کد خبر: 3590318
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۴
مظاهری عنوان کرد:

نقش پیشگیری کننده سلامت معنوی در بهداشت روان

گروه سلامت: رئیس مرکز بهداشت معنوی قم نقش‌ و اثرات سلامت معنوی بر زندگی فرد را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام حمید‌رضا مظاهری، رئیس موسسه بهداشت معنوی قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه از جمله دلایل روی‌ آوردن غرب به سلامت معنوی پرکردن نیاز‌های ناشی از کنار گذاشته‌ شدن دین بود، اظهار کرد: در این کشور‌ها که دین را کنار گذاشتند، نیاز‌های معنوی بی‌‌‌پاسخ ماندند لذا به دنبال راه‌هایی رفتند که بتوانند این نیاز‌‌ها را پاسخ دهند.

وی افزود: تحقیق در راستای تحقق نیازهای معنوی مستقل از دین بود، در این چند دهه فعالیت‌های زیادی بر روی این موضوع معنویت صورت گرفت‌ و سعی کردند آن را در جهت چهارچوب‌های علمی تئوریزه کنند.

عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی قم بیان کرد: در کشور ما با توجه به وجود دین و نهادینه شدند آن در جامعه و اینکه دین یک نهاد فعال و پرکاربردی هست به طور طبیعی نیازهای معنوی ارضا می‌شوند.  

وی ادامه داد: در ایران باید سعی کنیم نیازهای معنوی را کشف کنیم، یعنی آن نیازی را که در خلال برنامه‌های دینی  برطرف می‌شد را باید مستقلا شناسایی کنیم و بیاییم پاسخ دین را به آنها مشخص کنیم این حرکت چند وقتی است آغاز شده است.

مظاهری در ادامه به اهداف سلامت معنوی پرداخت و عنوان کرد: در درجه اول کار معنویت پیشگیری است و وقتی شاخصه‌های معنویت در فردی رشد می‌کند احتمال ابتلای او در بیماری‌های روانی و اجتماعی و در نتیجه آسیب‌های روان تنی‌هم کاهش پیدا کرده و سلامت آن ارتقا پیدا می‌کند.

وی یادآور شد: اینکه معنویت بتواند در درمان هم نقش داشته باشد باید بیشتر روی آن کار کرد ولی آنچه که می‌دانیم 100 درصد بر بعد سلامت روان تأثیر دارد. چرا که بسیاری از اضطراب‌ها و افسردگی‌ها و اختلال‌های شخصیتی با معنویت درمان شود و از آن سو بسیاری از عوارضی که آسیب جسمی به تن وارد نکرده ولی اثرات روان تنی دارد این‌ها هم با مسائل معنوی قابل درمان است.

 

captcha