
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همزمان با سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بعدازظهر امروز سهشنبه، ۱۹ اردیبهشتماه ۹۶، از دستاوردهای پژوهشی مؤسسه آیندهپژوهی جهان اسلام و سازمان انتشارات، در محل این نمایشگاه و با حضور اعضای هیئت علمی جهاد دانشگاهی، آقایان محمد اخباری، سیدحمزه صفوی و عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، رونمایی شد. بنا بر این گزارش، در این مراسم از 5 جلد از مجموعه کتب کشورهای اسلامی شامل کتب مالزی، ترکیه، پاکستان، امارات متحده عربی و مصر نوشته سیدحمزه صفوی و ۲ کتاب جهان اسلام و اقتصاد دانشبنیان و سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی، نوشته سیدیحیی صفوی و سیدحمزه صفوی رونمایی شد.
محمد اخباری در آغاز این مراسم با اشاره به عوامل همگرا و واگرای کشورهای جهان اسلام، اظهار کرد: کشورهای جهان اسلام پتانسیل بالایی دارند، فرهنگ، تمدن و غنای فکری از جمله عواملی است که ما را به یکدیگر نزدیک میسازد، اما قرائتهای متفاوت از اسلام و مذهب و عدم وجود نظامهای سیاسی مردمسالار از عوامل واگرایی است که ما را جدا میکند.
وی افزود: برای آنکه بتوان عوامل همگرا را به حداکثر و عوامل واگرا را به حداقل رساند، نیازمند شناخت هستیم که این نیز در حداقل قرار دارد.
دانایی گفت: امروزه دانایی، توانایی است، فروش دانش کشورها را به طرف توسعهیافتگی پیش میبرد، اقتصاد دانشبنیان مکانیسم اساسی در عصر حاضر است، دانشگاههای ما هنوز به مرحله کارآفرینی نرسیدهاند، چرا که شناختی از اقتصاد دانشبنیان ندارند. ما دانشگاه نسل سوم نداریم، هنوز در نسل دوم دانشگاهها به سر میبریم، آموزش و پژوهش باید در کنار هم پیش روند.
وی با اشاره به اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت به به یک اتاق با این عنوان در دانشگاه خلاصه میشود، اظهار کرد: در عرصه صنعت تا حدودی دانشگاه علمی ـ کاربردی ورود پیدا کرده، اما در اغلب دانشگاهها با یک اتاق ارتباط صنعت و دانشگاه را تعریف کردهایم. در کشور جز چند سمینار اتفاق خاصی در این حوزه نمیافتد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: امیدواریم از جهاد دانشگاهی که از جمله نهادهای قوی و دانشبنیان کشور است، در عرصه معارف اسلامی و علمی بهره بگیریم.
در ادامه این جلسه سیدحمزه صفوی، مدیرعامل موسسه آیندهپژوهی جهان اسلام، پیرامون مجموعه کتابهای چاپ شده، اظهار کرد: در این کتابها مدلهای توسعه در جهان و جهان اسلام را بررسی و از نقطه صفر شروع کردیم.
وی افزود: چیزی که تحت عنوان تمدن اسلامی نام دارد، تقریبا از قرن ۴ هجری تا ۷ هجری شکل گرفت، حال آنکه یک پایه شکلگیری تمدن اسلامی؛ نهضت ترجمهای در قرن ۲ هجری بود. مسلمانان کتابها را از سراسر جهان جمعآوری و ترجمه میکردند.
صفوی ادامه داد: کاری که در مؤسسه آیندهپژوهی انجام شده این است که در حدود ۱۰ جلد ترجمه بر مبنای شناخت کشورهای جهان اسلام تالیف کرده، در این راستا چند مرحله طی شده؛ پالایش، گردآوری مجموعه کتب جهان اسلام، عمقبخشی مطالعه موردی کشورها و نگاه لایهای که حاصل آن مجموعه کشورهایی شد که کتب آنها امروز رونمایی میشود. این کتابها ویژه دانشجویان و پژوهشگرانی است که میخواهند در حوزه آن کشور اطلاعات تخصصی داشته باشند.
وی گفت: کتاب جهان اسلام و اقتصاد دانشبنیان و سیاستگذاری گردشگری در کشورهای اسلامی، با رویکردی انگیزشی تالیف شدند و با این رویکرد نه تنها در کشور خودمان، بلکه در منطقه خاورمیانه نیز کتابی تالیف نشده است.
مولف مجموعه کتابهای کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: از جهاد دانشگاهی و مدیریت انتشارات جهاد دانشگاهی به جهت معرفی و نشر این کتابها تشکر میکنم. یقین دارم حرکتی که اکنون آغاز شده به نتیجه خوبی خواهد رسید.
یادآور میشود، در مجموعه کتب کشورهای اسلامی که شامل کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، مصر، پاکستان و مالزی است، نگارنده در ۵ فصل به مسائل جغرافیای انسانی و طبیعی، سیاست، اقتصاد، آموزش، تعلیم و تربیت، بهداشت، گردشگری و ... پرداخته و در انتها به تحلیل و ارائه ضعفها، قوتها، فرصتها وچالشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشور میپردازد. در نهایت کتب با تصاویری از آن کشور به پایان میرسد.
همچنین طبق اعلام معاون مؤسسه آیندهپژوهی جهان اسلام فایل پیدیاف (PDF) این کتب به زودی در تارنمای این موسسه جهت استفاده مخاطبان قرار خواهد گرفت.