کد خبر: 3591796
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۳
سیدمحمد کرمانی پس از بازگشت از مسابقات قرآن تونس تأکید کرد:

اهمیت حضور داور ایرانی در هیئت داوران مسابقات دیگر کشورها

گروه مسابقات: نفر دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس بر ضرورت حضور یک داور ایرانی در هیئت داوران مسابقات قرآن دیگر کشورها جهت دفاع از حق متسابقان ایرانی تأکید کرد.

سیدمحمد کرمانی قاری قرآن ایکنا
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدمحمد کرمانی، نماینده اعزامی جمهوری اسلامی ایران به پانزدهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور تونس و نفر دوم این مسابقات در رشته قرائت تحقیق ساعت 4 بامداد امروز شنبه، دوم اردیبهشت‌‌ماه از طریق فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) وارد کشور شد و مورد استقبال سیدعلی سرابی، قائم‌مقام شورای عالی قرآن، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن، عباس امام‌جمعه، معاون تولید شورای عالی قرآن و سیدعلی حمیدی، کارشناس امور بین‌الملل سازمان اوقاف و امور خیریه و گروه خبری ایکنا قرار گرفت.

کرمانی که رتبه دوم این مسابقات را در رشته قرائت تحقیق کسب کرده است در بدو ورود به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) طی گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا در رابطه با سطح این دوره از مسابقات قرآن کشور تونس اظهار کرد: این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس مسابقات خیلی خوبی بود و بین چهار نفری که حائز رتبه برتر در رشته قرائت تحقیق شدند، اختلاف امتیاز بسیار ناچیز و شاید در حد صدم نمره بود.

نفر دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس در ادامه با بیان اینکه بنده که رتبه دوم این مسابقات را کسب کردم با شرکت کننده کشور مصر که رتبه اول را به دست آورد، بیست صدم نمره اختلاف داشتیم و نماینده کشور ترکیه نیز که نفر سوم شد، همین اختلاف امتیاز را با دیگر رتبه‌های برتر داشت، افزود: نفر اول این دوره از مسابقات در رشته قرائت تحقیق که از کشور مصر بود، از قاریان اذاعة القرآن مصر و قاری شناخته شده‌ای بود، البته در بحث تجوید معمولا بین مصری‌ها خیلی مثل ما تأکید، اصرار و افراط وجود ندارد ولی این قاری از لحاظ صوت و لحن خوب بود و در نهایت توانست رتبه اول مسابقات را کسب کند.

سیدمحمد کرمانی قاری قرآن ایکنا

کرمانی در ادامه تصریح کرد: البته بنده در مورد نحوه برگزاری مسابقات اعتراضاتی داشتم به خاطر اینکه مسئولان برگزارکننده تونسی ابتدا اعلام کردند که مسابقات رشته قرائت تحقیق، بعد از ظهر و مسابقات رشته حفظ نیز صبح برگزار می‌شود که درست برعکس این اتفاق رخ داد و موجب اعتراض قراء شد؛ چراکه هنگام صبح، صدای قاریان خواب است و قراء نمی‌توانند خیلی خوب در هنگام صبح تلاوت کنند ولی به هر حال این اتفاق رخ داد و مسئولان تونسی مسابقات را به این صورت برگزار کردند.

نفر دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس در ادامه در رابطه با داوری این دوره از مسابقات قرآن کشور تونس نیز بیان کرد: در مورد داوری این‌گونه از مسابقات بین‌المللی باید اشاره کرد که تفاوتی که در مسابقات قرآن دیگر کشورهای جهان با مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، داوران مسابقات مانند مسابقات جمهوری اسلامی ایران به صورت رشته به رشته نمره نمی‌دهند و همه داوران به صورت کلی نمره می‌دهند ولی در مسابقات کشورمان داوران در رابطه با هر یک از بخش‌های مختلف رشته‌های مختلف مانند صوت و لحن و ... نمره مجزا می‌دهند.

سیدمحمد کرمانی قاری قرآن ایکنا

وی در ادامه با بیان اینکه همواره در رابطه با داوری مسابقات قرآن دیگر کشورها مسائل سیاسی دخیل است، اظهار کرد: بنده همواره بر این مسئله تأکید دارم که اگر یک داور از کشور خودمان در هیئت داوران مسابقات قرآن دیگر کشورها حاضر باشد، قطعا می‌تواند از حق متسابقان ایرانی دفاع کند برای مثال در مسابقات بین‌المللی کشور کرواسی اگر یک داور از ایران در هیئت داوران مسابقات وجود نداشت، نماینده جمهوری اسلامی ایران در این مسابقات حائز رتبه اول نمی‌شد. بنده فکر می‌کنم اگر در این مسابقات نیز یک داور از کشورمان در هیئت داوران حضور داشت، حتما می‌توانست از بنده دفاع کند.

