کد خبر: 3596422
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۷

روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود

گروه فرهنگی: مدیرکل آموزش و پرورش لرستان تعامل، ارتباط و هم‌افزایی خانواده‌ها را در امر تعلیم و تربیت ضروری برشمرد و گفت: باید روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود تا دانش‌آموزان دچار دوگانگی تربیتی نشوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، خدانظر دریکوند، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان جمعه، 15 اردیبهشت‌ماه در جمع نمازگزاران مصلی الغدیر شهرستان خرم‌آباد با تبریک هفته معلم و بیان این‌که هویت دینی و ملی دانش‌آموزان تنها با ورود و نقش‌آفرینی معلمان شکل خواهد گرفت، گفت: معلمان چراغ هدایت  و راهنمای نسل آینده‌ساز جامعه برای رسیدن به کمال و بهروزی هستند و نمی‌توان در مورد سعادت و پیشرفت و یا شقاوت و پسرفت یک جامعه سخن گفت و نقش و جایگاه معلمان را در این سعادت و شقاوت  نادیده گرفت.  
وی تاکید کرد: معلم بیشترین نقش را نهادینه کردن فرهنگ در جامعه دارد و اگر بخواهیم فرهنگ درستی را در جامعه نهادینه کنیم باید به معلم و نقش و جایگاه معلم در جامعه بیشتر و بهتر توجه کنیم.
دریکوند تاکید کرد: هر چند در تمام مکاتب و مذاهب معلم جایگاه قابل‌توجهی دارد و مورد تکریم و احترام قرار می‌گیرد ولی بهتر و زیباتر از این سخن نمی‌توان یافت که امام علی(ع) خود را عبد و بنده معلمی می‌دانند که کلمه‌ای به ایشان بیاموزد .
وی پاسداشت مقام معلم را پاسداشت علم، دانایی و اخلاق دانست و تصریح کرد: حرمت‌گذاری به معلم حرمت‌گذاری به نقش و جایگاهی است که معلم در جامعه ایفا می‌کند . دریکوند از توجه و اهتمام خانواده‌ها و برخی مجامع دانشگاهی در تکریم جایگاه معلم تقدیر کرد و گفت: اگر این تکریم و تجلیل به‌وسیله سایر دستگاه‌ها انجام می‌شد، شاید تاثیر بیشتری داشت و توجه جامعه را به شان و جایگاه معلم بیشتر نمایان می‌کرد .
وی در ادامه اعتماد  افکار عمومی به معلمان را بالاترین سطح عنوان کرد و افزود: تحقیقات و پژوهش‌های صورت گرفته نشان داده که معلمان در احترام به قوانین و حقوق شهروندی پیشتازی و پیشگامی خود را حفظ کرده‌اند .
دریکوند آموزش مهارت‌های زندگی و حقوق شهروندی به دانش‌آموزان را یک اصل محوری برشمرد و گفت: دستگاه تعلیم و تربیت ضمن توجه به علوم پایه و دروس نظری هیچ‌گاه از آموزش نقش اجتماعی به دانش‌آموزان و یادگیری حقوق شهروندی به آنان غافل نبوده و تلاش کرده تا نسلی را تربیت کند که بتوانند در خدمت به دیگران و احترام به حقوق اجتماعی دیگران جامعه  گام بردارند .
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان تعامل، ارتباط و هم‌افزایی خانواده‌ها را در امر تعلیم و تربیت ضروری برشمرد و گفت: باید روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود تا دانش‌آموزان دچار دوگانگی تربیتی نشوند.
دریکوند به تفاهم‌نامه منعقد شده با سازمان فنی و حرفه‌ای اشاره کرد و افزود: با همکاری فنی و حرفه‌ای طرح «هر دانش‌آموز، یک مهارت» اجرا می‌شود و دانش‌آموزان در کنار یادگیری دروس متداول با یک فن و حرفه آشنا خواهند شد .
وی به توجه دستگاه تعلیم و تربیت به تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» قریب به یک‌هزار نفر از مربیان پیش‌دبستانی جذب آموزش و پرورش شده و در سال‌تحصیلی جدید هم قریب به  540نفر از طریق آزمون سراسری کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان شده و بیش‌از 500 نفر هم از طریق آزمون استخدامی به‌عنوان نیروهای پیمانی جذب خواهند شد.    
دریکوند به کسب هفت رتبه برتر در فراخوان «پرسش مهر» و رتبه برتر کشور در اردوی راهیان نور و عنوان خادم برتر اردوی راهیان نور اشاره کرد و گفت: بیش‌از یازده هزار متر مربع به فضای نمازخانه‌های استان در سال گذشته افزوده شده است.  
