وی افزود: تحقیق در راستای تحقق نیازهای معنوی مستقل از دین بود، در این چند دهه فعالیتهای زیادی بر روی این موضوع معنویت صورت گرفت و سعی کردند آن را در جهت چهارچوبهای علمی تئوریزه کنند.
عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی قم بیان کرد: در کشور ما با توجه به وجود دین و نهادینه شدند آن در جامعه و اینکه دین یک نهاد فعال و پرکاربردی هست به طور طبیعی نیازهای معنوی ارضا میشوند.
وی ادامه داد: در ایران باید سعی کنیم نیازهای معنوی را کشف کنیم، یعنی آن نیازی را که در خلال برنامههای دینی برطرف میشد را باید مستقلا شناسایی کنیم و بیاییم پاسخ دین را به آنها مشخص کنیم این حرکت چند وقتی است آغاز شده است.
مظاهری در ادامه به اهداف سلامت معنوی پرداخت و عنوان کرد: در درجه اول کار معنویت پیشگیری است و وقتی شاخصههای معنویت در فردی رشد میکند احتمال ابتلای او در بیماریهای روانی و اجتماعی و در نتیجه آسیبهای روان تنیهم کاهش پیدا کرده و سلامت آن ارتقا پیدا میکند.
وی یادآور شد: اینکه معنویت بتواند در درمان هم نقش داشته باشد باید بیشتر روی آن کار کرد ولی آنچه که میدانیم 100 درصد بر بعد سلامت روان تأثیر دارد. چرا که بسیاری از اضطرابها و افسردگیها و اختلالهای شخصیتی با معنویت درمان شود و از آن سو بسیاری از عوارضی که آسیب جسمی به تن وارد نکرده ولی اثرات روان تنی دارد اینها هم با مسائل معنوی قابل درمان است.