به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی asianews.network، «فدریکا موگرینی»، دپیلمات عالیرتبه اتحادیه اروپا و مسئول سیاست خارجی این اتحادیه روز گذشته، 12 اردیبهشت در نشستی خبری با حضور «آنگ سان سوچی»، وزیرخارجه و مشاور دولت میانمار گفت که قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل که مورد تأیید قرار گرفته است، میتواند در پایان دادن به عدم قطعیتها در اتهام کشتار، شکنجه و تجاوز جنسی علیه مسلمانان روهینگیا کمک کننده باشد.
براساس این قطعنامه، عالیترین نهاد حقوق بشر سازمان ملل به رغم برخی ملاحظات آنگ سان سوچی که نقش رهبری این کشور جنوب شرق آسیا را بازی میکند، مأمور حقیقتیاب بینالمللی به میانمار اعزام میکند.
موگرینی گفت: این مأموریت حقیقتیاب بر شناسایی حقایق گذشته تمرکز دارد. ما معتقدیم این امر میتواند به اثبات شدن حقیقت کمک کند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل ماه مارس سال جاری قطعنامهای را مورد پذیرش قرار داد که توسط اتحادیه اروپا مطرح و از سوی سایر کشورها از جمله آمریکا مورد حمایت قرار گرفت. هند و چین دخالت چندانی در این قطعنامه سازمان ملل ندارند.
آنگ سان سوچی، وزیر امور خارجه میانمار در واکنش به این قطعنامه اعلام کرده است: ما این قطعنامه را مرتبط با خود نمیدانیم، زیرا فکر میکنیم که این قطعنامه با آنچه که در حال رخ دادن است، تطابق ندارد.
وی تاکید کرد که تنها توصیههایی را از یک کمیسیون مشاورهای مجزا که توسط کوفی عنان، دبیرکل اسبق سازمان ملل هدایت میشود، میپذیرید.
گفتنی است، دولت میانمار، مسلمانان روهینگیایی را که جزء ساکنان قدیمی و اصلی این کشور
هستند، مجبور میکند بین اعتراف به بنگالی بودن و بازداشت و زندانی شدن و
زندگی در اردوگاههایی با شرایط وخیم در مکانهایی نامعلوم، یکی را
برگزینند.
بسیاری از مسلمانان روهینگیایی برای نجات از نسلکشی در
میانمار مجبور به فرار به کشورهای همسایه شدهاند؛ اما اگر بتوانند زنده از
دریا و از دست قاچاقچیان انسان عبور کنند، در کشورهای مقصد نیز با مشکلات
بسیار زیادی برای ادامه زندگی مواجه هستند.