وی در حوزه فعالیت‌های تربیت بدنی به کسب 78مدال برتر در مسابقات ورزشی دانش‌آموزان کشور و نایب قهرمانی مسابقات ژیمناستیک دانش‌آموزان سراسر کشور اشاره کرد و افزود: چهار سالن ورزشی هم  در سال‌جاری افتتاح شد و ظرفیت سالن‌های ورزشی آموزش و پرورش در مجموع به 90 سالن ورزشی رسید.
دریکوند حرمت‌گذاری به معلم را یک اصل غیر قابل اجتناب شمرد و تاکید کرد: باید نسلی را تربیت کرد که تحمل شنیدن نظر و عقیده دیگران را داشته باشند و به نظرات مخالفین خود احترام بگذارد.
وی به ذکر آیه‌ای از قرآن‌کریم اشاره کرد و افزود: این نص صریح قرآن کریم است که مؤمنان کسانی هستند که سخنان مختلف را بادقت گوش می‌دهند و بهترین سخن را بر می‌گزینند .
یادآور می‏‌شود، در نماز عبادی سیاسی جمعه شهرستان خرم‌آباد از چهار معلم برگزیده استان به نمایندگی از فرهنگیان و معلمان استان لرستان تجلیل شد.
تکریم مقام معلم به فرهنگی همگانی تبدیل شود
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان همچنین جمعه، 15 اردیبهشت‌ماه در همایش تجلیل از معلمان برگزیده آموزش و پرورش ناحیه دو شهرستان خرم‌آباد گفت: فرهنگ تجلیل و تکریم مقام معلم، باید به فرهنگی همگانی و مقدس تبدیل شود.
دریکوند افزود: تجلیل معلم از معلم ارزشمند است ولی ارزشمندتر زمانی است که سایر دستگاه‌ها و آحاد جامعه به‌عنوان یک فرهنگ مقدس خود را موظف به تکریم و تجلیل مقام و منزلت معلم بدانند.
وی با تجلیل از187 شهید  فرهنگی استان لرستان اظهارکرد: پاسداشت معلم، پاسداست حلم، دانایی، نوآوری و خلاقیت و تجلیل از الگوی عملی دانش‌آموزان است. دریکوند بر این نکته تاکید کرد که پاسداشت معلم حرمت گذاری به نقشی است که معلمان در نهادینه کردن فرهنگ در جامعه دارند و افزود: این پاسداشت ایمان به آینده روشنی است که به دستان توانای معلم رقم می‌خورد . 
وی تاکید کرد: در تمام دنیا معلم از جایگاه خاصی برخوردار است و به دیده احترام به معلم نگاه می‌شود، چون می‌دانند که سعادت و خوشبختی و یا شقاوت و بدبختی آن جامعه به‌وسیله معلم رقم می‌خورد.
دریکوند ادامه داد: در آموزه‌های دینی این نقش به مراتب پُررنگ‌تر می‌شود، تا آن‌جا که پیامبر هدف از بعثت خود را معلمی عنوان می‌کند و امام علی(ع) خود را بنده معلمی می‌داند که یک کلمه به او آموزش دهد. 
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در ادامه به وجود آسیب‌های اجتماعی در جامعه اشاره  کرد و گفت: پیشگیری ازاین آسیب‌ها با نقش‌آفرینی معلم  میسرخواهد شد. 
دریکوند به فرهنگ آرمانی  جوامع مختلف اشاره کرد و افزود: ممکن است در مقام عمل تنها بخشی از این فرهنگ آرمانی در جامعه محقق شود .
وی به تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: در سند تحول بنیادین  مولفه‌های فرهنگ آرمانی تعریف شده و راهکارهای اجرایی هم برای نزدیک‌تر شدن فرهنگ آرمانی به فرهنگ عمومی جامعه ارائه شده است .
دریکوند حقوق شهروندی را از جمله شاخص‌های سند تحول بنیادین برشمرد و تاکید کرد: باید دانش‌آموزی تربیت شود که بداند وظیفه او حق دیگران است و حقوق او هم وظیفه‌ای است که دیگران در قبال او و سایر شهروندان دارند.
وی ادامه داد: دانش‌آموز ما باید باور کند که اگر به وظابف خود به‌درستی عمل نکند، در واقع حقوق دیگران را پایمال کرده است.
دریکوند تاکید بیش‌از حد بر روی مطالب آموزشی را یک آسیب جدی برشمرد و تصریح کرد: هر چند توجه به این مطالب خوب است ولی نباید فراموش کرد که دانش‌آموز را باید برای ایفای نقش‌های مختلف اجتماعی در آینده تربیت کرد .
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
روش‌های تربیتی خانه و مدرسه هماهنگ شود
captcha