کد خبر: 3604314
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۸

موسسات و منازل نمی‌توانند جایگزین مساجد در ترویج برنامه‌های قرآنی باشند

یک کارشناس دینی بر لزوم بازشناسایی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مساجد تاکید کرد و گفت: منازل و حسینیه‌ها نمی‌توانند جای مساجد را در توسعه و ترویج برنامه‌های قرآنی پر کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شبستان نوشت: حجت‌الاسلام مجتبی فرهنگیان گفت: سیاست‌گذاری و جهت‌دهی در عرصه برنامه‌های مساجد در ماه مبارک رمضان باید به گونه‌ای باشد که زمینه‌ استمرار حضور نمازگزاران در این‌ خانه‌های خدا در ماه‌های بعد هم فراهم شود.
وی بیان کرد: در جامعه امروز، مساجد نقش کلیدی مهمی در انتقال  مفاهیم قرآنی دارند، به طوری که منازل، حسینیه‌ها و موسسات قرآنی به تنهایی نمی‌توانند جای مساجد در برگزاری برنامه‌های مختلف را در این زمینه پر کنند، بر این اساس لازم است که برنامه‌های قرآنی در محلات و موسسات با محوریت مساجد باشند و ظرفیت این خانه‌های خدا در این زمینه به کار گرفته شوند.
دبیر کرسی‌های آزاد اندیشی حوزه‌های علمیه کشور، اظهار کرد: برنامه‌سازان و سیاستگذاران مساجد، برنامه‌های مختلف را بر اساس قشربندی اجتماعی مخاطبان برنامه‌ریزی کنند، برای مثال براساس نیازها و خواسته‌های قشر کارمند، کارگر، پزشک، استادان دانشگاه، بانوان و دانشجویان برنامه‌ها را تدارک ببینند و به اعتقاد من باید مطالبات و  انتظارات مخاطبان در برنامه ریزی‌های مساجد مورد توجه قرار گیرند.
فرهنگیان اظهار کرد: باید ظرفیت‌های مساجد را شناخت و بر اساس آن‌ها برنامه‌ریزی کرد، بسیاری از مساجد ظرفیت‌های بالایی در زمینه‌های دینی، اجتماعی و قرآنی دارند که متاسفانه برخی از آن‌ها مغفول مانده است و اگر این ظرفیت‌ها شناسایی شوند و به جامعه دینداران معرفی شوند در این صورت کارکرد مساجد عینی‌تر و ملموس‌تر می‌شود و بر این اساس شاهد تحولات بسیاری در مساجد خواهیم بود، از سویی دیگر اگر جوانان پاسخ پرسش‌هایشان را در مساجد بیابند به طور قطع  پیوندشان با مساجد ناگسستنی می‌شود.
وی گفت: ائمه جماعات مساجد به عنوان سفیران فرهنگی که در حوزه تبلیغ دین فعالیت دارند نیز باید با جوانان تعامل بیشتری داشته باشند و از کلیشه‌سازی و جمود‌سازی رفتارها خودداری کنند و به نوعی جوانان را کشف کنند و آن‌ها را با شرایط موجودشان به رسمیت بشناسند، در این صورت زمینه همدلی و  پیوند جوانان با مساجد بیشتر می‌شود و آنان برنامه‌های قرآنی، ورزشی، اجتماعی و ... را از مساجد دنبال می‌کنند.
دبیر کرسی‌های آزاد اندیشی حوزه‌های علمیه کشور، با اشاره به اینکه وجود و تقویت جلسات قرآنی مساجد باعث رفع مهجوریت از قرآن می‌شود، اظهار کرد: این کار باید به صورت مردمی پیش رود و موانع تقویت این جلسات باید برطرف شود.
فرهنگیان با تاکید بر اینکه مسجد پایگاه فعالیت‌های دینی و اسلامی است و ترویج قرآن، احکام و اعتقادات دینی در مساجد باید مورد توجه قرار گیرد، خاطر نشان کرد: نقش مساجد در تقویت معنویت مردم بسیار مهم است، بنابراین مسئولان نظام و  مردم می‌توانند با  سیاستگذاری واحد در جهت تقویت این نقش، تلاش کنند.
captcha