کد خبر: 3595165
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۹
زمانی قمی:

ادعای تعطیلی واحدهای صنعتی به دست دولت نوعی شوخی است

گروه اقتصادی: استاندار مرکزی ضمن تشریح عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: آنچه در حوزه تحول اقتصادی اتفاق افتاده، نشان دهنده بهتر شدن شرایط است، نمی‌شود هم وام تزریق کرد، هم سرمایه‌گذار جذب کرد و .... از طرفی هم ادعا کنیم این سیاست‌ها واحدها را تعطیل کرده، این ادعا نوعی شوخی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، محمود زمانی‌قمی، استاندار مرکزی، در چهل‌و‌ششمین جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی استان که امروز، دوشنبه 11 اردیبهشت‌ماه، در سالن الغدیر استانداری برگزار شد گفت: شعار امسال نشان می‌دهد که اقتصاد مقاومتی در سال 96 به اندازه سال گذشته مورد تأکید رهبری قرار گرفته و ما نیز خود را موظف به تداوم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سال 95 تا تحقق اهداف می‌دانیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته، 43 جلسه اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شد، از 6 فروردین کار این ستاد از واحدی در ساوه که سال 94 با 2 هزار کارگر تعطیل شده بود شروع شد، امروز این کارکاخانه 3 شفیت کار می‌کند و بالای 80 درصد فعال است، در پیدا کردن راهکار فعال‌سازی این واحد، مراجع قضایی و دستگاه‌های اجرایی تعامل خوبی داشتند.
زمانی‌قمی با اشاره به خروجی جلسات اقتصاد مقاومتی افزود: به حدود یک هزار و 80 واحد صنعتی و کشاورزی کوچک و متوسط 726 میلیارد تومان وام داده شد، طبیعتاً تأثیر این وام‌ها به ویژه در فصل اول 96 بیشتر ظهور پیدا می‌کند و تعدادی از این واحدها وضعیت بهتری نسبت به سال قبل پیدا خواهند کرد و اشتغال بیشتری را ایجاد می‌کنند.
وی تصریح کرد: در 6 ماهه اول سال 95، حدود 95 واحد تولیدی استان بین 25 تا 60 درصد یا افزایش تولید داشتند یا افزایش صادرات، این آمار نشان‌ دهنده رونق همه واحدها نیست اما بیانگر این است که در مسیر درستی قرار داریم و بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی استان از رکود خارج شده‌ و در جرگه رونق نسبی قرار دارند.
استاندار مرکزی گفت: صادرات استان در سال گذشته 736 میلیون دلار بوده که نسبت به سال 94، 28 درصد رشد داشته است، همچنین 291 میلیون دلار که بیشتر اقلام ضروری و مواد اولیه بوده است واردات داشتیم درواقع تراز صادرات و واردات استان مثبت است.
زمانی‌قمی افزود: وضعیت جذب سرمایه‌گذاری بعد از برجام با قبل از توافق هسته‌ای به هیچ وجه قابل مقایسه نیست بسیاری از تفاهمات به قرارداد تبدیل شده و امیداوریم هر چه زودتر اجرایی شوند، استان مرکزی با بسیاری از خوشه‌های صنعتی از فلزی گرفته تا شیمیایی همانقدر که جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد تحت تأثیر سیاست‌های گذشته صدمات بیشتری هم متحمل شده است و برای جبران آن باید تلاش بیشتری کرد، بهترین راه نیز سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به عنوان تکلیفی بزرگ از سوی رهبری و دولت است.
استادار مرکزی تصریح کرد: از سال 92 تا 95،  919 واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری 4 هزار و 74 میلیارد تومان با اشتغالزایی 11 هزار و 600 نفر به بهره‌برداری رسیده است، البته برای کاهش نرخ بیکاری همچنان باید نگران و دغدغه داشته باشیم.
 این مقام مسئول ادامه داد: تحصیل‌ کرده‌ها در امر اشتغال به شدت دچار مشکل هستند، شهرستان خمین با وجود کارهایی که انجام شده به ویژه راه‌اندازی پتروشیمی و اراک همچنان به ویژه در میان تحصیل‌کرده‌ها دچار بیکاری هستند که در سال جاری حتماً شرایط بهتری خواهند داشت.
زمانی‌قمی افزود: در سال 95،  6 جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در روستاهایی که استعداد اشتغال و توسعه حرفه داشتند برگزار شد، از جمله موانع کار و اشتغال در روستاها قوانین بانکی است، بانک‌ها برای اعطای وام همان ضمانت‌هایی را از روستاییان می‌خواهند که از ساکنان شهر درخواست می‌کنند همچنین برخی قوانین و حتی مصوبات دولت در حوزه اشتغال، بیشتر متوجه شهرهاست تا روستاها، این قوانین باید اصلاح شوند به هر حال در جامعه روستایی با افراد کم ‌بضاعت از نظر مالی اما با انگیزه و پرتوان مواجه هستیم.
وی گفت: در سال 96، 400 روستای مستعد اشتغالزایی شناسایی شده روستاهایی که توان ایجاد 20 تا 25 شغل را دارند، بین 8 تا 10 هزار شغل می‌توانیم در این روستاها ایجاد کنیم اگر بخواهیم به این اهداف برسیم باید صندوق کارآفرینی امید، بانک سینا و پست بانک و سایر دستگاه‌هایی که اعتبار در اختیار دارند استان مرکزی را پایلوت قرار دهند در این صورت می‌توان ایجاد  10 هزار شغل را تضمین کرد. 
زمانی قمی ادامه داد: راه دوم اشتغالزایی ادامه طرح رونق بخشی واحدهای صنعتی است، برخی از  226 واحد تولیدی نیاز به سرمایه در گردش دارند این واحدها می‌توانند 6 هزار شغل ایجاد کنند. همچنین دولت باید به شرکت‌های دانش بنیان و افراد تحصیل‌کرده توجه کند معلوم نیست اقدامات ما در روستاها سودی به حال این اقشار داشته باشد.
استاندار مرکزی گفت: آنچه در حوزه تحول اقتصادی از جمله صیانت از  واحدهای فعال، احیای واحدهای نیمه تعطیل، تلاش برای سرمایه‌گذاری جدید، بهره‌گیری از شرایط جهانی، افزایش 15 کشور به مقاصد صادراتی و مراجعات سرمایه‌گذاری اتفاق افتاده است نشان دهنده بهتر شدن شرایط اقتصادی است.
زمانی‌قمی در پایان گفت: به هر حال همه واحدهای تعطیل شده و مشکل‌دار به سیاست‌های فعلی دولت ارتباط ندارند، نمی‌شود هم وام تزریق کرد، هم تراز صادرات و واردات را مثبت کرد و هم سرمایه‌گذار جذب کرد و از طرفی ادعا کنیم این سیاست‌ها واحدها را تعطیل کرده است این ادعا نوعی شوخی است.
captcha