کد خبر: 3589921
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲

ذکر خدا موجب انبساط خاطر می‌شود

گروه معارف: ذکر و یاد خدا آثار سازنده روحى و اخلاقى فراوانى دارد که یاد متقابل خدا از بنده، روشنى دل، آرامش قلب، ترس از نافرمانى خدا، بخشش گناهان، و علم و حکمت از جمله آن‌هاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، ذکر و یاد خدا آثار سازنده روحى و اخلاقى فراوانى دارد که یاد متقابل خدا از بنده، روشنى دل، آرامش قلب، ترس از نافرمانى خدا، بخشش گناهان، و علم و حکمت از جمله آنها است.
هدف از آن توجه دادن انسان به خداوند و احیای قلب با یاد او است تا آن جا که در پرتو این ذکر و یاد مداوم، حجاب‌های بین ذاکر و مذکور از میان برداشته شود. از همین روی طریقه اذکار در عرفان هم مقدمه‌ای برای نیل به این هدف بزرگ است که قابلیت لازم برای کنار زدن حجاب های عوالم کثرت و ظلمت را در وجود سالک فراهم می‌کند.
یکى از زیباترین جلوه‌هاى ارتباط عاشقانه با خدا ذکر است
حجت‎الاسلام‌ محمود نورپور امام جمعه آذرشهر، در گفت وگو با ایکنا اظهار کرد: یکى از زیباترین جلوه‌هاى ارتباط عاشقانه با خدا و اساسى ‏ترین راه‏‌هاى سیر و سلوک، ذکر است؛ ذکر خدا، از یادبردن هستى محدود خویش در رهگذر یاد اسماى الهى است و تداوم و استمرار آن، زنگار گناهان را از روى دل می‌زداید.
وی، افزود: ذکر و یاد خدا از مهم‌ترین عوامل رسیدن به قرب الهی است که انسان را از جهان ماده به عالم معنا و معنویت می‌رساند.
وی، با استناد یه آیه 152 سوره بقره خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم:" مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم".
حجت‎الاسلام‌ نورپور، با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع)ادامه داد: امام جعفرصادق(ع) می فرمایند:" منظور یاد کردن خداست به هنگامی که انسان با حلال و حرام روبرو می‌شود اگر اطاعت خدا باشد آن را انجام می‌دهد و اگر معصیت باشد آن را ترک می‌کند".
امام جمعه آذرشهر یادآور شد: ذکر و یاد خداوند پاسخگوی ندای فطرت است، چرا که فطرت انسان با عشق به خداوند سرشته شده است.
وی افزود: ذكر خدا در حقيقت امری قلبی است كه هر خير و بركتی از آن ناشی می‏‌شود و ذكر زبانی، دعا، نماز، تلاوت قرآن و... از آن جهت كه سبب به وجود آمدن اين امر قلبی می‏‌شود، ذكر شمرده شده است.
حجت‌الاسلام ‌نورپور با اشاره به مزایای ذکر گفتن تاکید کرد: اگر خداوند قدرت و توانایی و توفیق ذکر به بنده‌ای ندهد، بنده قدرت بر ذکر گفتن ندارد، پس توفیق ذکر هم شکر می‌خواهد و هرچه شکر نعمت‌های خداوند بیشتر و بیشتر انجام گیرد، فیض خداوند نیز بیشتر شامل آدمی می‌شود.
ذكر خدای سبحان مايه شرافت و رستگاری انسان است
حجت‌الاسلام شمس‌اله مردانی‌پور، امام‌جمعه صوفیان در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: ذكر خدای سبحان از بهترين و پاكيزه ترين اعمال نزد خدا، برترين لذت نزد دوستداران خدا، خوی و خصلت خوب مؤمنان و صالحان و نشان همنشينی با محبوب واقعی بوده و مايه شرافت و رستگاری انسان است.
وی، افزود: ذکر خدا ارتباط معنوى عبد سالک با رب مالک است و این ارتباط، آثار و ثمرات اعجاب ‏آور و با شکوهى دارد که هریک از آنها در سازندگى روحى و اخلاقى انسان تأثیر بسزایى دارد.
وی، با استناد به آیه 28 سوره رعد خاطرنشان کرد: در این آیه می‌خوانیم:" کسانى که ایمان آورده‌‏اند و دلهایشان به یاد خداست، بدانید تنها با یاد خدا دلها آرام می‌گیرد".
حجت‌الاسلام مردانی‌پور، با اشاره به فرموده امام محمدباقر(ع) ادامه داد: امام محمدباقر(ع) می فرمایند:" یاد خدا آن است که هنگام نزدیک شدن به گناه، انسان به یاد خدا بیفتد و همین امر او را از گناه باز می دارد".
امام‌ جمعه صوفیان، یادآور شد: انسان می‌داند که بدون ذکر و یاد خداوند حیات معنوی ندارد، همچنانکه ماهی بودن آب و انسان بدون اکسیژن حیات جسمانی ندارد.
وی افزود: از روایات استفاده می‌شود خانه‌ای كه ذكر خدا در آن بسیار شود، بركتش بسیار می‌شود و ملائكه در آن خانه حاضر و شیطان‌ها دور می‌شوند، و آن خانه برای اهل آسمان‌ها آن چنان درخشنده است كه ستارگان برای اهل زمین و خانه‌ای كه در آن قرآن خوانده نشود و ذكر خدا در آن نشود، بركتش كم است و ملائكه از آن خانه گریزان می‌شوند.
حجت‌الاسلام مردانی‌پور انبساط خاطر را از تداوم ذکر دانست و تاکید کرد: دائم الذکر بودن و طهارت ظاهر و باطنی و طمأنینه و انبساط خاطر و…همه از تداوم ذکر حاصل می شود، همین که انسان توفیق ذکر گفتن پیدا کند و همیشه ذاکر باشد، بقیه امور به مرور سامان خواهد یافت.
captcha