباره یافته و با انگیزه‌ای قوی‌تر مسیر را تا حرم عشق طی کرده بود.
در جوانی پاک زیستن شیوه پیغمبری است/ ور نه هر گبری به پیری می‌شود پرهیزگار
همچنین احسان جمشیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد MBA در پاسخ به اینکه حضورش در مراسم اعتکاف از چه انگیزه‌ای نشأت گرفته، گفت: در زندگی انسان‌ها برای رسیدن به آرامش درونی، خود را سرگرم مسائلی می‌کنند، به‌عنوان مثال برخی با گوش دادن به موسیقی و ...، اما برای من آرامش واقعی فقط با خلوت کردن با خالق به دست می‌آید که بحمدالله این مهم را تجربه کرده‌ام.
وی درباره مزیت اصلی اعتکاف دانشجویی، بیان کرد: در مسجد امام علی(ع) که ویژه اعتکاف دانشجویان است، معتکفان را جوانان تشکیل می‌دهند؛ پاک بودن برای جوانان امروز از همه چیز مهم‌تر است و به قول معروف «در جوانی پاک زیستن شیوه پیغمبری است/ ور نه هر گبری به پیری می‌شود پرهیزگار».
این دانشجوی معتکف در پایان گفت: معتکفان در این سه روز حال خوبی پیدا می‌کنند که باید مراقب بود در همه طول سال این حال خوب تبدیل به ملکه ذهن و رفتار شود.

جای خالی تنوع و خلاقیت در اکثر برنامه‌های ویژه روزهای سپید اعتکاف دانشجویی

محمد دانیالی، محمدعلی دماوندی و دانیال محمودی کوچک‌سرایی هر سه دانشجو و در عین حال دوستان بسیار صمیمی که برای چهارمین سال بود به همراه یکدیگر در مراسم معنوی اعتکاف حضور داشتند و به خبرنگار ایکنا گفتند: زمانی که برای اولین بار در مراسم اعتکاف شرکت کردیم هدف‌مان بیشتر اقناع حس کنجکاوی و تجربه کردن این مراسم معنوی در جمع دوستان بود، اما با همان بار اول معتکف شدن، حس خوب دوری از هیاهوی روزمرگی دنیا و دل کندن از آن حتی برای سه روز بسیار لذت‌بخش بود که این خود بهترین انگیزه برای شرکت ما به شکل متوالی در سال‌های بعد شد.
این سه دانشجوی معتکف در پاسخ به اینکه بعد از این سه روز چه تغییر مسیری را برای خود در نظر دارند، گفتند: در این سه روز ما به دور از دل‌مشغولی‌های روزانه فرصت تفکر را داریم و با همین تفکر است که می‌توانیم به کاستی‌های خود پی برده و قدم به قدم آنها را پالایش کنیم.
این دانشجویان معتکف در مسجد امام علی(ع) در پیشنهاد به هرچه پربارتر برگزار شدن مراسم اعتکاف دانشجویی برای سال‌های آینده، گفتند: برای نمونه می‌توان از چهره‌های شاخص علمی، سیاسی و حتی نظامی کشور برای ایراد سخنرانی و انتقال تجربیات خود در جو صمیمی دانشجویی دعوت به عمل آورد و برنامه‌هایی مانند مشاوره ترتیب داد تا دانشجویان هر چه بیشتر از برکات این ایام مبارک فیض ببرند.
این دانشجویان در پایان با انتقاد از جای خالی تنوع و خلاقیت در اکثر برنامه‌های ویژه روزهای سپید اعتکاف دانشجویی، عنوان کردند: هر سه نفر ما تجربه اعتکاف در مساجد محل که عموم مردم در آن شرکت می‌کنند را داشته‌ایم و اینکه در سه روز اعتکاف می‌توانستیم با اقشار مختلف از جامعه همانند جانبازان گران‌قدر، پزشکان و افراد سرد و گرم چشیده معتکف باشیم و از راهنمایی‌ها و تجربه‌های آنان سود بریم نقطه قوت بود، اما گاها در مراسم اعتکاف دانشجویی این حس به وجود می‌آید که مسئولان برگزاری با ترتیب ندادن برنامه‌های متنوع مذهبی، فرهنگی و سیاسی به نوعی تنها ادای تکلیف می‌کنند و در این خصوص کار دلی صورت نمی‌گیرد که بر دل بنشیند.
محمدجواد صفری
captcha