کد خبر: 3605291
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۷
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

بانک مرکزی توان ساماندهی مؤسسات غیرمجاز را ندارد

گروه اقتصاد: یوسفیان‌ملا اظهار کرد: تاکنون هیچکس نگفته قوانین مربوط به مؤسسات مالی و اعتباری دارای مشکل است چون در قانون گفته شده مؤسسات برای تأسیس باید از بانک مرکزی مجوز بگیرند اما وقتی مؤسسه‌ای بدون مجوز تأسیس شد، دیگر کاری از دست بانک مرکزی بر نمی‌آید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درطول سال‌های اخیر، مدام خبر ورشکستگی یک مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز و نارضایتی سپرده‌گذاران این مؤسسات به گوش می‌رسد. در روزهای اخیر هم برخی سپرده‌گذاران چند مؤسسه مالی و اعتباری که از بازپرداخت اصل و سود سپرده آنها ناتوان هستند، جلوی بانک مرکزی و همچنین شعبات این مؤسسات در چند شهر کشور دست به اعتراض زدند. قطعا در پدید آمدن چنین مشکلی بزرگی در نظام بانکی کشور، عوامل مختلفی نقش دارند که لازم است نقش هر یک از آنان و لوازم پایان دادن به چنین مشکلاتی مورد بررسی قرار بگیرد.
عزت‌الله یوسفیان‌ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به وجود قوانین لازم در مورد مؤسسات مالی و اعتباری اظهار کرد: در این مورد نیازی به قانون جدید از سوی مجلس وجود ندارد و متأسفانه قانون مربوط به این مؤسسات اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: برای همه صندوق‌های قرض‌الحسنه و مؤسسات مالی و اعتباری قانون لازم وجود دارد اما مشکل این است که اینها دیگر تأسیس شده‌اند و با تأسیس این مؤسسات، پول مردم را گرفته و به عنوان وام پرداخت می‌کنند و وقتی‌که همه سپرده‌گذاران برای دریافت سپرده مراجعه می‌کنند بنابراین توان بازپرداخت ندارند.

جمعه///بانک مرکزی توان ساماندهی مؤسسات غیرمجاز را ندارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: وقتی قرار باشد مؤسسه‌ای تعطیل شود، همین اخبار منجر به هجوم مردم به این مؤسسات خواهد شد اما بانک توان پرداخت اصل و سود سپرده مردم را ندارد. بنابراین نیازی به تجدیدنظر در قوانین وجود ندارد بلکه بنده معتقدم این مؤسسات نباید تعطیل می‌شدند و وقتی تعطیل شدند، دیگر کاری نمی‌توان کرد.
یوسفیان‌ملا تأکید کرده است: وقتی مؤسسه‌ای تعطیل می‌شود، شرایطی همانند مؤسسه آرمان، کاسپین و... پیش می‌آید؛ چون مردم نیازمند پول هستند و به مؤیسسات هجوم می‌آورند تا سپرده خود را دریافت کنند.
وی افزود: تاکنون هیچکس نگفته است قوانین مربوط به مؤسسات مالی و اعتباری  دارای مشکل است چون در قانون گفته شده  است، مؤسسات برای تأسیس باید از بانک مرکزی مجوز بگیرند اما وقتی مؤسسه‌ای بدون مجوز تأسیس شد، دیگر کاری از دست بانک مرکزی بر نمی‌آید.
نماینده آمل در خانه ملت گفت: ادغام این مؤسسات هم خلاف قانون اساسی است، چون در قانون اساسی گفته شده است اگر مؤسسه یا بانکی، دولتی است باید واگذار شود. بنابراین کاری که باید انجام داد این است که نباید اجازه تأسیس داد که البته اکنون اجازه تأسیس داده نمی‌شود ولی این مؤسسات قبلا تأسیس شده‌اند و البته مشکل فقط از این مؤسسات نیست بلکه اگر مردم اراده‌ کنند سپرده خود را از هر بانکی بیرون بکشند احتمالا آن بانک ورشکسته خواهد شد.

captcha