کد خبر: 3600109
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹

روز حکیم فردوسی در بلغارستان برگزار شد

بزرگداشت روز حکیم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در بلغارستان با حضور کاردار موقت کشورمان در صوفیه، جمعی از اساتید ایرانی، بلغاری و دانشجویان زبان فارسی، دوستداران فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و همچنین تعدادی از دیپلمات‌های خارجی در پایتخت بلغارستان گرامی داشته شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از «محمدعلی کیانی» رایزن فرهنگی سفارت ایران شامگاه دوشنبه در سالن کتابخانه ملی بلغارستان که این برنامه اجرا شد در خصوص اهداف این نشست علمی گفت: پیشینه روابط فرهنگی میان ایران و بلغارستان و لزوم گسترش و ارتقاء این روابط و ضرورت درک و شناخت عمیق فرهنگی طرفین به خصوص در حوزه ادبیات ایجاب می کند که دیدارها و ملاقات های متقابلی میان دانشمندان، فرهیختگان و صاحب نظران دو ملت بزرگ ایران و بلغارستان صورت پذیرد.
کیانی افزود: به همین منظور رایزنی فرهنگی ایران در بلغارستان با همکاری کتابخانه ملی بلغارستان و بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفیه به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و گرامیداشت شاعر بلند آوازه ایران، حکیم ابوالقاسم فردوسی، از اساتید این حوزه دعوت کرده تا در خصوص ادبیات و زبان فارسی مطالبی را ارائه کنند.
نماینده بنیادسعدی نیز در این مراسم گفت: برای سومین سال متوالی 'نشست ادبی' با حضور اساتید ایرانی و بلغاری با همکاری دانشگاه صوفیه و کتابخانه ملی بلغارستان برگزار می گردد و امیدوارم فضای تعامل مثبتی در جهت همکاری های مشترک، توسعه و تعمیق روابط فی مابین ایجاد شود.
خانم «مارچلا بوریسووا» معاون رئیس کتابخانه ملی بلغارستان نیز در این آیین ضمن تشکر و خوش آمدگوئی به هیات ایرانی طی سخنانی گفت:زبان فارسی ارزش بزرگی برای فرهنگ ایران و کشور های همسایه آن دارد. برای ما ثبت 15 مه (25 اردیبهشت) در تقویم ایران به عنوان «روز پاسداشت زبان فارسی و گرامیداشت فردوسی» بسیار ارزشمند است و بخاطر این خوشحالیم که می توانیم این شب خاطره انگیزی را برای شما بگذرانیم. 
«رودابه شاه حسینی» استاد یار دانشگاه پیام نور در ادامه این برنامه در خصوص جلوه های آئین نام گذاری در شاهنامه با عنوان نام و نامیده در شاهنامه چنین اظهار داشت: یکی از ارزشهای شاهنامه قابلیت مطالعه تاریخ تمدن باستانی ایران وحتی جهان ازخلال داستانهای آن است. با مطالعه شاهنامه می توان نکات جالب توجهی درباره شیوه زندگی بشر در دوران باستان و بشر پیش از تاریخ دریافت. 
«ایوو پانوف» رئیس بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفیه از دیگر سخنرانان این مراسم در خصوص بازتاب اندیشه های فلسفی و افکار فردوسی و نورائی در خصوص اعتبار مندی مستندات موجود در شاهنامه و جهان بینی فردوسی مطالبی را بیان کرد.
درپایان این نشست نیز از رئیس بخش ایرانشناسی و اساتید سابق ایرانی تبار و بلغاری دانشگاه صوفیه، به پاس خدمات چندین ساله آنان توسط حسن دوطاقی کاردار موقت سفارت و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان تجلیل شد.
بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی با همت رایزنی فرهنگی ایران در بلغارستان و با همکاری مرکز توسعه همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد بین المللی سعدی و کتابخانه ملی بلغارستان در شهر صوفیه پایتخت بلغارستان برگزار شد.
captcha