به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (یکنا)، به نقل از ایحاء، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در گفتوگویی با اشاره به برگزاری دهمین دوره همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی همزمان با سی و چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، گفت: در این دوره از همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی ؛۴۲۱ مقاله از ۲۰ کشور دنیا دریافت شده است.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری ۹ دوره این همایش در سالهای گذشته، افزود: همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی از سال ۱۳۸۶ آغاز به کار کرده و هر سال همزمان با مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، البته در سال ۹۵ این همایش برگزار نشده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه با اشاره به اینکه در دهمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی در بحث ماهیت، مبانی و شاخصهها ۱۰ موضوع مورد توجه قرار گرفته است، گفت: ماهیت شناسی انقلابی بودن از منظر قرآن کریم، مبانی قرآنی انقلاب، فرهنگ انقلاب، انقلابی ماندن و انقلابی بودن، شاخصهها و ضوابط انقلابی ماندن بر مبنای آیات و روایات، تفاوت انقلابی بودن با تروریست و ارهاب بر مبنای آیات و روایات، مطالعات قرآنی مستشرقان و فرهنگ انقلاب، معرفی چهرههای بزرگ انقلابی جهان، شاخصههای انقلابی بودن و انقلابی ماندن از منظر امام خمینی(ره) و شاخصههای انقلابی بون و انقلابی ماندن از منظر رهبری معظم انقلاب از جمله این موضوعات است.
نقیب همچنین در مورد قلمرو و گونهها در این همایش نیز اذعان کرد: در این بخش سه محور مقایسه انقلابهای بزرگ دنیا و تحلیل آنها بر مبنای آیات و روایات، انقلابهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و الزامات قرآنی آنها و تبیین انقلابهای قهقرایی، سفید، مخملی، رنگی و ... مورد توجه و بررسی نویسندگان و محققان قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: در بخش پیامدها نیز سه موضوع انقلاب فرهنگی، پژوهشهای قرآنی؛ فرصتها و چالشها، انقلاب اسلامی، مبدا تحول انسانساز و فرهنگ انقلابی و تحول در نظام خانواده مورد توجه بوده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن در مورد آسیبها و چالشها هم گفت: در این بخش در مقالات به موضوعاتی همچون موانع انقلابی ماندن از منظر قرآن کریم، موانع انقلابی بودن بر مبنای آیات و روایات، تحلیل علل افول یا به انحراف کشیده شدن بهار اسلامی بر مبنای آیات و روایات، التقاط و انحراف جریانساز در جامعه اسلامی، جریانهای نفوذ در تفکر انقلابی، جریانهای تکفیری و انقلابی ماندن، وهابیت چالش انقلابی ماندن، استکبار و جریانسازی انقلابزدایی و اسرائیل و جریانسازی اسلام هراسی توجه شده است .
وی در پایان در مورد راهکارهایی که مورد توجه و تحقیق نویسنگان قرار گرفته گفت: در این بخش باید به 8 مورد انقلاب فرهنگی و تحول در علوم انسانی، انقلاب و راهکارهای عملی کردن آموزههای قرآن در جامعه، انقلاب و روشهای نوین تعلیم و تربیت در قرآن، انقلاب اسلامی و زبان گفتمان بین ادیانی در قرآن، فرهنگ انقلاب و نقش امامت و رهبری در مدیریت فهم و اجرای آموزههای قرآنی، مدیریت بهرهگیری از قرآن در عرصه سیاست و حکومت انقلابی، حوزههای علمیه و انقلابی ماندن و مراکز علمی و انقلاب توجه شد.
یادآور میشود همایش پژوهشهای بینالمللی قرآن کریم در ۹ دوره گذشته خود در محورهای زیر برگزار شده است.
محورها و موضوعات همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی در ۹ دوره گذشته:
- اولین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۸۶)
۱. تدبر و تفسير قرآن کريم
۲. جامعيت قرآن کريم و پاسخ آن به مسائل روز
۳. قرآن کريم، اتحاد ملي و انسجام اسلامی
۴. تاريخ مصحف و علوم قرآن
- دومین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۸۷)
۱. قرآن و علم
۲. قرآن و اخلاق
۳. قرآن و حقوق
۴. قرآن و نوآوری و شکوفايی
- سومین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۸۸)
۱. ترويج فرهنگ قرآنی
۲. اصلاح الگوی مصرف در قرآن
۳. عدالت در قرآن
- چهارمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۸۹)
۱. قرآن و بصیرت
۲. قرآن و اهل بیت(ع)
۳. قرآن و علوم انسانی
- پنجمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۹۰)
۱. عقبماندگی امتهای مسلمان و بیداری آنان از منظر قرآن کریم
۲. کار و تلاش از منظر قرآن کریم
۳. شناخت فتنه از منظر قرآن کریم
۴. انس با قرآن کریم
- ششمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۹۱)
۱. قرآن كريم و بيداری اسلامی
۲. قرآن كريم و تكامل جامعه بشری
- هفتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۹۲)
قرآن کریم و سبک زندگی اسلامی
- هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۹۳)
قرآن کریم و تمدن اسلامی
- نهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی (۱۳۹۴)
قرآن کریم و فرهنگ وحیانی
دهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی، ۴ اردیبهشتماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار میشود.