کد خبر: 3591910
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰
حجت‌الاسلام گلزاده:

نباید با ژست‌های روشنفکری حقایق فطری مرتبط با انسان‌ها را نادیده گرفت

گروه جامعه: یک جامعه شناس معتقد است: نباید با ژست‌های روشنفکری حقایق فطری و وجودی مرتبط با انسان‌ها را نادیده گرفت؛ تربیت فرزند نیاز به حضور زن دارد و نمی‌توان این قانون نظام خلقت را به بهانه اشتغال زنان نادیده گرفت. زنان در مرحله اول برای تربیت انسان‌ها ساخته شده‌اند اما گاهی به بهانه‌های روشنفکری درصدد هستند تا این فرایند طبیعی خلقت را که مصلحت زنان را نیز به دنبال دارد بر هم زنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادق گلزاده، معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به موضوع اشتغال زنان اشاره و عنوان کرد: موضوع خدمت و اشتغال در آموزه‌های اسلامی همچون عبادت تلقی شده و انسان بیکار همواره مورد مذمت قرار گرفته است اما در این میان باید تعریف صحیحی از اشتغال داشت.

وی با بیان اینکه زن در نگاه سنتی در داخل خانه مشغول به فعالیت است و ارزش کار وی کمتر از اشتغال خارج از خانه مردان نیست، گفت: اشتغال در محیط خارج از خانه نیز از دیدگاه اسلام برای زنان ممنوعیتی ندارد، اما در این بین باید بایسته‌های فعالیت اجتماعی و اقتصادی زنان رعایت شود تا سلامت فرد و جامعه حفظ و اجتماع از منافع آن بهره‌مند شود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه فعالیت زنان در برخی مشاغل بیش از مردان ضرورت دارد اظهار کرد: همانگونه که باید ضرورت‌ها را شناخت و از حضور، تخصص و مهارت‌های زنان در مشاغلی همچون طبابت زنان، تربیت و آموزش بهره‌مند شد، باید مشاغل مردانه‌ای که روحیات و فیزیک مردانه می‌طلبد را نیز به مردان سپرد.

وی به مشاغلی که جنبه همگانی دارند اشاره و عنوان کرد: با توجه به اینکه در شریعت اسلام وظیفه تأمین معاش و نیازهای مادی خانواده بر عهده مردان قرار گرفته، بهتر است در مشاغلی که تفکیکی برای زنان و مردان وجود ندارد و این دو جنس هر دو قادر به فعالیت در این رشته‌ها هستند، ابتدا از حضور مردان استفاده شود و آنان را در اولویت قرار داد. وقتی از مردان توقع نفقه داریم باید سفره کار نیز برایشان پهن کنیم. نمی‌توان نفقه را به یک جنس خاص اختصاص داد اما شرایط کاری را به صورت مساوی برای زنان و مردان تصور کرد.

حجت‌الاسلام گلزاده لازمه رعایت عدالت اجتماعی را ایجاد زمینه‌های اشتغال در مرحله اول برای تأمین کنندگان مخارج زندگی اعم از مردان و یا زنان سرپرست خانوار دانست و گفت: فعالیت اقتصادی زنان باید موجه باشد به صورتی که یا زنان برای تأمین جدی نیاز مالی خود مشغول به کار شده‌ باشند و یا تخصص خاصی دارند که می‌توانند با آن به جامعه خدمت کنند، در غیر این صورت برخی افراد سوء استفاده‌گر از برخی زنان به عنوان نیروی کار ارزان بهره می‌گیرند و یا از آنان توقعاتی دارند که سنخیتی با مسائل کاری ندارد.

وی حفظ حجاب و عفاف را لازمه اشتغال بانوان خواند و گفت: بی‌حجابی در جریان فعالیت کاری اختلال ایجاد و افراد را از اهداف اقتصادی و اجتماعی خود دور می‌کند. اصناف در این زمینه مسئول هستند و باید نظارت بیشتری بر عملکرد صنف‌های مربوطه خود داشته باشند تا نه تنها منفعت مالی بیشتری داشته باشند، بلکه جامعه و خانواده نیز از سلامت روحی و روانی برخوردار شود.

حجت‌الاسلام گلزاده با تأکید بر اینکه نباید با ژست‌های روشنفکری حقایق فطری و وجودی مرتبط با انسان‌ها را نادیده گرفت گفت: تربیت فرزند نیاز به حضور زن دارد و نمی‌توان این قانون نظام خلقت را به بهانه اشتغال زنان نادیده گرفت. زنان در مرحله اول برای تربیت انسان‌ها ساخته شده‌اند اما گاهی به بهانه‌های روشنفکری درصدد هستند تا این فرایند طبیعی خلقت را که مصلحت زنان را نیز به دنبال دارد بر هم زنند.

وی ادامه داد: برای تنظیم نظام مادی خانواده بر اساس شریعت اسلام نیاز به فعالیت اقتصادی مردان داریم، اما برخی مبانی را به صورت گلچین شده انتخاب می‌کنند، یعنی انتظار نفقه را طبق حکم شریعت اسلام از مردان دارند که البته نیز انتظار صحیحی است، اما خواستار شرایط کار مساوی بر اساس نگاه امروزی و غربی هستند. در شرایطی که شغل زنان مانعی برای شغل مردان نباشد نه تنها نباید با این موضوع به مقابله پرداخت بلکه باید به بهترین نحو از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.
captcha