کرمانی در رابطه با نحوه استقبال و برخورد مسئولان سفارت ایران و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور تونس نیز ضمن تشکر از سفیر جمهوری اسلامی ایران و نیز رایزن فرهنگی کشورمان جهت استقبال خیلی خوب و زحماتی که داشتند، اظهار کرد: طی این مدت برنامه‌های مختلفی در محل رایزنی فرهنگی و نیز منزل سفیر جمهوری اسلامی ایران برگزار کردیم. همچنین، طی برنامه‌ای به محل اذاعة القرآن تونس رفته و برنامه‌ای نیز از تلاوت بنده ضبط شد که در آینده نزدیک پخش خواهد شد که در تمامی این برنامه‌ها مسئولان سفارت و رایزنی فرهنگی کشورمان کمک شایانی به ما کردند که از ایشان تقدیر و تشکر فراوان دارم.

نفر دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس در ادامه در رابطه با برخورد مسئولان برگزارکننده مسابقات در تونس نیز با بیان اینکه تونسی‌ها مردم بسیار خونگرمی هستند، تصریح کرد: مسئولان برگزار کننده مسابقات بین‌المللی کشور تونس و مردم این کشور برخلاف مسئولان کشورهایی نظیر کویت که خیلی مغرور بودند، بسیار خونگرم بودند و به ما احترام می‌گذاشتند تا ما و دیگر شرکت کنندگان در مسابقات از ایشان راضی باشند.

سیدمحمد کرمانی قاری قرآن ایکنا

کرمانی در ادامه سخنان خود در رابطه با نوع برخورد دیگر متسابقان این مسابقات با شرکت کنندگان ایرانی نیز بیان کرد: متسابقان دیگر نیز برخورد بسیار خوبی با ما داشتند به طوری که در همه برنامه‌هایی که داشتیم، با دیگر متسابقان از سایر کشورها با هم حضور پیدا می‌کردیم و با هم نیز تلاوت و تجارب خود را به یکدیگر منتقل می‌کردیم.

وی در ادامه در رابطه با استقبال مردم کشور تونس از مسابقات قرآن این کشور نیز تصریح کرد: قطعا استقبال مردم از مسابقات دیگر کشورها از جمله تونس قابل مقایسه با مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران نیست، استقبالی که از مسابقات ایران و یا مسابقات کشور مالزی می‌شود، بسیار بیشتر از مسابقات سایر کشورهاست. مردم تونس نیز در این مسابقات شرکت داشتند ولی این استقبال مردم تونس به حدی که در کشور خودمان و یا کشور مالزی مشاهده می‌کنیم، نبود.

نفر دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس در پایان سخنان خود از دست‌اندرکاران خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به جهت پوشش خبری خیلی خوبی که از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس داشتند، تقدیر و تشکر کرد.

سیدمحمد کرمانی قاری قرآن ایکنا

همچنین، ، ‌نماینده کشورمان در رشته حفظ قرآن این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کشور تونس نیز که موفق به کسب رتبه ای در این مسابقات نشد، طی سخنان کوتاهی در رابطه با سطح این مسابقات با بیان اینکه شرکت کنندگان در این مسابقات از سطح خیلی بالایی برخوردار بودند، اظهار کرد: البته داوری این مسابقات سطح پائینی داشت و مسئولان برگزارکننده این مسابقات نیز تقریبا ضعیف عمل کردند. 

وی در ادامه با بیان اینکه برخی از اعضای هیئت داوران این مسابقات مغرضانه عمل می‌کردند و دیدگاه خوبی نسبت به متسابقان ایرانی نداشتند، تصریح کرد: البته دیدگاه و برخورد متسابقان و نمایندگانی که از دیگر کشورهای جهان در این مسابقات حضور داشتند با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران بسیار خوب بود.

سیدمحمد کرمانی قاری قرآن ایکنا

قشملی حق در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تبلیغات مسئولان تونسی برای مسابقات بین‌المللی قرآن این کشور بسیار ضعیف بود، افزود: تبلیغات خوبی برای این مسابقات انجام نشده بود و بنده به عنوان یک متسابق تنها چند بنر از تبلیغات این مسابقات را مشاهده کردم.

محمد قشملی حق حافظ کل قرآن

وی در پایان با بیان اینکه بنده بلافاصله پس از مراسم افتتاحیه این مسابقات، برای پاسخ دادن به سؤالات در جایگاه قرار گرفتم، تصریح کرد: با وجود خستگی زیاد بلافاصله در جایگاه قرار گرفته و به سؤالات پاسخ دادم که شاید این مسئله موجب شد تا نتوانم آن طور باید برنامه خود را ارائه دهم و حائز یک از رتبه‌های برتر این مسابقات شوم.

captcha