کد خبر: 3590395
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۵
طی سال گذشته صورت گرفت:

آزادی 9143 محکوم غیرعمد به همت نیکوکاران/ افزایش 7 درصدی آزادی‌ها

گروه جامعه: از پنجم فروردین‌ماه تا پایان اسفندماه سال گذشته، تعداد یک هزار و 340 بدهکار دیه و هفت هزار و 803 محکوم مالی از زندان آزاد شده‌اند که برای استخلاص این افراد ریالی اعتبار دولتی پرداخت نشده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،  به نقل از روابط عمومی ستاد دیه، از پنجم فروردین‌ماه تا پایان اسفندماه سال گذشته، تعداد یک هزار و 340 بدهکار دیه و هفت هزار و 803 محکوم مالی (ناشی از صدور چک بلامحل و تعهدات مربوط به مهریه و نفقه) از زندان آزاد شده‌اند که برای استخلاص این افراد ریالی اعتبار دولتی پرداخت نشده است.

از مجموع 9 هزار و 143 مددجوی آزاد شده، هشت هزار و 883 نفر را مردان و 260 محبوس را نیز زنان دربند شامل می‌شوند که هرچند رقم کل آزادی‌ها نسبت به سال 94 افزایش عددی داریم اما در مورد زنان کاهش 18 نفری را شاهد هستیم.

در فرآیند آزادی این دسته از زندانیان به همت گروه‌های مردمی صلح و سازش ضمن برگزاری جلسات متعددی با اولیای دم و شکات خصوصی از مجموع بدهی هفت هزار میلیارد و 426 میلیون ریالی به میزان 36 درصد گذشت رضایت‌مندانه اخذ شده است.

زندانیانی که بعد از انجام تحقیقات چند مرحله‌ای دفاتر نمایندگی ستاد دیه محرز برای دریافت تسهیلات شناخته می‌شوند، دو مؤلفه «نداری» و «آبرومندی» وجه مشترک آن‌ها است، با این وجود 4.3 درصد از کل بدهی آن‌هایی که سال گذشته طعم آزادی را چشیدند از سوی خانواده‌هایشان پرداخت شده است.

در سالی که گذشت زندانیان چک با پنج هزار و 476 محبوس در صدر رها یافتگان از حبس قرار داشته و در مقابل بدهکاران نفقه با 375 مددجو، طیفی هستند که در ذیل فهرست زندانیان حمایت شده از سوی ستاد دیه قرار دارند.

علی‌رغم تصویب بودجه 200 میلیارد تومانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اعطای تسهیلات به زندانیان تحت حمایت ستاد دیه در سال گذشته، به دلایل متعددی همچون سخت‌گیری در ارائه تضامین بانکی تنها 16 درصد از کل اعتبار مصوب جذب شده است که طبق آمار می‌شود گفت تنها 8.3 از کل بدهی 742 میلیارد تومانی زندانیان آزاد شده در سال 95 از محل تسهیلات تبصره 26 بانک‌های عامل پرداخت شده است.

دفاتر نمایندگی ستاد دیه از 13 بهمن‌ماه تا 28 اسفند‌ماه سال گذشته، در قالب طرحی با عنوان «بهار انقلاب تا بهار طبیعت» در صدد آزادی تمامی محکومان واجد شرایط تا سقف 22 میلیون تومان برآمدند که این اقدام، آزادی هزار و 200 مددجوی واجد شرایط را به دنبال داشت.


captcha